deser - 61894 przepisów (strona:1123/4127)

Suszymy? Czyli o nowej suszarce... 137

Mam! Tak, jest oto i ona!Krągła, o kobiecych kształtach, białe lico, pięcio-poziomowy wsad...Z niesamowitą ilością, jak na takie urządzenie, opcji..Jest. Nowa, elegancka

W kuchni Karmel-itki
Blog Forum Gdańsk 2012 - transmisja na żywo. 205

Witajcie!Biorę udział w Blog Forum Gdańsk 2012! Znalazłam się w gronie szczęśliwców,którzy mają tę przyjemność spotkać się ze sobą na stadionie PGE Arena w

W kuchni Karmel-itki
Czas wrócić. CYTRYNY W RUMIE. 161

Powrót do rzeczywistości. Ze świata blogerów, blogowania czas powrócić do normalności, szarości.Przytłaczająca cisza w mieszkaniu zbyt ciasnym i głuchym.Nieznośne tykanie zegara na ścianie, szum

W kuchni Karmel-itki
VII World Bread Day. - CHLEB PEŁNOZIARNISTY DROŻDŻOWY NA MAŚLANCE. 172

Zapach świeżego chleba roznosi się po mieszkaniu, wypełnia wszystkie zakamarki. W sercu robi się cieplej na samą myśl domowego pieczywa.Zmierzwione włosy, ręce oblepione ciastem, podłoga i

W kuchni Karmel-itki
BFG 2012 - relacja. 214

Blog Forum Gdańsk 2012 to było coś! Gigantyczne wydarzenie, chybanajważniejsze dla blogosfery, gdzie prawie 250 blogerów miało okazję siępoznać w realnym  świecie.To bardzo dziwne

W kuchni Karmel-itki
Jabłkowa jesień. KRUCHA SZARLOTKA. 190

Pyzate, dorodne jabłka spadają z drzew. Liście złocą się coraz bardziej. Mgliste poranki,uczucie wilgoci na twarzy, gdzie malutkie kropelki lepią się do policzków.Słońce już

W kuchni Karmel-itki
Mgliście jesnienny KREM Z CUKINII. 163

Przecieram jeszcze zaspane oczy.  Ciemno. Zbyt ciemno jeszcze, by wstać.Ale zegarek ewidentnie pokazuje realną godzinę.Zwlekam się, ociągając. Ubieram w amoku. Zaczyna się pora

W kuchni Karmel-itki
Halloween, buuuu! PIERNIKOWE KRUCHE DUSZKI. 189

Dzieciaki poprzebierane za różne straszne postacie biegają po opustoszałych ulicach miasta. Zmrok, mgła i wilgoć. Wszędzie słychać roześmiane grupki, które z koszyczkami w rękach pukają do

W kuchni Karmel-itki
Dyniowy szał. CZOSNKOWY KREM Z DYNI Z MAKARONEM. 127

Boję się spojrzeć za okno. Grube, szare chmury, prószący śnieg z deszczem, chlabra na chodniku.Mam wrażenie, że to już koniec listopada, a nie październik.Zimno. Temperatura

W kuchni Karmel-itki
KORZENNA SZARLOTKA DYNIOWA. 170

Dynia. Ogromna, pomarańczowa uśmiecha się przyjaźnie, kiedy ja, bezduszna i bezlitosna, stojęnad bidulką z gigantycznym nożem. A jej wcale mina nie rzednie!Później wiedziałam dlaczego. Już

W kuchni Karmel-itki
Ach, ta dynia! KORZENNY DŻEM DYNIOWY. 172

Obrodziła mi dynia w tym roku dostatnio. żyję nią.Z rana dżem z dyni, w ciągu dnia dyniowy obiad, popołudniu ciasto z dynią,a na wieczór

W kuchni Karmel-itki
Chwila zadumy. ŁACIATY SERNIK BEZ SERA. 267

  Zaduszki, jak i Wszystkich Świętych  to czas dla mnie bardzo ważny. Nastrój, jaki panuje w tym okresie, pozwala mi odetchnąć. Od całego zgiełku.  

W kuchni Karmel-itki
Niedzielny obiad rodzinny. BIODRÓWKA PIECZONA. 237

Leniwie podnoszę się z łóżka. W uśmiechem na twarzy uzmysławiam sobie, że w końcu mogę porządnie dziś wypocząć. Zakładam jakieś pierwsze lepsze łaszki i myka do

W kuchni Karmel-itki
Dynia w towarzystwie. DŻEM DYNIOWO-ANANASOWY. 344

Kolejny raz ta dynia! Już śni mi się po nocach jej pomarańczowe lico. Postanowiłam tym razem dobrać jej jakiegoś partnera.  W końcu, urocza dama nie

W kuchni Karmel-itki
Wieczory przy kominku. NALEWKA Z ZIAREN KAWY. 179

Płomienie szaleją na palenisku w kominku. Deszcz dudni o szyby, a wiatr huczy w kominie. Jesień. Wilgotne powietrze, mokre chodniki, szare dni i mgliste poranki. Jesień

W kuchni Karmel-itki