Korzystając z obfitości świeżych truskawek powstał szybki deser warstwowy. Smaki w deserze są znane, ale w takim układzie smakują bardzo przyjemnie. Cudownie jest dotrzeć do ostatniej warstwy kawowej, która jest jak wisienka na torcie. Jej smak długo pozostaje w ustach i jedząc deser czeka się kiedy znów do niego się dotrze. Deser o umiarkowanej słodyczy. Składniki: (3 średnie porcje
Kuchcik gotujeMuffins with strawberry jam. Składniki. 12 babeczek kruchych 12 truskawek z konfitury 12 listków mięty Krem. 1/2 kostki masła 3 łyżki cukru pudru 1 jajko 5
Kulinarny karnet ChristopheraZdrowe lody bez białego cukru, jaj i śmietany. Proste lody jogurtowe jagodowo-truskawkowe z miodem. Ja użyłam mojego ulubionego miodu z czarnym bzem, ale można użyć
Moja DelicjaPyszny i niebanalny deser na wyjątkowe okazje. Zaspokoi podniebienia najwybredniejszych smakoszy. Polecam z całego serca. My od razu je pokochaliśmy. Waniliowe lody w połączeniu ze świeżymi truskawkami, polane czekoladą to deser doskonały :) Jeśli nie wykorzystacie wszystkich ptysiów z lodami, można je przechować w szczelnym pojemniku a następnie podać z bitą śmietaną. Ptysie: szkl wody 100 g masła szczypta soli
Smakołyki Asiserek. Chwilę jeszcze miksujemy. Upieczoną bezę studzimy. Układamy ją na talerzu lub paterze, nakładamy 1/2 kremu i pokrojone w plastry truskawki. Później druga beza, krem i truskawki w połówki Wspaniały deser. Artykuł Beza Pavlova z mascarpone i truskawkami pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plProsty w przygotowaniu, smaczny deser z truskawkami i jogurtem. Nie za słodki, orzeźwiający, lekko kwaskowaty, wspaniały na upały. Dobry dla osób, które liczą kalorie. Na stole prezentuje się bardzo apetycznie z czarowną galaretką i zanurzonymi w niej truskawkami. Do ozdoby użyłam poszatkowanych pistacji, bardzo polecam… (inspiracja z gazetki „tina”). Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji POLKA(...)keksówki. Następnie zalać je lekko tężejącą galaretkę i blaszkę wstawić do lodówki, aby galaretka całkiem stężała. 3. Żelatynę zalać 1/3 szklanki gorącej wody i mieszać, aż się rozpuści. 4. Truskawki (350g) zmiksować na mus i wymieszać je z sokiem z cytryny, cukrem pudrem, cukrem wanilinowym. Dodać jogurt i wymieszać. 5. Do żelatyny dodać 3-4 łyżki masy truskawkowo-jogurtowej
Mała Cukierenkagranic, umiaru, mogę jeść, jeść, jeść... chwila przerwy i znów jeść, jeść... tak jeśli chodzi o truskawki jestem obżartuchem ! Lubię jeść je kilogramami, same, z jogurtem, zapiekane, w cieście, jako koktajl, krojone, rozduszone, zmiksowane... tym razem pokusiłam się o szybki sycący deser, który idealnie sprawdzi się na śniadanie. Wykorzystałam do niego jeden z produktów które dostałam ostatnio do testowania(...)zagęstnik do większości placków mojej produkcji dzięki któremu uzyskuję idealną konsystencję ciasta. Smak jak najbardziej przyjemny dla mojego podniebienia ;) a co najważniejsze jest zdrowy! ;) Składniki (na jedno-porcjowy deser): garść truskawek łyżka płatków z otrąb pszennych dostępnych w sklepie Centrum Sylwetki 2 łyżki lnu przysmaki.pl około 300g bardzo gęstego jogurtu naturalnego Sposób przygotowania: Truskawki myjemy, obieramy z szypułek, kroimy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćletnie dni. Deser powstaje błyskawicznie i warto go skosztować, jest pyszny. Jeśli chcecie zrobić na zimno to trzeba trochę poczekać i wychłodzić go w lodówce. Zapraszam na pyszny deser z truskawkami. Oryginalny przepis od Dorcia w kuchni trochę pozmieniałam, nie dodałam cukru wcale i zrobiłam z połowy porcji, trochę po swojemu. Budyń daktylowy z truskawkami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniejuż zbyt wiele, ale szkoda, by się zmarnowały:) Miałam jeszcze kawałek pysznej babki, do tego truskawki, śmietanka i odrobina amaretto. Powstała taka moja wersja włoskiego deseru Trifle... Składniki:300g świeżych truskawek, 2 łyżki octu balsamicznego, 1/4 szklanki likieru amaretto, dowolne ciasto biszkoptowe (u mnie babka) lub biszkopty, 300ml śmietanki 30%,2 łyżki cukru pudru, 1/2 laski wanilii, 5g startej
Z miłości do słodkościDziś zapraszam Was na pyszny i zdrowy deser z truskawkami i chałwą lnianą, który z powodzeniem może zastąpić kolację lub śniadanie. Ukochane czerwone truskawki, pyszne wspomnienie lat młodości – kasza manna i… coś co od niedawna po prostu uwielbiam – chałwa lniana. Próbowaliście kiedyś? Jeśli nie, to zachęcam do spróbowania O chałwie lnianej pisałam Wam już tutaj (klik) Polecałam(...)również jako główny składnik wspaniałych ciasteczek (klik) . Dziś polecam Wam ją w formie pysznego i prostego deseru Zapraszam również na stronę i fanpag producenta: Składniki: 1 szklanka mleka 5 łyżek kaszy manny błyskawicznej 2 kostki chałwy lnianej cynamonowej Gacjana kilka truskawek łyżeczka miksu ekspandowanych zbóż listki świeżej mięty Przygotowanie: Do garnuszka wlewamy mleko, zaczynamy je podgrzewać. Dodajemy rozkruszoną w palcach
Słodkie okruszkiPyszna, lekka rolada z delikatnym musem truskawkowym, a że na truskawki akurat jest sezon... nic tylko robić i zajadać! Czas przygotowania: ok 40 min + chłodzenie Ilość
Kolizje SmakówSezon truskawkowy w pełni. Oprócz koktajli, lodów, czy truskawek ze śmietaną warto upiec z nimi proste, szybkie ciasto budyniowe, które nie może się nie udać. Zresztą
Bernika - moj kulinarny pamietnikprzygotować słodkości na zimno, bo po co dodatkowo nagrzewać mieszkanie ;> W niedzielę do kawki gościł u mnie jogurtowiec z kolorowymi galaretkami i dużą ilością truskawek. Na tą pogodę deser na zimno sprawdzi się idealnie;) Składniki: 3 różnokolorowe galaretki szklanka cukru 1/4 szklanki mleka 3 szklanki naturalnego jogurtu 1/2 szklanki śmietany 18% 2 łyżki cukru pudru(...)mleka. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać jogurty naturalny, mleko, oraz pokrojone galaretki, wymieszać i wylać na tortownicę (24 cm). Pozostawić w lodówce do stężenia. Na wierzch deseru wyłożyć pokrojone na pół truskawki i zalać tężejącymi galaretkami. Smacznego
Krakowskie smaki AniTruskawkowe szaleństwo trwa! Dziś pierogi z moimi ulubionymi owocami -truskawkami. SKŁADNIKI; Ciasto: 4 szklanki mąki pszennej 2 jajka
RAROSSABłyskawiczny do przygotowania deser truskawkowo-jogurtowy z dodatkiem granoli. Idealny na gorące dni. Jeżeli nie macie granoli to zastąpcie ją zwykłymi płatkami śniadaniowymi. Przepis dodaje do akcji: Milion smaków truskawek Składniki: świeże lub mrożone truskawki jogurt naturalny cukier do smaku cukier waniliowy do smaku granola Truskawki umyć, osuszyć i pozbawić szypułek (mrożone wcześniej odmrozić). Owoce zmiksować za pomocą
Ugotować