tego deseru nie trzeba wiele czasu. Jest pyszny i z pewnością jest dobrą opcją na podjadanie :) Aaaa...i całkiem fajnie wygląda :) Kilka dni temu pojawiła się u mnie w domu słodka przesyłka od Firmy Diamant . Postanowiłam wykorzystać ją w sposób, który zachowa zapach owoców na zimniejsze dni, ale będzie nam również towarzyszył teraz. Zapraszam póki są jeszcze truskawki
ChilliJemyPrzepyszny i prosty w przygotowaniu torcik truskawkowy to idealne połączenie biszkoptu z budyniowo-maślanym kremem i sezonowymi truskawkami. Galaretka nadaje lekkiego orzeźwienia. Taki torcik świetnie sprawdzi
Blog kulinarny S9.PLkwaśnymi owocami smakuje doskonale bo smaki się równoważą. Oprócz borówek i czerwonych porzeczek możemy dodać także maliny, jeżyny i/lub truskawki. Ważne by owoce nie były słodkie. U mnie nie zdążył porządnie się schłodzić, a już zniknął w mgnieniu oka 😉 Do deseru podałam wodę z owocami, która świetnie gasi pragnienie. Składniki: (na 2 porcje) 200 ml śmietany 30% 200 ml mleka
Kuchnia MagdaLenyZdrowe lody truskawkowe z płatkami owsianymi są nie tylko bardzo smaczne, ale idealnie sprawdzą się jako fit przekąska lub nawet podwieczorek dla małych i dużych truskawkożerców
Di gotujeNadciągnęła do nas fala upałów i częściej sięgamy po różnego rodzaju zimne desery, jak np. lody. Jednak najlepsze i najzdrowsze są lody domowe, przygotowane z naturalnych składników, bez polepszaczy i zbędnych dodatków. Przygotowanie lodów w domu jest bardzo proste, nawet bez konieczności posiadania maszyny do lodów. Samą masę wykonuje się bardzo szybko, ale mimo wszystko trzeba uzbroić się w cierpliwość(...)wegańskie lody truskawkowe przygotowane na bazie mleczka kokosowego oraz kokosowego jogurtu naturalnego. Słodzone są syropem z agawy, ale równie dobrze można posłodzić je miodem. Do przygotowania lodów użyłam świeżych truskawek, ale jak macie jeszcze zapasy mrożonych z tamtego roku to również się sprawdzą. Składniki: 500 g truskawek 200 ml mleczka kokosowego 160 g jogurtu kokosowego naturalnego 2 łyżki miodu/syropu
Kuchnia MagdaLenyTakie ciasto to każdy lubi i jest bardzo proste w wykonaniu. Zachęcam do wypróbowania. Przygotowanie masy kokosowej – na patelni roztopić masło dodać cukier, wymieszać. Chwilkę
Kuchnia PokoleńKrem wykładamy na ciasto. Jeśli jest go nieco za dużo możecie wykorzystać go do zrobienia pysznych deserów w pucharkach. Świetnie sprawdzi się także jako nadzienie do naleśników. Na kremie układamy borówki lub jagody, choć w tym przepisie sprawdzą się także maliny czy truskawki, na górę wylewamy lekko stężałą galaretkę. Ciasto wstawiamy na noc do lodówki. Ciasto jest śliczne i bardzo
Cooking MonsterSkładniki ( 12 dużych babeczek): 100 g płatków owsianych górskich, 100 g płatków gryczanych, 120 -150 g cukru trzcinowego, 150 g truskawek (ok. jednej szklanki) 100
rozgotowanaJeżeli nie macie zdolności kulinarnych lub czasu na przygotowanie deseru, zróbcie po prostu coś prostego ale efektownego a jednocześnie pysznego. Gorący mus truskawkowy lub malinowy, na to bezy i schłodzona kremówka. Ten zestaw zawsze będzie gwarancją udanego deserku. Powodzenia. Na dwie porcje Truskawki mrożone (w sezonie świeże) ilość zależy(...)pokruszone 2 duże bezy śmietana kremówka 100 ml 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady cukier puder Truskawki należy rozmrozić, zmiksować na gładki mus i z dodatkiem cukru podgrzewać do lekkiego zgęstnienia sosu. Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Czekoladę można zetrzeć prosto na deser, lub rozpuścić w woreczku strunowym i wyciskać na papier do pieczenia wzorek trochę większy od pucharka w którym
Jadło i czytadłoDawno nie jadłam tradycyjnego sernika na zimno. Takiego z truskawkami i galaretką. Zatęskniłam za smakiem dzieciństwa, uświadomiłam sobie, że moje dziecko jeszcze nie miało okazji go wypróbować i postanowaiłam przyrządzić go na weekendowy deser. Kto lubi? :) ok. 700 g mielonego twarogu (tyle zostało po odsączeniu na sicie, z 1 kg wiaderka) łyżka żelatyny 100 ml wrzątku 4 łyżki cukru pudru
Mienta blogPrzez wielu już zapomniany, przez innych nie pamiętany wcale. Odkąd nastała moda na soki "owocowe" w kartonikach praktycznie niewiele osób przygotowuje tego typu zaprawy
Smaczne ZdroweSezon truskawkowy czas zacząć. Zrobiłam to ciasto dla moich klientów. Czasami lubię upiec coś dla nich, żeby im trochę przybliżyć mój domek w Polsce. Nasze smaki
Kuchnia Pokoleńangielski bałagan z Eton, oprócz klasycznej wersji z truskawkami ma wiele innych pysznych odmian. Prawdę mówiąc ilość możliwych kombinacji jest ogromna. Dziś proponuję podróż w tropiki :-) Słodkie, kruche bezy, puszysta śmietanka, orzeźwiające kiwi, soczyste słodkie mango i kwaśno - słodki lemon curd. .. Poezja doznań smakowych! To jeden z najprostszych i najszybszych deserów świata - gotowy w dosłownie kilka minut! Efekt zachwyci każdego
maniapieczeniaTe babeczki to zmodyfikowana wersja popularnego, szpinakowego ciasta “Leśny mech” (lub “Leśne runo”), upieczone w formie do muffinów. Zielone
PatchworkZnane z kuchni krajów Azji Południowo-Wschodniej mleko kokosowe to wspaniała baza do deserów, koktajli, marynat, kremów czy zup. Dziś wykorzystałam je do zrobienia pysznego koktajlu, zastępując nim mleko krowie. Przepis na koktajl znajdziecie poniżej:) Składniki: 200 ml mleka kokosowego 400 g truskawek mrożonych 1 duży dojrzały granat 2 banany Przygotowanie: Do blendera wkładam mrożone truskawki i kruszę
Pause Gotowanie!