Opis: Naleśniki na słodko to ulubione danie wszystkich dzieci ale również i dorosłych. Gdy zbliża się sezon letni, chętnie używamy do swoich dań truskawki. Najlepsze połączenie
CookMagbaaardzo łatwego i pysznego. Desery z galaretek z owocami i kremem z białą czekoladą :) SKŁADNIKI Mi z tych proporcji wyszło 10 deserów w szklankach 200ml -3 różne galaretki u mnie cytrynowa, wiśniowa i owoce leśne -200g truskawek -1 duży banan -1 nektarynka lub brzoskwinia KREM -500ml śmietany 36% -2 tabliczki białej czekolady (dobrej jakości) DODATKOWO(...)kąpielą wodną, studzimy ją. Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy do niej ostudzoną czekoladę i wszystko mieszamy na najwyższych obrotach kilka sekund. Krem szprycujemy na stężały deser. Ja całość posypałam startym batonikiem kinder. I gotowe :) Oczywiście przechowujemy je w lodówce. Polecam, pyszne, łatwe i idealne na te gorące dni. Smacznego
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuTiramisu to typowo włoski deser, które bazę stanowią biszkopty, nasączone mocną kawą i słodki krem na bazie serka mascarpone. W bardzo prosty i co najważniejsze szybki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Uwielbiam owsiankę i chałwę, postanowiłam je razem połączyć i wyszło tak pysznie, że jeszcze nie raz powtórzę, do takiej owsianki idealnie pasuje mus truskawkowy. Taką owsiankę
IzabelawkuchniNajlepszy przepis na pyszny, orzeźwiający, aksamitny sernik bez pieczenia, czyli sernik na zimno z serków homogenizowanych (serki homo) jest ten, który przygotowywała zawsze moja mama. Tym
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Leśny mech z musem truskawkowym Leśny mech z musem truskawkowym to niezwykle smaczne ciasto o pięknym zielonym kolorze. Warstwa ciasta ze
Przepiski.plCoś na szybko, dla małych i niespodziewanych gości. Wystarczy galaretka truskawkowa oraz foremka silikonowa. Śmiało można galaretki obtoczyć w cukrze. Polecam! Składniki : * galaretka truskawkowa * szklanka
Magiczne Życie MartyPiękne truskawki zakupiłam w moim ulubionym sklepiku na rogu i zaraz namnożyły się pomysły na ich przerobienie, najpierw usmażyłam mięciutkie placuszki na deser. Smakowały nam bardzo, więc radzę wam zrobić z podwójnej porcji ;) Składniki na około 12-14 placuszków: 1/2 szkl zsiadłego mleka 6 czubatych łyżek mąki pszennej 3 łyżki cukru 1/2 płaskiej łyżeczki sody kilka kropel esencji waniliowej
Gotowanie...to proste !Oto prawdziwe lody, nie takie z dodatkiem koszenily (naturalny czerwony barwnik otrzymywany z mszyc żerujących na kaktusach rosnących w tropikalnych rejonach Ameryki Północnej i Centralnej – pyszota
Nerds KitchenTaka przekąska jest lekka, smaczna i świetnie dekoruje różne potrawy oraz desery. Dziś przedstawiamy Wam „dmuchane” ziarna (jagły i żyto) w dwóch odsłonach od Soligrano . A Wy, na którą się skusicie? :) Nazwa: Ekspandowane ziarno – żyto/ żyto w miodzie z jabłkiem i cynamonem/ jagły/ jagły w miodzie z truskawkami Firma: Soligrano Skład: Żyto: żyto Żyto w miodzie z jabłkami(...)słodycz nie dominuje tak bardzo nad naturalnym smakiem jaglanki. Truskawki są przede wszystkim chrupiące a nie gumowe oraz lekko kwaśne i mogło być ich stanowczo więcej, bo smacznie dopełniały całość. Również garść dodana do jogurtu czy budyniu powoduje przyjemny chrupiący dodatek. Podsumowanie: Produkty od Soligrano bardzo fajnie umiliły nam nasze desery, śniadania oraz obiady. Oczywiście mamy świadomość, że skład wersji
Candy PandasTym razem na blogu ciasto zrobione przez moją starszą córkę, rewelacyjny sernik na zimno. Inspirację czerpała z książki Doroty Świątkowskiej Moje wypieki, ale tym razem
Kulinarne przygody GatityCrème pâtissière to najlepszy sposób na pyszny deser. Francuzi wiedzą co dobre i fajnie że możemy skorzystać z ich pomysłów. Wbrew pozorom crème pâtissière jest szybki i łatwy w przygotowaniu a w połączeniu z owocami sezonowymi jest delicją, polecam gorąco. Crème pâtissière z truskawkami i czereśniami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSzybki torcik bez pieczenia to najlepszy deser na lato. Najprostsze rzeczy są najsmaczniejsze. Mocno chrupiacy spód z orzechami laskowymi, kremowa masa z serka mascarpone z dodatkiem jogurtu greckiego i dużo świeżych jagód i truskawek pokryte cieniutką warstwą Tortengussu, zamiast ciężkiej galaretki. Spód wystarczy zmiksować, krem wymieszać, rozpuścić Tortenguss i pyszny torcik gotowy. Zamiast piekarnika, ciasto z lodówki. Polecam! Składniki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!tymi słodkimi owocami. To danie może być podane zarówno na obiad, jak również idealnie sprawdzi się jako deser. Możecie wykorzystać dowolny makaron jaki lubicie – makaron do spaghetti, rurki, świderki itd. Mi najbardziej smakuje z makaronem – wstążki. Szukajcie polskich truskawek z pola , a nie spod foli. Te pierwsze są znacznie smaczniejsze i o wiele słodsze bo dojrzewają na słońcu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zbliża się lato, a więc sezon na świeże owoce. Maliny, truskawki, jeżyny...sporo tego. Jak jednak wykorzystać mrożone owoce z ubiegłego sezonu, które jeszcze zapewne w niejednej zamrażarce się chowają? To pytanie zadałam samej sobie kilka dni temu podczas sprzątania zamrażarki. Okazało się, ze jedna z szuflad zawiera całkiem sporo paczuszek z malinami i jeżynami. Pewnie trzymałam(...)mojej zamrażarce można znaleźć takie skarby. A skoro sezon na świeże owoce już niedługo, to warto zjeść zeszłoroczne zapasy i zrobić miejsce dla tegorocznych. Proponuję Wam prosty i lekki deser jogurtowy z owocami. Składniki na 2-3 porcje: ok. 1 szklanka mrożonych owoców (u mnie jeżyny) 250 ml gęstego jogurtu naturalnego (najlepszy grecki) cukier do smaku Mrożone owoce wysypać
Codzienna kuchnia niecodzienna