Witajcie, ciepła a czasami nawet gorąca aura sprzyja, dlatego warto przygotować słodki deser, który nas delikatnie ochłodzi. Najlepiej sprawdzi się sernik na zimno... może z truskawkami? Do przygotowania mojego "sernika" użyłam jogurtu naturalnego (dlatego może lepiej pasowałaby nazwa jogurtownik?). Kruchy spód powstał na bazie mąki owsianej i kukurydzianej. Wszystko razem tworzy zgraną całość dopełnioną dodatkiem truskawek. Spróbujcie koniecznie! Składniki
Health-Fit-Lifemoją dietę a w moim przypadku jest bardzo wskazany.Czasami ten deser przygotowuje bez cukry tylko dla siebie rodzinka marudzi ze nie słodki. Deser możecie przygotować z innymi owocami sezonowymi. Składniki 400 ml jogurtu naturalnego 700g truskawek 3 łyżki
Kulinarne pyszności Molkiczymś niezbyt zdrowym i grzesznym, ale dzisiejszym przepisem chciałbym Wam pokazać, że gofry mogą być wartościowym i zdrowym śniadaniem, a nie tylko tuczącym deserem. Z czym jeść gofry? Ja zaserwowałem sobie na śniadanie bezglutenowe gofry z truskawkami i syropem klonowym. Świetnie spisze się również wegańska bita śmietana , a nawet cieciorella . Tak na prawdę nie ma ograniczeń. Co lubisz to zarzuć
Blendmantruskawek wypływa z babeczek na zewnątrz. Ale wiecie co? Mi to nie przeszkadza, bo właśnie wygląda to świetnie. Artykuł Muffinki z truskawkami i kruszonką migdałową pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuZapraszam na pyszne crumble czyli owoce pod kruszonką. Bardzo prosty deser, który zawsze wychodzi i wszystkim smakuje. Dziś w wersji z rabarbarem i truskawkami. Składniki: 1 łodyga rabarbaru 1 garść truskawek 1/2 szkl mąki 3 łyżki ksylitolu 50 g masła cukier puder do posypania Przygotowanie: Mąkę wyrabiamy z masłem i ksylitolem aż do uzyskania kruszonki. Wstawiamy do lodówki. Rabarbar
słodkie i nie tylko historie kulinarneKoktajle wiosną i latem to moje ulubione desery, chociaż przyznam, że równie często przygotowuję je na drugie śniadanie. Dzisiaj klasyka truskawka, która zagościła już na naszych bazarkach. Koktajl ten idealnie smakuje dobrze schłodzony jednak można podawać go od razu po przygotowaniu. Koktajl truskawkowo miętowy na maślance Składniki : 600 g truskawek spora garść listków mięty - świeżej około
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiroku, zasypywać wszystkim, co zawiera maliny :) Uwielbiam je, a sierpień i wrzesień to mój ulubiony moment na wykorzystanie tych owoców, bo: czerwiec=truskawki, lipiec=jagody, a na maliny zwyczajnie brak wtedy miejsca :) Dzisiaj znów szybki deser, dla fanów ricotty, bo ten serek smak ma specyficzny. Ale jeśli go lubicie z pewnością Wam posmakuje :) Składniki 250 g ricotty
Słodkie inspiracjefrancuskiego. Wystarczy tylko wyciąć kawałki ciasta i wrzucić do gofrownicy. Szybka bita śmietana plus jagody i mamy pyszny deser, nie straszni więc goście, którzy pukają do drzwi… Zamiast jagód mogą być truskawki, maliny czy borówka amerykańska. Składniki: • 1 opakowanie ciasta francuskiego • 250 ml śmietanki 30% • 2 łyżki cukru pudru • 1 szklanka jagód • olej
To co kochamWalentynki już jutro! Z tej okazji przygotowałam dla Was zestawienie zarówno starszych jak i nowszych inspiracji na śniadanie, deser lub słodką kolację. Przy wyborze konkretnych dań kierowałam się przede wszystkim obecnością truskawek (które chyba wszystkim kojarzą się z Walentynkami), jak i kszałtem serca :) Oczywiście w ten dzień sprawdzi się dowolny przepis z bloga
Poranek na słodkoBardzo dawno nie jadłam ryżowego puddingu i w sumie nie wiem dlaczego, bo go wprost uwielbiam. Dlatego dziś w ramach deseru postanowiłam go przygotować przygotować sobie. Ten pyszny mleczny ryżowy pudding podany z truskawkami ucieszył całą rodzinę. Dlatego i Wam go szczerze polecam. Spróbujcie. Składniki: (na 3 porcje) 100 g ryżu jaśminowego Skworcu 1 szklanka wody 3 szklanki mleka
Słodkie okruszkipieczonych, mogę je przygotować maxymalnie w 20 minut, Ponadto idealnie sprawdzają się w upalne dni, niczym jak lody, wyciągam z lodówki i deser gotowy ;-). Smacznego! SKŁADNIKI: MASA NR 1: - 1 i 1/2 litra zmiksowanych zamrożonych truskawek - 400 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym - 150 ml jogurtu greckiego - opakowanie żelatyny - słodzik ewentualnie cukier brązowy - biszkopty MASA
SMYKWKUCHNIupalne, letnie dni nie ma nic lepszego niż sernik na zimno z kawą na deser lub drugie śniadanie. U mnie w domu najczęściej pojawia się sernik z truskawkami, ale wersja z borówką amerykańską tylko nieznacznie ustępuje mu miejsca. Połączenie słodkiej borówki z brzoskwinią daje wyraźnie orzeźwiający smak - a o to właśnie chodzi o tej porze roku
Milion Smakówupalne, letnie dni nie ma nic lepszego niż sernik na zimno z kawą na deser lub drugie śniadanie. U mnie w domu najczęściej pojawia się sernik z truskawkami, ale wersja z borówką amerykańską tylko nieznacznie ustępuje mu miejsca. Połączenie słodkiej borówki z słodko-kwaśną mandarynką daje wyraźnie orzeźwiający smak - a o to właśnie chodzi o tej porze roku
Milion SmakówDeser idealny w sezonie owocowym. Połączenie świeżych, kwaskowych czerwonych porzeczek i jagód oraz truskawek ze słodką bezą to istne niebo w gębie. Rozpływająca się w ustach kompozycja, w szczególności konsumowana na ciepło, sprawia, że mamy ochotę zatrzymać się w szalonym tempie dnia codziennego, usiąść gdzieś na chwilkę i pomarzyć
Milion SmakówDeser, w którym zakochacie się od pierwszej łyżeczki :) Pokruszone bezy, bita śmietana i truskawki. Brzmi pysznie, prawda? ;) Równie dobrze smakuje z borówkami czy jagodami. Ach, rozkosz dla podniebienia :) Smacznego! Składniki: 300 g truskawek 1 łyżeczka cukru waniliowego 250 ml śmietany kremówki kilka bez Truskawki umyć, odszypułkować, pokroić na kawałki, zasypać cukrem i odłożyć. Śmietanę ubić na gęsto. Bezy pokruszyć
Domowa cukiernia Ewy