Od 22.06. do 24.06 prowadziłam kolejny Kurs Cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów. I tym razem znów towarzyszyła mi cudowna ekipa kursantów! Oby więcej takich! Zakochanych w
Ostra na SłodkoDzisiaj mam dla Was wyśmienity deser! Domowy budyń z kaszy jaglanej z dodatkiem świeżych owoców. Nie dość, że wygląda przecudnie, to jeszcze smakuje obłędnie. Przepis jest
Zdrowie i pysznie na talerzuKruszonka a pod nią owoce, to deser znakomity. W sezonie letnim, różnych kruszonek powstaje u nas wiele i czy są pod nią truskawki, wiśnie czy śliwki zawsze jest pyszna. Dziś rabarbalove czyli mój ukochany rabarbar, a kruszonka zdrowa i pożywna, może służyć jako śniadanie, polecam. Rabarbar pod owsianą kokosową kruszonką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSzpinak w cieście daje bardzo fajny efekt wizualny – w naturalny sposób zabarwia ciasto, a w smaku go potem nie czuć
Kolorowy PrzepisownikSkładniki na 1 dużą porcję lub dwie mniejsze: 200 g mieszanki owoców jagodowych (ok. 1,5 szklanki) 1 małe obrane jabłko (ok. 200 g) 1 łyżka
Vroblewska-fitlifeCzasem z najprostszych składników można przygotować coś naprawdę wspaniałego. Wystarczy… odrobina fantazji i serca Jeśli nie macie suszonych połówek kokosa deser możecie podać np. w czekoladowych miseczka – będzie równie pysznie. Warto też dołożyć jakieś owoce, np. truskawki. Bo któż nie pokusi się na taką małą słodką czekoladowo-waniliową rozpustę? Składniki: suszone połówki kokosa 1 i 3/4 szklanki
Słodkie okruszkimój instagram to jakiś czas temu zapewne zauważyliście, że dostałam świetną paczkę zdrowych produktów od Firmy PurellaFood . Do przygotowania tego zdrowego deseru wykorzystałam ich pyszne batoniki! 100 g kaszy jaglanej 300 ml mleka Masa truskawkowa: 5 dużych truskawek 1 łyżeczka miodu rzepakowego Masa borówkowa: Garść borówek 1 łyżeczka miodu rzepakowego 1 łyżka wiórków kokosowych Spód: 2 batony super food
VioletoweKucharzeniewspanialszego zimą jak wspomnienia lata zamknięte w słoiku. Myślę, że tym sosem kradniecie serca domowników. Idealny do naleśników i innych deserów. A robi się go zalewie 30 minut. Gotowi do startu ... no to start :) Składniki: 1kg truskawki 35 dag cukru 1/2 soku z cytryny Truskawki umyć, osuszyć, pozbyć się szypułek. Do szerokiego rondla wsypać truskawki i cukier wszytko zagotować
Delicious Titbitspojemniczkach/tackach luźno rozkładając, a dopiero po zamrożeniu przekładam je do woreczków, dzięki czemu zawsze mogę wyjąć pożądaną porcję do deserów lub ciast. Wiśnie, czereśnie i śliwki uprzednio dryluję. W swojej zamrażalce staram się zawsze mieć: truskawki, maliny borówki, wiśnie, czereśnie, śliwki, porzeczki i jagody. Poniżej na przykładzie truskawek zademonstruję Wam mój sposób mrożenia owoców. W oddzielnym poście opowiem Wam kiedyś
Fabryka pomysłówniepozorne, małe, czarne kuleczki są źródłem przeciwutleniaczy, kwasów omega-3, błonnika, białka oraz witamin. Możemy ją stosować do koktajli, smoothie, ciast, deserów i sałatek. SKŁADNIKI 1 szkl. jogurtu naturalnego, 1/3 szkl. jagód lub borówek, odrobina cukru, ½ szkl. truskawek, 3 łyżeczki nasion chia WYKONANIE Jogurt miksujemy z cukrem i jagodami lub borówkami, dodajemy nasiona chia, mieszamy a następnie przekładamy
słodki bratekSkładniki na 1 dużą porcję lub dwie mniejsze: 200 g mieszanki owoców jagodowych (ok. 1,5 szklanki) 1 małe obrane jabłko (ok. 200 g) 1 łyżka
Vroblewska-fitlifeLubicie takie dania? szybkie, pożywne i przepyszne? Takie danie mam dziś do pokazania. Ja jestem "klucha" i nie oznacza to że jestem duuuża tylko
Moje Małe Czarowaniekanapki, do deserów, do pieczonego mięsa czy do serów z patelni (lub zapiekanych). Pyszna i aromatyczna konfitura z truskawek - polecam!;) Konfitura pachnąca niesamowicie truskawkami z dodatkiem cukru trzcinowego. Ta pyszna słodkość w słoiczku, która mieści w sobie truskawkowe małe co nie co możemy zastąpić (z powodzeniem) innymi owocami, także białym cukrem lub miodem. Składniki: 2 kg truskawek oczyszczonych
Zasmakuj Kuchnipropozycję bardzo prostą ale jakże smaczną. Mrożone owoce to idealny składnik na pyszność w połączeniu z maślanką. Polecamy na deser dla całej rodziny. Mrożone owoce otulone maślanką SKŁADNIKI : 50 g mrożonych malin 50 g mrożonych truskawek 50 g mrożonych wiśni 50 g mrożonej czarnej porzeczki 50 g mrożonych czerwonych porzeczek 400 ml maślanki 100 g świeżych truskawek
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiCoś na zbliżający się sezon truskawkowy. Smaczny i zdrowy deser. Składniki: ½ szklanki kaszy manny, 5 łyżek cukru pudru, 1 cukier waniliowy, 2 ½ szklanki wody, ½ kg truskawek. Wykonanie: Kaszę wymieszać w ½ szklanki zimnej wody, a 2 szklanki zgotować z cukrem waniliowym. Do wrzątku wlać kaszę mannę i mieszając gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Następnie, przestudzić i ubić z cukrem
Tradycyjna Kuchnia