To chyba nasz najbardziej truskawkowy czerwiec odkąd się znamy i prowadzimy bloga. Większość owoców wykorzystujemy do robienia ciast, tym razem sięgnęliśmy po sprawdzony przepis i zrobiliśmy
niecodziennikparySernik na zimno jest moim ulubionym deserem w upalne dni. Chłodzi, orzeźwia i zawiera pełno owoców. Ciasto z tego przepisu jest lekkie, puszyste i delikatne dzięki dodatkowi śmietany kremówki. Ja akurat przygotowałem wersję z truskawkami, ale można zastąpić je każdymi owocami. Składniki: 1.3 kg truskawek 1kg twarogu zmielonego z wiaderka 140g cukru pudru skórka starta z całej cytryny sok wyciśnięty
AleTorcikumyj je dok\u0142adnie i osusz na \u015bcierce. Truskawkom usu\u0144 szypu\u0142ki, wi\u015bnie odpestkuj za pomoc\u0105 drylownicy.","text":"Owoce u\u017cyte w przepisie mog\u0105 by\u0107 \u015bwie\u017ce, jak i mro\u017cone. Je\u015bli u\u017cywasz \u015bwie\u017cych, umyj je dok\u0142adnie i osusz na \u015bcierce. Truskawkom usu\u0144 szypu\u0142ki, wi\u015bnie odpestkuj za pomoc(...)Mrożenie 3 godz. Kalorie 150 kcal Lody jako zdrowy i niskokaloryczny deser? Mrożony jogurt z musem owocowym to doskonała alternatywa dla lodów. Mniejsza ilość cukru i tłuszczu. Składniki: 400 g gęstego jogurtu greckiego 50 g borówek amerykańskich lub leśnych jagód 50 g truskawek 50 g jeżyn 50 g wiśni 50 g ciasteczek bezowych 3 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania
ProstePesto.plLato to zdecydowanie czas owoców, deserów owocowych, a także pysznych koktajli. Przeważnie bywa u nas truskawkowy, malinowy lub jagodowy (borówki odradzam- ich kolor w gotowym produkcie jest wyjątkowo nieapetyczny, ale pozostałe owoce jak najbardziej). Moim najnowszym odkryciem, któremu jestem wierna już od jakiegoś czasu jest koktajl truskawkowo-porzeczkowy, PYCHOTKA ! Chyba najlepszy z dotychczas przygotowywanych. Bywa u nas prawie codziennie. Zawsze(...)wyprodukowanego przy użyciu grzybków kefirowych, jeśli tylko macie taką możliwość, zachęcam bardzo gorąco do produkcji własnego, probiotycznego kefiru, sam bez żadnych dodatków jest również bardzo smaczny... :-)Składniki:- 700g odszypułkowanych truskawek- 200g odszypułkowanych czerwonych porzeczek- 130g ksylitolu (lub dowolnie, do smaku- porzeczki są bardzo kwaśne)- 1,5l kefiruUmyte, odszypułkowane owoce umieścić w misce, garnku, itp. dodać ksylitol i całość dokładnie zmiksować
Smaczne Zdrowemiesiącem. Wracając do przepisu... Ostatnio eksperymentuję z tapioką. Parę dni temu przygotowałam pudding waniliowy z truskawkami i czekoladowy z wiśniami . Dzisiaj czas na pudding kokosowy... z malinami ♥ Kremowy, słodki i lekko kokosowy. Idealnie smakuje z kwaśnymi malinami. Taki deser najlepiej smakuje na ciepło, ponieważ jest jeszcze lekko płynny. Składniki na 4 porcje: 300 ml mleka
UgotowaćPyszne delikatne ciasto. Przygotowanie ciasta – masło utrzeć z cukrem na gładką masę. Podczas mieszania dodawać co chwilkę po żółtku. Dokładnie wymieszać. Dodać mąkę, proszek do
Kuchnia PokoleńChwila wytchnienia. Siadasz więc na kocu w ogrodzie z ulubioną książką i szklanką koktajlu. Ale czegoś Ci brakuje. Nie możesz skupić się na tekście powieści, ciągle
W kuchni Karmel-itkideser dla osób na diecie bezmlecznej i bezglutenowej. Kremową konsystencję nadaje mu zmiksowana na gładko kasza jaglana - najzdrowsza z kasz, skarb alergika ;) Składniki: kasza jaglana 1 szklanka mleko (sojowe, ryżowe lub inne dozwolone) 3 szklanki galaretka truskawkowa 2 torebki żelatyna 2 łyżki cukier lub aromat waniliowy 1 torebka / kilka kropli cukier 2 łyżki woda 2 szklanki truskawki
głodny alergikprzepisach na desery wciąż przewija się połączenie czekolady z kokosem. Nie ukrywam, że to moja ulubiona kombinacja we wszelkich słodyczach. Za każdym razem, w różnych wypiekach lub surowych ciastach smakuje inaczej. Tym razem niesamowicie kremowo, przesmacznie, wprost obłędnie. Zakochaliśmy się w tym cieście na zabój, dlatego niemal pobiliśmy się o ostatni kawałek. Odkąd na bazarze pojawiły się truskawki zjadamy(...)nadszedł ten dzień. W tym sezonie debiut truskawek w cieście uznaję za bardzo udany, NAJLEPSZY! Pewnie zastanawiacie się dlaczego dla uzyskania czekoladowego smaku wykorzystuję karob zamiast kakao. Powodem jest słodycz karobu. Dzięki temu nie muszę dodawać dużej ilości słodziku w celu uzyskania słodkiego deseru. Karob w przeciwieństwie do kakao nie zawiera też kofeiny i cenię
Jeść, by żyć w zdrowiu25min do 30 minut do piekarnika na 180 stopni Celsjusza. Porada Można dodać na przykład tylko truskawki lub kawałki banana i czekolady. Ważna informacja Porcja na około 7 sztuk Przepis Marty Kantarowskiej dziękuję Artykuł Muffiny owsiane bez mąki pochodzi z serwisu Królestwo Deserów
Królestwo Deserówszypułkami) umyte i bez szypułek przekładamy do blendera kielichowego. Zalewamy zimnym mlekiem, tyle aby zakryło truskawki i blender-ujemy. Moja rodzinka lubi słodki więc dodałam miody płynnego 2 łyżki. Przelewamy do wysokich szklaneczek i podajemy do obiadu lub po prostu jako deser
Różowa kuchniaowszem jadam, ale na deser i wszelkie słodkie pierogi czy naleśniki są dla mnie właśnie deserem. A ponieważ dziś zamiast pięknego przedednia lata mamy raczej ponurą jesień to poszłam w zaparte i osładzam sobie ten zimny i deszczowy dzień. Na straganach wciąż królują truskawki, zdecydowanie moje najulubieńsze owoce. I to właśnie one są podstawą dzisiejszego obiadu. Dla towarzystwa dobrałam
Przysmaki Karolkiskładniki na masę serową: 1000 sera 2 galaretki truskawkowe 120 g masła 160 g cukru pudru 500 ml gorącej wody dodatkowo: okrągłe biszkopty 1 galaretka truskawkowa
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 210 g mąki orkiszowej 1 łyżeczka cukru 20 g masła, w temperaturze pokojowej 250 ml mleka 2 jajka (osobno białka i żółtka) 2 i 1/2
Domowy Smak Jedzenia