Pyszny torcik z ciasta ptysiowego, nadziany masą śmietankowo-mascarpone z truskawkami i malinami. Pyszności <3 Przepis na ciasto ptysiowe znalazłam na stronie ' Ósmy kolor tęczy
My Culinary ArtDo rozpoczęcia Euro 2016 pozostały już tylko dwa dni. Chociaż nie jestem wielką fanką piłki nożnej, trzymam kciuki za polską reprezentację. Mistrzostwa Europy w
Moja smaczna kuchniaJak już wielokrotnie wspominałam, kocham serniki, wszystkie, bez wyjątku. Nie tylko pieczone, ale również te nie wymagające pieczenia, prosto z lodówki, idealne na cieplejsze dni, a
Fitsweet.meCzęsto występuje pod nazwą czekoladowa lawa. Babeczka której środek jest płynny, czekoladowy i wypływa niczym lawa..... Można zrobić wcześniej i wstawić ( w
Piekarz-Kucharz-GarkotłukOstatnio przy każdej wizycie w sklepie kupowałam jabłka, nie wiem skąd moja obsesja, ale uzbierało mi się ich całkiem sporo, stąd dziś kolejna wariacja z zapiekanym
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćtarta sernikowa z wiśniami Tarta z wiśniami Składniki 250 g mąki 120
Miód i pieprzSKŁADNIKI: 6 białek z jajek 3 żółtka 2 miarki kazeiny (zazwyczaj są w opakowaniu) 30 g płatków owsianych 30 g otrąb 200 ml jogurtu greckiego 2
ClauditteMissCookingczęsto z lękiem. Za europejską ojczyznę lodów uważa się Włochy - Marco Polo , powróciwszy z wyprawy do Chin, gdzie sporządzane były już 3000 lat temu, przywiózł przepis na zimny deser, przypominający współczesne sorbety. Z Włoch lody powędrowały do Francji, prawdopodobnie za sprawą Katarzyny Medycejskiej. Pierwsza lodziarnia, Cafe Procope , powstała w Paryżu w 1681 roku. Znacznie później, bo dopiero(...)mrożone maliny (ilość wg uznania, ja dałam 2 szklanki świeżo zerwanych malin) 200 g słodzonego mleka kondensowanego 300 g śmietany kremówki Maliny rozgniatam, ale nie miksuję - lubię czuć kawałki owoców. Mleko łączę ze śmietaną, dodaję rozgniecione maliny, dokładnie mieszam i przekładam do maszynki na lody. Dalej postępuję zgodnie z instrukcją producenta. LODY RABARBAROWE Z IMBIREM czubata
KUCHARNIAWłaściwości lecznicze czarnego bzu znane są od wieków. Pierwsze wzmianki na ten temat notuje się na IV wiek p. n. e., a ich autorem jest Hipokrates
My Chcemy JeśćCiasto drożdżowe wprost uwielbiam, najlepsze jest mojej Babci, ale staram się od czasu do czasu sama też coś upiec. Tym razem padło na ciacho z serem
Cooking MonsterDługo mnie tu nie było. Chwilami myślałam, że sobie daruję. W końcu na tyle zatęskniłam za swoją pisaniną, że jestem. Choć przez moje życie osobiste przewaliła
Kuchnia po mojemuKolorowe, pachnące, wypełnione malinowym dżemem i aromatycznym budyniem, orkiszowo-twarogowe bułeczki. Słodkie i w dodatku zdrowe. Przygotowałam je dzisiaj z rana. Co mnie do tego
Smiling Shrimp