deser z mascarpone - 3323 przepisów (strona:77/222)

Truskawkowa pianka 332

jeść codziennie. Ostatnio kupiłam przepyszne truskawki i postanowiłam z nich zrobić taki niby sernik na zimno, niby taką piankę. Idealny deser na ciepłe dni.  Składniki na naczynie o wymiarach 15x20 cm  0,5 kg truskawek 250 g mascarpone 30 g cukru  200 g słodkiej śmietany 36% 2 łyżeczki żelatyny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mascarpone ucieramy w misce

Delusional Trine
Beza z mascarpone i pomarańczami 149

dodatkiem gorzkiej czekolady ropływa się w ustach. Świetnie nadaje się na wszystkie okazje, które warto śmiętować i uprzyjemnić słodkim deserem :) 2 białka z niewielkich jajek 100 g drobnego cukru ( nie cukru pudru) szczypta soli   250 g mascarpone łyżka konfitury pomarańczowej   duża czerwona pomarańcza łyżeczka pudru truskawkowego 2 kostki gorzkiej, surowej czekolady Piekarnik nagrzewamy do 120 stopni. Białka ubijamy

Mienta blog
Mus czekoladowy 97

słodki deser do kawy. Pyszny i delikatny zamiennik ciasta. Mus wykonuje się bardzo szybko, jednak przed podaniem należy schłodzić go przez kilka godzin w lodówce. Czas wykonania: 30 min + minimum 3 h chłodzenia Ilość porcji: 3 Składniki: 100 g czekolady (50 g mlecznej, 50 g gorzkiej) ½ szklanki jogurtu naturalnego gęstego 70 g mascarpone

KuchniaWeDwoje.pl
Tiramisu jagodowe 142

cały czas nie opuszczają, więc i deser musi być z lodówki żeby nie siedzieć w kuchni przy nagrzanym piekarniku. Ja wybrałam deser który uwielbiam, jagodową wersję Tiramisu zamiast klasycznego. Tiramisu jagodowe Składniki: - 300 g jagód - 250 g serka mascarpone - 2 jajka - 2 łyżki cukru - biszkopty - 3 torebki herbaty Teekanne Forest Fruit - szczypta soli Przygotowanie: Herbatę zaparzamy przez pięć minut

Kulinarne życie
czekoladowa tarta z kremem z mascarpone i leśnymi owocami 157

składniki na ciasto: 250 g herbatników czekoladowych 80 g masła 70 g czekolady gorzkiej wykonanie: Ciasteczka kruszymy przy pomocy blendera lub wkładamy do woreczka i rozmiażdżamy

Domowy Smak Jedzenia
Semifreddo z orzeszkami i polewą czekoladowo-malinową 161

sosem malinowo-czekoladowym to słodycz której trudno się oprzeć, wprowadza nas w błogi nastrój! Jedyny minus tego deseru to długie oczekiwanie na porządne schłodzenie, ale zapewniam Was że warto. Cud miód! Składniki: Semifreddo: 400 ml słodkiej śmietanki 30% 3 łyżki serka mascarpone 2 jajka 1/2 laski wanilii szczypta soli 15 dag orzechów włoskich 10 dag trzcinowego cukru brązowego 2 łyżki(...)następnie pokruszyć na drobno palcami. Masa: Jajka oddzielamy osobno białka i żółtka.Żółtka ubijamy na puch z ziarenkami wanilii , a białka ze szczyptą soli. Schłodzoną śmietankę łączymy z serkiem mascarpone miksujemy na puszysto, wlewamy ubite żółtka, delikatnie mieszamy aby nie utracić struktury piany a następnie mieszamy z białkami.  Do masy śmietanowo jajecznej wsypujemy pokruszone orzechy w karmelu mieszamy łyżką

Wanilia i Kardamon
TIRAMISU BABA 379

każdemu z nas kojarzy się z Włochami … gorącym słońcem i ulubionym deserem zakochanych. Dziś mam dla Was przepis na Tiramisu , ale w troszkę innej postaci. A mianowicie baba! Przygotowane w te sposób smakuje obłędnie , ale i wygląda przepięknie! Zachwyci nie tylko zakochanych! Połączenie delikatnego sera mascarpone z kawą i amarettto tworzy fantastyczną całość i każdy z przyjemnością sięgnie

Ostra na Słodko
Gruszki nadziewane dżemem i cynamonowym serkiem mascarpone 165

zawiera tylko cukry naturalnie występujące w owocach. Tak więc przy okazji jest to świetny deser, którym można się zajadać bez poczucia winy o nadwyżkę kalorii 😜 2 porcje: * gruszki- 3 dojrzałe, mniejsze szt. *  dżem 100% z owoców Pigwowiec z acerolą - 6 łyżeczek * mascarpone- 200 g * miód- 2 łyżki * cynamon- 1 czubata łyżeczka * olej kokosowy- 1 łyżeczka Gruszki przekroić na pół

Kraina Miodem Płynąca
Włoskie macarons 131

Opis włoskie macarons: Włoskie macarons czyli włoskie makaroniki. Jest to słodkie ciastko, których głównymi składnikami są białka jaj, cukier puder oraz mielone migdały. Ciasteczka są okrągłe

CookMag
Ciasto Kinder Pingui 151

Ostatnio zauważyłam jakąś modę na ciasta inspirowane batonikami, więc też postanowiłam skonstruować coś takiego Padło na Kinder Pingui, które z większą połówką bardzo lubimy. Przyznaję, że

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto Kinder Pingui 235

Ostatnio zauważyłam jakąś modę na ciasta inspirowane batonikami, więc też postanowiłam skonstruować coś takiego Padło na Kinder Pingui, które z większą połówką bardzo lubimy. Przyznaję, że

e-PrzepisyKulinarne
Deser tiramisu 131

prostu uwielbiany przez nas deser. Ten smak kawy i likieru amaretto...mmm. Nic dodać ,nic ująć. Polecamy :D R'n'G Kitchen Składniki 500 g serka mascarpone opakowanie biszkoptów Lady Fingers 6 żółtek 6 łyżek cukru pudru kakao 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 70 ml likieru amaretto Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Żółtka ucieramy z cukrem(...)mieszanką kawy i likieru. Na dno pucharków układamy biszkopty ,następnie dodajemy 1/8 masy ,kolejno biszkopty i 1/8 masy serka. Wierzch posypujemy kakao ,dekorujemy. Podajemy min 2 godziny po schłodzeniu deseru w lodówce. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding

R'n'G Kitchen
Devil’s Food Cake i drugie urodziny bloga 191

Właśnie dziś mijają dwa lata odkąd mój pierwszy wpis pojawił się na blogu. Z każdym dniem uczę się gotować, lepiej dobierać smaki i przede wszystkim stwarzać

dom-agi.pl
Makaron z łososiem, suszonymi pomidorami i mascarpone + film 154

Makaron z łososiem, suszonymi pomidorami i mascarpone to błyskawiczny pomysł na pyszny obiad lub kolację. Bardzo proste w wykonaniu danie, które zachwyci najbardziej wymagające podniebienia. Łosoś

Smakowite Dania
Ptysie z kremem czekoladowym, malinami i pudrem z hibiskusa 186

Domowe ptysie wypełnione kremem na bazie budyniu czekoladowego i serka mascarpone z malinami, posypane różowym i delikatnie kwaskowym pudrem z hibiskusa. Pyszne małe co nieco, na

Oryginalny smak
Tort kajmakowy z krakersami 194

Puszysty biszkopt przełożony kremem na bazie serka mascarpone i śmietany kremówki z dodatkiem masy krówkowej oraz warstwy pokruszonych krakersów. Krakersy po krótkim czasie miękną i delikatnie

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania