Cake pops swoim wyglądem przypominają kolorowe lizaki, natomiast smakiem można przyrównać je do trufelek lub bajaderek zatopionych w ulubionej czekoladzie i udekorowanych czym tylko dusza zapragnie
DefinicjaSmakuDziś kolejny deser z truskawkami. Ale tym razem dodatki do truskawek to serek mascarpone, jogurt naturalny i śmietana. Takie desery zawsze smakują małym i tym dużym łasuchom. Sezon na truskawki niestety trwa krótko, więc trzeba się nimi cieszyć póki są i tworzyć z nimi pyszności. A do deseru użyłam galaretek, które dostałam w ramach współpracy. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniHmmm taka jesienna niedziela, to marzenie. Od rana budzi mnie delikatne słoneczko, zaglądając bezwstydnie w moje okno. Szkoda siedzieć w domu, tylko niestety nie wszyscy mają
pieprzny smaczekTorcik ten przygotowałam już jakiś czas temu na swoje urodziny. Nie miałam za dużo czasu, a poza tym zaplanowałam też inne ciasta, więc w tym przypadku
Di gotujeNadała charakterystyczny aromat całemu deserowi, a truskawki przełamały słodycz. Bezy najlepiej przełożyć w dniu podania, gdyż są wtedy najbardziej chrupiące, a kolor kremu delikatnie różowy. Zdjęcia robiłam na drugi dzień i kolor jaki był dzięki róży niestety się ulotnił :( BEZY: 5 białek (250ml) szczypta soli 1 szklanka cukru 1 łyżeczka octu winnego KREM: 250g mascarpone 1 szklanka śmietanki(...)jedną największą. Bezy najlepiej wysuszyć wieczorem i pozostawić na całą noc w lekko uchylonym piekarniku. Kategoria: Bezy i ciasta bezowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Desery , SŁODKO , Torty , Wykorzystanie białek Tagged: kremówka , mascarpone , róża , truskawki
https:KKuchniaMniamospałemu dniu należy uraczyć podniebienie czymś słodko-rozgrzewającym! Dzisiejszą słodkością u nas jest nic innego jak panna Tarta, której korzenie sięgają eleganckiej Francji! Francuska tartę w naszym dzisiejszym deserze tworzy bardzo ciekawy duet wraz z amerykańskimi marshmallows , które są głównym akcentem smaku kremu. Patrząc na składniki może się wydawać bardzo mdły i ciężki, ale w zupełności tak nie jest(...)wanilią Szczypta soli Garść rozdrobnionych orzechów włoskich 1 łyżka aromatu orzechowego (takiego do kawy) Krem: 130ml mleka 1 opakowanie mini marschmallow (150g) 1 opakowanie serka mascarpone 200ml śmietany 36% 5 sztuk posiekanych, białych michałków Wawelu® Garść listków tymianku + kilka do posypania wierzchu + dodatkowo: 2 cytryny (lub limonki) na wierzch Przygotowanie: Zaczynamy od przygotowania kruchego spodu – mąkę
Symfonia Smaków“Wiesz co naprawdę dokucza w samotności? Wcale nie to, że wieczorami nie ma się do kogo odzywać, nie to że trzeba samotnie podróżować, i nie to
Kuchnia Pani WiosnyWiśnie na czekoladowej poduszce i ciekawe dodatki Wiśnie na czekoladowej poduszce i ciekawe dodatki – fajny tytuł prawda? Mam nadzieję, że się w tym miejscu uśmiechniecie
Relaxtimeszklanka cukru 1 szklanka (100 g) mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¼ szklanki wody Przepis na krem do tortu. Masa: 300 g sera mascarpone 330 g śmietany kremowej do deserów 30%, dobrze schłodzonej 1/2 szklanki cukru pudru Borówki amerykańskie, poziomki, wiórki czekoladowe, literki czekoladowe, różyczki dekoracyjne, mięta Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Tortownicy silikonowej nie potrzeba niczym(...)pieczemy przez 30 minut. Biszkopt dokładnie studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Jak przygotować krem do urodzinowego tortu? Zimną śmietankę do deserów ubijamy na bardzo sztywną pianę razem z cukrem pudrem. Delikatnymi ruchami silikonowej szpatułki mieszamy ją z serkiem mascarpone. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Upieczony biszkopt wyjmujemy kroimy na 2 blaty. Dolny krążek zostaje na szklanym spodzie od tortownicy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięLuty obfitował u nas w różnego rodzaju imprezy rodzinne. Jedną z nich były 27 urodziny Oli (jednej z nas : )) Z tej okazji przygotowałam jej przepyszny
Kolizje SmakówSkładniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli 1
Smakowity Blog Kulinarnyzabralam sie za przygotowania w kuchni dlugo zastanawialam sie czy moim gosciom posmakuje ten deser. Moj Maz za to zastanawial sie jak z ciasta cienkiego jak paier mozna wyczarowac deser. Na odpowiedz nie musial dlugo czekac, ja z reszta tez nie. Moje dzielo wygladalo bardzo zachecajaco, efektowny koszyczek, a w nim piekne, soczyste maliny (swoja droga prosto z zamrazalki(...)nagrzanym do 180°C. Upieczone koszyczki studziny i juz zimne napelniamy kremem i owocami. Biala czekolade polamana na kawakli rozpuszczamy w kapieli wodnej, a nastepnie dodajemy ja do serka mascarpone. Dokladnie mieszamy. Dodajemy sok z 1 limonki i kilka malin. Dla mnie taka masa byla odpowiednia, ale jesli ktos woli slodsza to nalezy dosypac cukru pudru i dokladnie wymieszac. Gotowym
Przysmaki KarolkiKoniecznie muszę Wam przypomnieć i ten przepis. Zaraz po świątecznych pierniczkach ucieszy wszystkie dzieci – te małe i te duże… Małe, zaraz zobaczycie dlaczego…
Garniec MagalieLato się kończy. Nad łączkami rozpościerającymi się za osiedlem, na którym mieszkam, babie lato powoli rozpoczyna swoje hulanki i swawole. Na szczęście wciąż w słońcu :) Trochę
Kuchnia w Słońcu SkąpanaCudowne połączenie delikatnie orzeźwiającego ciasta z lekkim, waniliowym kremem i soczystymi ziarnami granatu. Prosta, szybka, a zarazem efektowna babka, zachwycająca intensywnie zielonym kolorem. Postawiona na świątecznym
Fitsweet.meCudowne połączenie delikatnie orzeźwiającego ciasta z lekkim, waniliowym kremem i soczystymi ziarnami granatu. Prosta, szybka, a zarazem efektowna babka, zachwycająca intensywnie zielonym kolorem. Postawiona na świątecznym
Fitsweet.me