składniki na ciasto czekoladowe: 200 g mąki 300 g cukru 4 jajka 80 g kakao 200 ml mleka 160 ml oleju 1/2 łyżeczki sody 1 i
Domowy Smak JedzeniaDOMOWE LODY KOKOSOWO- MIGDAŁOWE Z PIERNIKIEM I MASŁEM ORZECHOWYM! JAK ZROBIĆ LODY BEZ MASZYNY DO LODÓW! Jak zauważyliście, już ostatnio na blogu pomysłów na lody co
SMYKWKUCHNIMam ochotę osłodzić Wam tą listopadową pluchę i przemycam do Waszych domów odrobinę słodyczy. Eleganckie i bardzo efektowne ciasto, które z pewnością dostarczy Wam sporą porcję
Apetyczna babeczkaMam dla Was kolejny wpis z serii porady, który przyda się, gdy nie macie ochoty na tradycyjny obiad, czyli zupę, a na drugie danie ziemniaki, mięso
Cooking MonsterMam dla Was kolejny wpis z serii porady, który przyda się, gdy nie macie ochoty na tradycyjny obiad, czyli zupę, a na drugie danie ziemniaki, mięso
Cooking MonsterTakie ciasteczka przygotowałam na Dzień Ojca. Większość mężczyzn na hasło „ciasteczka z marchewką” pokręci nosem, jednak nie w tym przypadku. Ten słodkawy wypiek
Szybko Tanio Smacznieskładniki na biszkopt: 120 g mąki orkiszowej lub pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 6 jajek (białka oddzielone od żółtek) 200 g cukru wykonanie: Białka ubijamy na
Domowy Smak JedzeniaOstatnio zakochałam się w tartach, więc przypuszczam, że w najbliższym czasie trochę się ich tu pojawi. :-) Dzisiaj tarta truflowo-malinowa z bakaliami. Trufla przełamana lekko kwaśnym
kuchnia do kwadratuPodobno beza to jedno z największych wyzwań każdego cukiernika-amatora, jest trudna w przygotowaniu, ale gdy zrobi się ją dobrze zapewnia niezapomniane doznania smakowe! Warto więc
Cooking Monsterkurczaka drobno kroimy, przekładamy do miski. Dodajemy drobno posiekane (kolejność dowolna) – cebulę, szczypior, natkę pietruszki, miętę oraz startą na tarce jarzynowej marchew – mieszamy. Dodajemy czarnuszkę, musztardę, estragon, serek mascarpone, olej sezamowy – ręką wyrabiamy masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem – ponownie wyrabiamy. Z umytych liści sałaty rzymskiej ścinamy grubszy nerw (jak przy kapuście). Zagotowujemy w czajniku wodę, wrzątek wlewamy(...)delikatny smak, wspaniale komponuje się z wieloma daniami. Może być spożywana na ciepło, zimno, jako dodatek do dań słonych i słodkich, do sałatek, zup, zapiekanek, kotletów wegetariańskich, a nawet deserów. Błyskawiczne gołąbki z czarną komosą ryżową można jeść zarówno na zimno, jak i na ciepło. Z dodatkiem sosów (np. tajski sos chili) lub bez. Sałatę rzymską je się głównie
mojewypiekiinietylkoTo najlepsze ciasto z tzw. zdrowych ciast jakie jadłam. Jest z mąki kokosowej, miodu akacjowego, dyni i kilku jeszcze składników które przeczytanie poniżej. Wilgotne
AZgotuj!mojprzepisna.pl | Tort Legia Warszawa – Tort z białą czekoladą i frużeliną truskawkową Tort w kształcie herbu Legii Warszawa, przygotowany dla ośmioletniego Mateusza. Pokryty masą cukrową, jako
moj przepis naJakiś czas temu świętowaliśmy pierwszą osiemnastkę Tosi, czyli ukończone półtora roku (18 miesięcy). Nie jest to może najbardziej wyjątkowy dzień w życiu, ale postanowiliśmy troszkę poświętować
Przepysznik - BLW i nie tylkoRabarbar moja miłość... uwielbiam to kwaskowe warzywko. I co roku żałuję, że sezon na nie trwa tak krótko. Rabarbar szczególnie smakuje mi w ciastach lub lodach
Kulinarne przygody GatityLekkie ciasto kokosowe bez pieczenia to idealny deser na lato. Ciasto jest o umiarkowanej słodyczy i bardzo łatwe do przygotowania. Wiórki kokosowe sprawiają, że po zjedzeniu takiego ciasta nie czujemy się ociężali, tak jak to jest czasami w przypadku innych ciast z kremem. Z moich obserwacji wynika, że szczególnie w okresie letnim dużym zainteresowaniem cieszą się ciasta, które przygotowuje się(...)bardzo dobrze smakuje i bez niej. Składniki polewy rozpuścić w misce na garnku z wrzącą wodą do uzyskania jednolitej konsystencji (ciągle mieszać). Zobacz również: ciasto bez pieczenia z mascarpone
Kuchcik gotuje