Arbuz z kardamonową czekoladą i argentyńskim winem. Składniki: 1 duży dojrzały arbuz 100 ml. argentyńskiego wina Celebro [ TUTAJ] 20 g coffee&cardamom dark chocolate
Kulinarny karnet Christopheramojprzepisna.pl | Miętowo-migdałowe babeczki z kremem z czarnej porzeczki Moja praca konkursowa, ciekawe czy się spodoba Jury :). Mocno miętowe babeczki migdałowe, nadziewane słodkim kremem migdałowym, udekorowane
moj przepis naBardzo kremowy, mleczny sernik z bananami zachwyca smakiem. Jest lekki, nie za słodki i nie wymaga dużo pracy. Idealny na letnie popołudnie. Zrobiony jest z serka
Bon appetit mon amieWiosna w pełni, a co za tym idzie zaczynają się pojawiać straganiki z truskawkami. Uwielbiam tę porę roku kiedy przechadzając się po parku można napotkać takie
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiTak jak pisałam w poprzednim poście po dłuższej przerwie, wyjazdach i wakacjach wracam do gotowania i publikowania. Nastała najwspanialsza pora roku i choć tu, na Wyspach
Codzienne GotowanieTo już chyba ostatni serniczek na zimno tego lata. Za to chyba najlepszy! Pyszna, kremowa masa serowa o smaku owoców leśnych, urozmaicona zatopionymi
Rozpustne gotowanieSezon na truskawki w pełni... musimy korzystać z niego by nacieszyć się pysznym smakiem świeżych polskich truskawek na cały rok. Owszem, wielu z nas zatrzyma ich
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiW ramach cotygodniowego cyklu "Słodkie Środy" i wcześniejszej zapowiedzi publikujemy dzisiaj przepis na pyszny tort. Tort ten idealnie nadaje się na urodziny czy też inną
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSezon na maliny pomału dobiega końca, więc korzystając z ostatnich dni z dostępem do tych owoców, zapraszam Was serdecznie na przepyszną tarte z malinami, kremem z
SMYKWKUCHNIktórym poczujecie się błogo, nie tylko za sprawą dobrego smaku, ale też procentów; ). To mój nowy ‚must have’ na każdej imprezie, ale też sposób na niezapowiedzianych gości, bo deser robi się prawie sam! Składniki Warstwa winna 1 spora gruszka 1/3 łyżeczki kardamonu w proszku 1,5 łyżki stewii z erytrytolem* 1 szklanka i 1/3 szklanki wina białego 1/3 szklanki wody(...)miękka. Mieszamy wodę z agar agar. Dolewamy do gotującej się w winie gruszki. Zagotowujemy ciągle mieszając i ściągamy z palnika. Przekewamy do 4 szklanek i wkładamy do lodówki. Gdy galaretka lekko się zetnie, zabieramy się za budyń. 1 szklankę mleka wstawiamy na gaz, a w resztcie (1/2 szklanki) dokładnie mieszamy proszek budyniowy wraz ze słodzidłem. Wlewamy do ciepłego mleka
Fill The Bowlsuszonych owoców, za którym nie każdy przepada. Kisiel żurawinowy lekko cierpki, słodko- kwaśny wyjątkowo orzeźwiający jest przepyszny, no i ten kolorek! W sezonie żurawinowym idealnie sprawdzi się jako codzienny deser. Jeśli nie znasz tego przysmaku, zachęcam do przygotowania kisielku, nie tylko dzieci będą zachwycone. Składniki: 3/4-1 szklanka świeżych żurawin 500 ml wody 3 łyżki ksylitolu/cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego(...)SMACZNEGO ! Uwagi: zamiast mąki ziemiaczanej możesz użyć żelatyny, a otrzymasz pyszną galaretkę żurawinową
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Tort sernikowy z bitą śmietaną Każdy z nas lubi torty i mam cichą nadzieję że jego lżejsze wersje z owocami bitą śmietaną, oraz kakao przypadną
Miód i pieprzCiągnie mnie już w kierunku lata i letnich orzeźwiających deserów. Nie mogę się doczekać świeżych polskich truskawek, co prawda truskawki pojawiają się już w sklepach ale jakoś nie jestem do nich przekonana, dlatego użyłam mrożonych. Ze świeżymi to ciasto na pewno będzie lepsze. Polecam je nie tylko na lato bo jest bardzo smaczne, lekkie i delikatne(...)łyżeczki proszku do pieczenia na masę jogurtową: 600 ml jogurtu truskawkowego 300 ml śmietanki kremówki 3 łyżki żelatyny łyżka cukru pudru na wierzch 450 g truskawek 2 opakowania galaretki truskawkowej Przygotowanie ciasta zacząć od upieczenia biszkoptu. Białka ubić z cukrem na sztywno, ubijając dodać żółtka. Kisiel przesypać do szklanki, dosypać mąki tyle, aby w sumie było pół szklanki. Dodać
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaMoi drodzy przyszła pora na zrobienie domowych smakołyków. Gwarantuję udane i smaczne a jednocześnie efektowne czekoladki. Każdy z nas jest małym łakomczuszkiem i skusi się na
Podróż w kulinariaNiebawem dzień mamy, może kogoś uda mi się zainspirować? Biszkopt: 5 dużych jajek 3/4 szkl mąki pszennej 1/4 szkl mąki ziemniaczanej 1/2 szkl cukru Wykonanie
Malinowe Pocałunki