nawet za bardzo. Kiedy temperatury szybują w górę, nasze apetyty i smaki krążą wokół chłodnych napojów i lodów. Większość z nas biegnie do sklepu i przynosi stamtąd zapas zimnych deserów, tak uwielbianych nie tylko przez dzieci. Sama często tak robię, choć zdecydowanie wolę sama w domu zrobić lody. Wiem, co do nich dodaję, wiem, że są świeże. Tak, wiem, zrobienie(...)dodać na samym końcu. Wymieszać delikatnie, przełożyć do dowolnego naczynia, przykryć szczelnie i wstawić do zamrażarki na kilka godzin. Jeśli jednak wolicie lody owocowe, to zapraszam na domowe lody truskawkowe :) Przepis ten pojawił się w czwartym numerze magazynu "Życie ze smakiem" Przypominam Wam o trwającym konkursie :) kto chciałby wygrać książkę z przepisami z mojego bloga, niech weźmie udział
Codzienna kuchnia niecodziennaPyszny, banalnie prosty i niezwykle szybki do przygotowania deser. Deser dla dorosłych, ponieważ bazę kremu stanowi mascarpone ze sporą dawką adwocata. Smaku dodają ciasteczka amarettini, a pucharek zwieńczają zmiksowane na krem truskawki. Stragany powoli zapełniają krajowe już aromatyczne i słodkie truskawaki, więc do dzieła. Mascarpone i truskawki to fantastyczne połączenie smakowe, nie zawiedzie żadnego łasucha, to pewne. Składniki(...)Następnie cały czas miksując dolewać porcjami likier jajeczny umyte, odszypułkowane truskawki zmiksować blenderem na puree, dodać sok z cytryny na dno pucharków ułożyć ciasteczka amarettini, następnie krem i mus truskawkowy wg uznania, naprzemiennie lub w dwóch warstwach przed podaniem schłodzić w lodówce
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mojprzepisna.pl | Bezglutenowa babka pomarańczowo-piernikowa Wiele prób i wiele ciast wyrzuconych do kosza, zanim powstał ten oto przepis. Dzięki pomocy Pani Zosi z grupy Proste i
moj przepis naGdy akurat miałam ochotę na coś słodkiego do kawy znalazłam na blogu KWESTIA SMAKU fajny przepis na piernik. M iałam wszystkie potrzebne składniki, więc
Pani na deserRewelacyjne smakowo ciasto w sam raz na ciepłe wiosenno letnie dni, do przygotowania z dowolnymi ulubionymi owocami , bez pieczenia, do ciasta używamy tylko i wyłącznie
Wanilia i KardamonPrzepyszne kruche ciasto z nutą truskawek oraz pyszną, rozpływającą się w ustach pianką! Czy lubicie takie połączenie ? Jedząc to ciasto mam chęć sięgnąć po kolejny i
Gotuj z MąkąDawno nie piekłam takiego "zwykłego " ( czyli trochę bardziej słodkiego i już nie tak bardzo fit) Ale kto nie lubi wracać do dawnych sprawdzonych przepisów przechodzących z
Marcepanowa kuchniaSezon grillowania niemal się rozpoczął. Jak co roku będą królowały kiełbaski, boczki i karkówki... Co na to nasza wątroba i żołądek? Jak uniknąć przejedzenia z znajomymi
Truskawkowa FiestaW końcu nadeszły cieplejsze dni a z nimi oczywiście sezon na truskawki. Dziś więc zpraszam na pierwsze ciasto z ich udziałem. Padło na banalnie prosty i
Healthy food explorerZ jednej strony fajnie, kilka ostatnich dni mieliśmy zimę z prawdziwego zdarzenia - mróz i zimno. Jak za czasów dziecięcych. Z drugiej - dziś piękne słońce, temperatura na
W kuchni KatieZ jednej strony fajnie, kilka ostatnich dni mieliśmy zimę z prawdziwego zdarzenia - mróz i zimno. Jak za czasów dziecięcych. Z drugiej - dziś piękne słońce, temperatura na
W kuchni Katieskładniki: 1500 g świeżych truskawek 250 ml spirytusu 1000 ml wódki 45 % 2 szkl cukru 1 laska wanilii wykonanie: Z truskawek usuwamy szypułki. Myjemy je, osuszamy
Domowy Smak JedzeniaKoktajle owocowe możemy pić przez cały rok. Tej zimy rozpoczęłam koktajlowe szaleństwo po raz pierwszy na blogu i będę je kontynuować. Zwykle koktajle najczęściej robiłam latem
Moja smaczna kuchniaZawsze uwielbiałam to ciasto, ale sama nigdy nie robiłam. Podpytałam więc Mamę o przepis i zrobiłam swoją wersję, bez surowych żółtek w masie. Jej zresztą obawiałam
Kuchnia w czekoladzieRabarbarowy sezon w pełni, więc trzeba korzystać :-) Dziś prezentuję przepis na moją ulubioną, majową, słodką tartę, czyli tartę z rabarbarem pod bezą z
Rozpustne gotowanie