Lato 2020 rozpoczęło się na dobre. Pomimo, że pogoda płata figle, przynajmniej na południu Polski, pomysłów na nowe przepisy mi nie brakuje. Z przyjemnością miksuję koktajle
Moja smaczna kuchniaUpały, upały ... Tak upragnione przez wszystkich, a potem wszyscy narzekają ... Że gorąco, parno, duszno, jeść się nie chce, gotować, sprzątać i nic się nie chce ... :) To
Garniec MagalieZ wielką radością i przyjemnością zapraszam do wspólnego miksowania najlepszych koktajli. Aż 50 przepisów czeka na wypróbowanie! Niepowtarzalne, jedyne w swoim rodzaju najsmaczniejsze koktajle z owocami
Moja smaczna kuchniaLody, lody dla ochłody. Przy takich letnich temperaturach jakie w końcu zapanowały, lody i zimne napoje to prawdziwe zbawienie. Do tej pory wydawało mi się, że
Bon appetit mon amiebardzo dobra, prosta i ekspresowa z niej babka :) polecam! ponoć zawsze się udaje ;) Składniki: -1 margaryna -6 jajek -1,5 szklanki cukru pudru -2 łyżeczki proszku
KasiekGotujepłatków kukurydzianych, wiórek kokosowych oraz gorzką czekoladą. Pyszne ciasto bez dodatku mąki oraz cukru, które wykonamy bez miksera - wystarczy wszystkie składniki wymieszać łyżką i do piekarnika. Idealne na deser, śniadanie lub na wynos do pracy czy szkoły. Z pewnością jest to zdrowsza wersja słodkości i nawet osoby dbające o linię mogą sobie na niego pozwolić 😉 Składniki: 2 szklanki płatków owsianych(...)wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 min. Lekko studzimy. Na podpieczony spód wykładamy dżemy - połowę ciasta smarujemy dżemem truskawkowym, a drugą połowę dżemem brzoskwiniowym. Czekoladę gorzką kroimy na małe kosteczki. Wierzch ciasta posypujemy płatkami kukurydzianymi, wiórkami kokosowymi oraz kawałkami gorzkiej czekolady. Wkładamy ponownie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
Kuchnia MagdaLenyróżniaste owoce. Po kilku chwilach z plastrem pomarańczy, nawet zwykła woda smakuje jak fanta Do lemoniady dorzuciłam zatem plastry truskawki, miętę, lód i cytrynę. Jeśli chcecie nadać jej bardziej truskawkowego smaku, wystarczy do gotującego się rabarbaru dodać ok.200 g truskawek i potem całą masę przetrzeć przez sitko. Taka lemoniada rabarbarowa doskonale „wchodzi” w upalny dzień, szczególnie jeśli przed(...)dosłodzić. Przelewamy do dzbanka/karafki, Dekorujemy owocami, miętą i kostkami lodu. 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/do-picia/lemoniada-rabarbarowa/ MieszamWGarnku Artykuł Lemoniada rabarbarowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuDziś przepis na kwintesencję lata: lekki biszkopt z pyszną masą, świeżymi owocami i orzeźwiającą galaretką. Klasyczny przepis którego w upalne letnie dni nie może zabraknąć. Czas
Słodki BlogPyszne ciasto z rabarbarem bez pieczenia to prosty deser na każdą okazję. Przepis na ciasto, które nie wymaga dużych zdolności kulinarnych i na pewno posmakuje osobom lubiącym umiarkowanie słodkie desery. Ciasto z rabarbarem bez pieczenia składa się z lekko kwaskowej warstwy z rabarbaru, delikatnej kremowej warstwy z budyniu i odświeżającej galaretki. U mnie warstwy są przełożone kakaowymi herbatnikami, które dodają(...)proszku bez cukru (razem 80 g) 750 ml mleka 4 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny w proszku Dodatkowo: 300 g herbatników kakaowych lub maślanych 2 galaretki wiśniowe lub truskawkowe Jak zrobić ciasto z rabarbarem bez pieczenia? Z rabarbaru zdjąć cienką warstwę skórki, pokroić na 2 cm kawałki i razem z cukrem gotować do czasu, aż rabarbar prawie całkowicie
Kuchcik gotujeNiedługo Dzień Mamy. Jakie danie najbardziej kojarzy Wam się z mamą? Dla mnie to wszelkiego rodzaju ciasta, które były pieczone na niedzielę czy torty skrupulatnie przygotowywane
Kuchnia w oparach14.02 .2019 Magda Nie jestem szczególnym fanem Walentyne – nie daje się porwać fali czerwonych serduszek, kartek czy maskotek. Nie dla mnie też wystawna kolacja w
Smaczna StronaJak już wiecie, jestem troszki poszkodowana i aktualnie dochodzę do zdrowia na L4😏 A co za tym idzie mam więcej czasu na wymyślenie i przyrządzanie pyszności
Zdrowie i pysznie na talerzubazą są właśnie te owoce. W przepisie podaję swoje proporcje cukru, które zależą od słodyczy truskawek i oczywiście są kwestią gustu. Ilość cukru można dowolnie zmieniać podczas przyrządzania tego deseru i dodać go tyle, ile komuś pasuje. Składniki (na tortownicę 26 cm): 1 kg truskawek 250 ml kaszy jaglanej 120 ml + 5 łyżek cukru białego marki Polski Cukier (Krajowej Spółki(...)zagotowały (chodzi o to, by nie pojawiła się na nich piana). Przygotować tortownicę. Kaszę przełożyć do malaksera lub blendera kielichowego. Dodać do niej 150 ml gorącej pulpy truskawkowej, 120 ml (lub więcej, według uznania) cukru, 3 łyżeczki żelatyny i śmietanę. Całość zmiksować na jednolitą masę. Masę jaglano-truskawkową przełożyć do tortownicy. Rozprowadzić równomiernie i wyrównać powierzchnię. Odstawić do całkowitego ostudzenia
Weekendy w domu i ogrodzieZnacie to uczucie, kiedy z absolutną pewnością posiadania wszystkich potrzebnych składników przystępujecie do przyrządzenia konkretnego dania, a tu nagle okazuje się, że są braki? Panika!!! Rzucić
zadanie-gotowanieTak jak pisałam w poprzednim poście po dłuższej przerwie, wyjazdach i wakacjach wracam do gotowania i publikowania. Nastała najwspanialsza pora roku i choć tu, na Wyspach
Codzienne GotowanieWitamy słoneczne lato ... i życzymy Wam i sobie aby takim było :)) W takie dni nie ma nic lepszego niż smaczne domowe lody na ochłodę. Długo szukałam
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiŚwięta, Święta i po Świętach, tak to już jest. Po ciężkim jedzeniu nie mamy ochoty nawet patrzeć na jedzenie, dlatego wybrałam dla Was lekki, kolorowy
Takie tam pichcenie