Mam chęć na coś słodkiego. Na dworze zimno, mróz...nie bardzo chce mi się wychodzić z domu przy takiej aurze...Ale pokusa na deser jest silniejsza
Z Majeczką w kuchniKto nie lubi Toffi ? Przyznać się ! To jeden z najpopularniejszych dodatków do naleśników, gofrów czy innych deserów. Ten sos jest stworzony na bazie cukru demerara, słodkiej
Wanilia i KardamonPischinger to deser z Krakowa i choć wafle przekładane kremem czekoladowym kojarzę z dzieciństwa, nikt u mnie tak ich nie nazywał. Moje dzisiejsze wafle robiłam na
CiastkozercyMiałam ochotę na szarlotkę, ale nie chciało mi się robić ciasta, więc na szybko wymyśliłam taki deser, który trochę przypomina szarlotkę, a przy tym szybko
słodki bratekEfektowny, pyszny deser a do tego bardzo szybki w przygotowaniu ;) Składniki (ok. 10 sztuk): 2 budynie waniliowe 800 ml śmietany kremówki 1 galaretka (o dowolnym smaku
Kulinarna (nie)codziennośćBardzo słodki deser do kawy. Pyszny i delikatny zamiennik ciasta. Mus wykonuje się bardzo szybko, jednak przed podaniem należy schłodzić go przez kilka
KuchniaWeDwoje.plWszyscy pieką pierniki, a mnie się nie chce i nawet czasu nie mam, a w ogóle to pierniki wszyscy znają. My za to z moimi dziewczynami
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEDeser z cyklu "na szybko". Przygotowałam go na obiad z rodziną mojego męża. Wyszło pyszne, słodkie ciacho, przełamane słodyczą krakersów. Mniam! Pomyśleć, że napoleonki nie jadłam
Cakes By KejtProsto, szybko i smacznie... jogurt naturalny nasiona chia kilka herbatników syrop klonowy lub do kawy i deserów Jogurt wymieszać z 1-2 łyżkami nasion chia.Odstawić
Moje domowe kucharzenieJak kilka dni temu trafiłam na ten przepis od razu wiedziałam, że to ciasto muszę zrobić. Łatwe w wykonaniu, szybkie i jakby tego było mało nie
ZofianaTo ciasto dedykuję wszystkim, którzy uwielbiają kokosy i czekoladę. Ciasto genialnie smakuje, a do tego nie wymaga pieczenia. SKŁADNIKI (na formę 28cm) 40 ml śmietany
Zofianaktórym nasze ciasto stanie się bardziej pulchne. Gdy dodajemy je w całości, zwiążą one masę serową, nie napowietrzając jej zbytnio, a co za tym idzie – deser nie będzie zbyt gwałtownie rósł w trakcie pieczenia. Jeżeli natomiast zdecydujemy się na wlanie w pierwszej kolejności samych żółtek, a następnie białek ubitych na pianę, uzyskamy sernik o puszystej, lekkiej konsystencji. Spód sernika(...)sprawdzi się spód z kruchego ciasta. Pamiętajmy, by przed wyłożeniem masy serowej delikatnie go podpiec. Dodatkowe składniki Do ciasta można dodać odrobinę skrobi ziemniaczanej, mąki pszennej lub proszku budyniowego bez cukru, dzięki czemu zagęścimy strukturę naszego sernika . Należy jednak uważać z ich ilością – nadmiar sprawić może, że stanie się on bardziej sypki i będzie się kruszył w czasie krojenia
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ciasto, które wymyśliłam na urodziny mojej młodszej siostry, jako że wstąpiła już w zaawansowany wiek należy jej się dedykowany deser. Podany na fenomenalnej
Malinowe PocałunkiKasza jaglana ze względu na swój neutralny smak, jest świetnym składnikiem zarówno w wytrawnych potrawach jak i deserach. W dodatku jest bezglutenowa i niezwykle
wegujemy