W okresie letnim warto korzystać z uroków i smaków jakie niesie ze sobą ten czas. Warto pamiętać, że większość sezonowych owoców bardzo szybko się kończy i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jak już wiadomo, biorę udział w kampanii Jogobella w serwisie trnd.pl. W kampanii biorą udział 3 rodzaje jogurtów w rożnych smakach. Każdy pyszny na swój
Życie zaczyna się w kuchniCiasto Milky Way bez pieczenia to ekspresowy deser, który sprawdzi się niezależnie od okazji oraz pory roku. Zawsze będzie na czasie i zapewniam, że posmakuje nie tylko dzieciom, ale również, a nawet przede wszystkim dorosłym! Bo kto się oprze kremowi, który jest obłędnie mleczny, dość słodki i jednocześnie taki... delikatny? Całość doskonale się komponuje z miękkimi herbatnikami(...)oraz podzielić na dwie części. Przygotować polewę. Czekoladę z dodatkiem mleka/śmietanki rozpuścić w kąpieli wodnej i zostawić do lekkiego przestudzenia. Ciasto. Na dnie formy wysłanej papierem do pieczenia kolejno ułożyć warstwę herbatników (**), połowę masy mlecznej, herbatniki, resztę masy oraz ponownie ciastka. Na końcu wierzch ciasta równomiernie pokryć płynną polewą czekoladową. Całość wstawić do lodówki na kilka godzin
Di gotujeNa późne śniadanie była dziś jajecznica z papryki , także obiadu nie robiłem :) Nie dałbym rady nic zjeść, ale wieczorem czemu nie :)Każdy na pewno pamięta z
Parowar FacetaCiasta o nazwach popularnych batoników robią furorę od lat. Myślałam, że jadłam już wszystkie, aż trafiłam na to cudo. Jeżeli jeszcze nie znacie - warto wypróbować. Jeżeli
Cook&LovePrzepyszne wafle z masą orzechową i kakaową oraz masą kajmakową. Są tak smaczne i efektowne, że z powodzeniem zastąpią ciasto na niedzielę czy różne uroczystości. Sama
Kto ugości moich gości?Kolejny słodki przepis, którego zawsze się bałam. Kiedyś zrobiłam jedno podejście jednak masa wyszła rzadka i wszystko się rozpłynęło. Postanowiłam znowu spróbować i już wiem w
Monia miesza i gotujeWitam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na pyszne ciasto (deser), bez pieczenia „Kinder country”. Ciasto jest bardzo smaczne, proste w przygotowaniu i powinno każdemu smakować, dzieciom jak i dorosłym :). Do przygotowania ciasta będziemy potrzebowali: Użyłam foremki o wymiarach 24 cm x 24 cm propozycja na I spód: 1 szklanka (250 ml) płatków śniadaniowych „Kangus” (około(...)pieczenia (papierem wyłożyłam boki oraz spód), i wyrównuję tak aby dno było całe pokryte masą. Foremkę wstawiam do lodówki na około 30 minut, tak aby spód zastygł. Przygotowanie drugiego rodzaju spodu: Foremkę wykładam papierem do pieczenia i dno wykładam herbatnikami. Dodatkowo herbatniki możemy polać roztopioną czekoladą. Przygotowanie trzeciego rodzaju spodu: Foremkę wykładam papierem do pieczenia
Uwaga Babcia GotujeZe wstawieniem tego deseru zwlekałam już stanowczo zbyt długo (nigdy nie mam czasu zrobić mu porządnej sesji zdjęciowej). W końcu jednak postanowiłam wziąć go na warsztat
Ratunku obiadDziś kolejna propozycja na pyszne i nietypowe śniadanie w postaci placka ryżowego z dodatkiem sera żółtego i brzoskwini. Musiałam wykorzystać resztę jogurtu i kawałek sera i
Smaki ArmineUwielbiam takie szybkie i proste przepisy nie wymagające żadnych gadżetów kuchennych. I dziś podzielę się kolejnym przepisem, który wymyśliłam na biegu z tego co miałam w
Smaki ArminePanna cotta na maślance z czekodżemem 😍 Między innymi to dziś ją stworzyłam. Kto się skusi? Jest #FIT 😁 Składniki na 3 porcje: 500 ml maślanki 50 ml
CzarnawisienkaDeser rabarbarowe tiramisu z malinojeżynami jest świeży, lekki i wakacyjny. Do jego przyozdobienia użyłam pysznych owoców – malinojeżyn. Malinojeżyna jest … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Deser
My Blueberry CornerDomowa lemoniada to napój, który idealnie nadaje się na takie upalne dni, jak są przed nami. Klasyczna lemoniada składa się głównie z cytryny i limonki, nasza
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Klasyczna lemoniada to nasza propozycja na upalne dni. Woda mineralna nawodni nasz organizm, a dodatek cytryny sprawi, że napój stanie się jeszcze bardziej orzeźwiający. Składniki oraz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!