deser bez pieczenia - 9600 przepisów (strona:284/640)

Poduszkowiec 186

Witajcie :). Kolejna propozycja na pyszne, szybkie i łatwe ciasto to poduszkowiec. Mocny kakaowy smak w połączeniu z serem twarogowym sprawiają, że każdy kęs rozpływa się w

Gotuj z Mąką
Sernik z murzynkiem 13103

Przepyszny w smaku, kremowy i o ciekawym wyglądzie sernik, który smakuje jak... sernik z czekoladą :)  uwielbiam go! Mama piecze go od lat (wiem, że przepis

Kolorowy Przepisownik
Parkin czyli piernik z Yorkshire w wersji wegańskiej 144

Za typowym piernikiem bez nadzienia średnio przepadam, ale znalazłam przepis na tradycyjny piernik z Yorkshire, który różni się od tego nam znanego tym, że jest

greenscarf
Sernik imbirowo-piernikowy 211

W tym roku podczas przygotowania świątecznych wypieków dałam upust kulinarnej fantazji i upiekłam dla Was sernik, imbirowy na kruchym spodzie o smaku piernika. Sos czekoladowo-pomarańczowy

Wanilia i Kardamon
Muffinki z czerwonej fasoli. 127

Do upieczenia tych babeczek zainspirowała mnie koleżanka z pracy. Na początku podeszłam do tego pomysłu z rezerwą. Nie byłam pewna, czy nam posmakują. Sądziłam, że fasolowy

zadanie-gotowanie
Tort twarogowy z konfiturą z czarnej porzeczki 109

Tort zrobiłam z potrzeby sytuacji a dokładnie na urodziny jednego z moich dzieci. Sam przepis pochodzi z mojego starego, pożółkłego zeszytu. Dodałam do niego jeden element

Smaki Ewy
Sernik z jogurtów greckich 139051

Sernik z jogurtów greckich jest wyjątkowo puszysty, niczym ptasie mleczko :) Jest pyszny i z pewnością zrobi wrażenie na wielu z Was :) Gorąco polecam ;) Składniki na masę

The Sweet Damsel
Włoskie, maślane ciasteczka waniliowo-kakaowe. 539

      Słoneczko się chyba na nas obraziło i od wczoraj leje... Co tu robić? Ja postanowiłam upiec ciasteczka. Włoskie, maślane, waniliowo-kakaowe, kruchutkie, mięciutkie

Rozpustne gotowanie
Ciasto bez jajek lecz z jabłkami, rodzynkami i serkiem homo 310

Wspominałam, że ciasta nie są moją mocną stroną, ale podjęłam mocne postanowienie poprawy i w ostatnich dniach zakręciłam aż cztery pod rząd. Co prawda dwa z

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Drożdżówka z serem i śliwkami 223

Weekend rządzi się swoimi prawami i o ile w ciągu tygodnia mało piekę, no chyba, że mnie natchnienie jakieś dorwie, tak w niedzielę lubię zjeść coś

Kuchnia w czekoladzie
CIASTO BANANOWIEC NA ZIMNO 175

Przepyszne ciasto przepełnione aromatem bananów, przełamane cytrynową pianką Składniki: (forma 32 x 22cm) Biszkopt 2 jajka 0,5  szklanki cukru 0,5 szklanki mąki pszennej

RAROSSA
Miodownik z kremem budyniowym. 164

 Trudno jest mi wyobrazić święta Wigilii i Wielkanocy bez miodownika. Jest to ciasto dosyć trudne w przygotowaniu i zajmuje trochę czasu, ale nic nie

Kuchnia Łukasza
SZYBKIE CIASTECZKA OWSIANE. 970

Piękne słońce, a w jego świetle tonie cały świat. Lekkość, rześkość i radość. Nagle idealna harmonia zostaje zburzona głośnym burczeniem w brzuchu,a do obiadu daleko.I

W kuchni Karmel-itki
CRÈME BRÛLÉE Z SUSZONYMI FIGAMI, MUSEM JABŁKOWYM I CUKREM CYNAMONOWYM 110

kostkę i rozprowadź na dnie formy do keksu wyłożonej papierem do pieczenia. Zalej przygotowaną mieszaniną z jajek, śmietany, mleka i musu jabłkowego. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 160°C przez około 30-40 minut. Pozostaw do ostudzenia i wyjmij z formy. Możesz podawać ten deser zarówno na ciepło, lekko przestudzony, jak i schłodzony w lodówce, wedle(...)cukru)*. Lub opal go przez 2 minuty za pomocą grilla w piekarniku rozgrzanym do 200°C, ale pilnuj, żeby krem nie przypalił się z wierzchu. Podawaj natychmiast. *Mus jabłkowy bez cząstek jabłek

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
SMAŻONE FIGI Z SOSEM MUSCAT 101

deserów i ciast, mogą być również podawane jako dodatek dodatek do mięsa. Korzystajcie zatem z sezonu na figi i przyrządzajcie je na różne sposoby. Ja proponuję Wam tym razem deser z udziałem fig, który miałam okazję skosztować na południu Francji, w uroczym miasteczku Vallon Pont d’Arc, w departemencie Ardèche. Czas przygotowania : 10 min. Czas smażenia : 10 min. Porcja(...)migdałowych ● 1 łyżka cukru Przygotowanie Płatki migdałowe wsyp na suchą, rozgrzaną patelnię, i upraż, potrząsając patelnią. Dodaj cukier i mieszaj bez przerwy, aż migdały się skarmelizują. Zdejmij z ognia i wysyp płatki migdałowe na rozłożony papier do pieczenia. Odstaw na czas przygotowania fig. Figi opłucz, osusz i przekrój wzdłuż na pół. Na patelni rozpuść połowę masła, podsmaż figi

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska