zielonymi warzywami. Coś na szybko i coś co można przygotować dzień wcześniej a później tylko odgrzać. Danie idealne na obiad i kolację. Polecam! Składniki : * 200g ryżu białego * 2 łyżki oliwy z oliwek * podwójna pierś z kurczaka * plaster wędzonego boczku * pół cukinii * garść świeżego szpinaku * 4-6 zielonych szparagów * ulubione przyprawy : oregano, sól ziołowa
Magiczne Życie MartyDziś skończyłem pracę nieco wcześniej bo w południe, żona wyciągnęła rano filet z kurczaka - ale mnie natchnęło :) Składniki na 3-4 porcje : podwójna pierś z kurczaka
Mechanik w kuchniopcję na makaron z warzywami:) składniki 2 piersi z kurczaka ok 10 różyczek brokuła 1 papryka 1 pomidor 6 kostek mrożonego szpinaku 100 g sera niebieskiego (oczywiście nie musicie go dodawać) 3 ząbki czosnku 200 g jogurtu 2 jajka garść koperku zioła prowansalskie kurkuma sól, pieprz oliwa makaron pełnoziarnisty Piersi marynujemy w kurkumie , następnie podsmażamy. Pomidora, paprykę(...)momentu zmięknięcia warzyw . Na koniec dodajemy ser i przyprawiamy. Nakładamy porcje makaronu na to warzywa i gotowe! Smacznego! Przepraszam , ale niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia już nałożonego dania. Buziaki
Cukier&PuderWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Drobiowe roladki faszerowane bazylią, suszonymi pomidorami, fetą i orzechami nerkowca. Wymyśliłam je ostatnio na obiad, wszyscy byli zachwyceni ich smakiem
Marta Gotujeszybki obiad zarówno dla dziecka, jak i dorosłego. Kilka składników połączonych w całość uczyniło danie smaczne. Polecam, jak ktoś nie pomysłu na obiad. Wykonanie proste, wręcz banale, a efekt ciekawy. I nie wymaga żadnych umiejętności kulinarnych :) Składniki: Podwójna pierś z kurczaka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 duża papryka czerwona sól, pieprz, cukier zioła prowansalskie przyprawa
tojestpyszne.blogspot.comusmażeniu, delektować się smakiem :) Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka masło pietruszkowe domowego wykonania - przepis tutaj sól pieprz przyprawa do kurczaka jajko mąka bułka tarta Pierś oczyszczamy, myjemy, ubijamy jak na kotlety Środek smarujemy sporą ilością masła. Ja dałam trochę za mało, więc nawet jeśli ilość, którą nałożycie będzie się Wam wydawać spora, to i tak spokojnie nakładajcie dalej :) Zwijamy
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comRoladki z piersi kurczaka bądź indyka można faszerować na wiele sposobów. Poniżej przedstawiam parę propozycji. Dziś ta mniej "wykwintna" ale zarazem
potrawyregionalnestarych książkach kucharskich, odnalazłem przepisy z szampionkami ( o pieczarkach, nie było tam mowy). Tak więc naśladując mą babkę, dziś przyrządzę danie z szampionkami. składniki dla czterech osób 8 naprawdę dużych pieczarek 250 g piersi z kurczaka 1 cebula 1 pomidor 1 papryka 1 ząbek czosnku 5 łyżek oliwy 50 g żółtego sera 50 g sera typu
Miód i pieprzzapomnienie, nachodzi ochota na coś co można dusić na małym ogniu. Na rozgrzewający comfort food. Dziś mam dla Was danie idealne. Wiem, że będę do niego często wracać w różnym wersjach. Mięso z piersi kurczaka duszone z warzywami, w sosie z białym winem, bulionem i śmietaną, a wszystko na koniec zapieczone pod kołderką z bułeczek
Plate of Joypieczonym czosnkiem i parmezanem. Dzięki dodatkowi makaronu orzo, spokojnie można tą zupę potraktować jako danie jednogarnkowe, które zaspokoi apetyt całej rodziny. Polecam! Scroll down for recipe in English Włoska zupa z kurczakiem, pieczonym czosnkiem i parmezanem (6 porcji) Składniki: 2 piersi z kurczaka ze skórą olej rzepakowy sól i pieprz 3 główki czosnku 1 łyżka masła
karmelowyzapachy rozchodzące się wokół „chińskich” knajp (chyba, że są to bardzo dobre restauracje) w ogóle nie zachęcają do konsumpcji dań serwowanych wewnątrz… Dlatego też powstał ten przepis. Zamiast wołowiny możecie użyć piersi kurczaka, indyka, krewetek – pełna dowolność! Efekt będzie równie smaczny. Ilość składników jest spora, wiem, ale kuchnia chińska tego wymaga, żeby była naprawdę(...)każdy pasek mięsa był dokładnie namoczony w marynacie. Zostawiamy w misce i zabieramy się za smażenie warzyw. Patelnię rozgrzewamy z odrobiną tłuszczu, wystarczy łyżka oleju na całe danie. Najpierw na patelni ląduje por, cebula i seler. Po jakichś 10. minutach mieszania i smażenia, jak tylko warzywa lekko się zblanszują, dorzucamy do nich obie papryki i nadal
Martyna Cookszapachy rozchodzące się wokół „chińskich” knajp (chyba, że są to bardzo dobre restauracje) w ogóle nie zachęcają do konsumpcji dań serwowanych wewnątrz… Dlatego też powstał ten przepis. Zamiast wołowiny możecie użyć piersi kurczaka, indyka, krewetek – pełna dowolność! Efekt będzie równie smaczny. Ilość składników jest spora, wiem, ale kuchnia chińska tego wymaga, żeby była naprawdę(...)każdy pasek mięsa był dokładnie namoczony w marynacie. Zostawiamy w misce i zabieramy się za smażenie warzyw. Patelnię rozgrzewamy z odrobiną tłuszczu, wystarczy łyżka oleju na całe danie. Najpierw na patelni ląduje por, cebula i seler. Po jakichś 10. minutach mieszania i smażenia, jak tylko warzywa lekko się zblanszują, dorzucamy do nich obie papryki i nadal
Martyna Cooksmyślał że kurczak w miodzie bo gorgonzola po wyjęciu z piekarnika nabrała zupełnie innego samu. Zaliczam to danie do coś innego i smacznego oraz do szybkich obiadów. Czas operacyjny 30 min łącznie na wszystko :) Składniki 2 piersi z kurczaka (u mnie 500 g łącznie) garść czarnych oliwek kilka pasków gorgonzoli ocet balsamiczny zioła prowansalskie olej Dodatkowo
Piekielna Kuchnia PatiJeden z ostatnich weekendów spędziliśmy w domu, jak wiecie, jesteśmy tam częstymi gośćmi:) Tym razem, Tata Gabryś stał na straży naszych smaków i zaserwował nam obiad
Ania i Marcin gotująkapusta, 1,5 łyżki soku z cytryny, 500g piersi z kurczaka, 2 łyżeczki cukru, 3 szklanki wody, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, 1 pęczek koperku, olej do smażenia. Dzisiaj propozycja idealna na długi majowy weekend. Minimum poświęconego czasu w kuchni - maksimum efektu :) Danie jest naprawdę proste i szybkie w przygotowaniu
Świat Domowej Kuchni