najpierw gotuję dla rodziny rosół na kurczaku, następnie zazwyczaj pierś z kurczaka wykorzystuję do innego dania, czyli mamy takie 2 w 1. Gotowany kurczak moim zdaniem to bardziej soczysty kurczak, niż kurczak smażony na patelni, szczególnie jeżeli chodzi konkretnie o pierś z kurczaka. Gotowany kurczak to także bardziej dietetyczny kurczak, choć kurczak sam w sobie jest już
MamaOskarkaSKŁADNIKI 1 pierś z kurczaka 1-2 marchewki 1/3 opakowania mrożonej fasolki szparagowej 1 mała puszka mleka kokosowego curry sól / sos sojowy kurkuma czosnek imbir (świeży
ZofianaMakaron z brokułem zawsze świetnie smakuje. Do tego zestawienia dorzuciłam jeszcze kurczaka aby danie było bardziej sycące. Całość łączy sos śmietankowy dobrze doprawiony świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. składniki: 250 g makaronu, u mnie muszelki 1 brokuł 400 g piersi z kurczaka sól, pieprz kolorowy 250 ml śmietanki 30 % 1 łyżka oleju Brokuła podzielić na różyczki i ugotować al'dente
Monia miesza i gotujepowiecie na piersi z kurczaka w białym sosie śmietanowo - musztardowym? Takie obiad sprawdzi się zarówno, jako danie niedzielne, jak i obiad przygotowany na szybko po pracy. Sos ma delikatną, aksamitną konsystencję, ciekawy, apetyczny wygląd, dzięki musztardzie francuskiej oraz głęboki smak. Zwykłe, proste danie o niebanalnym smaku. Składniki: duża pierś z kurczaka
Smak mojego domuSkładniki: piersi z kurczaka – najlepiej ze skórą i kostką – po jednej na osobę pomidorki koktajlowe pieczarki zielone oliwki czosnek chili natka pietruszki bulion z
stajnia gołębie od kuchniSkładniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 700 g mrożonej mieszanki warzywnej (brokuł, kalafior, marchewka baby) 1litr bulionu warzywnego 1 puszka mleczka kokosowego 3 łyżki mąki pszennej
Qchnia po prostuPropozycja na kolejne szybkie i smaczne danie obiadowe. Dla lubiących orientalne przyprawy - pierś kurczaka w sosie curry na mleczku kokosowym. Czytaj więcej
Ana Mari's worldPierś z kurczaka , szybko , prosto i smacznie Długo mnie nie było na blogu , nawet nie wiem czy ktoś oprócz mnie to odczuł , ja tęskniłam za pisaniem
Ogrodnik w podróżyjednym daniu, połączone z delikatnym mięsem kurczaka. Danie proste, szybkie, ale za to bardzo smaczne i efektowne ;) Polecam! ;) Składniki: pierś z kurczaka 100g suszonej żurawiny ser camembert pieprz, sól przyprawa do kurczaka tymianek olej do smażenia Z piersi kurczaka przygotowujemy dość duże filety i cienko rozbijamy. Ja, mając podwójną pierś, kroję każdą połówkę na pół, tak aby otrzymać(...)dania: Roladki proponuję podać z pieczonymi ziemniakami i surówką z marchewki. Z przepisu powstaje 4 porcje. Całkowity koszt dania to 24zł, podzielone na 4, daje po 6 zł za porcję. Szczegółowe rozliczenie: pierś z kurczaka 700g - 11 zł 100g suszonej żurawiny- 2zł ser camembert- 5zł przyprawy i olej, policzyłam jako ok.2zł 1 kg ziemniaków
Czerwona Porzeczkailość białka, bo jedna porcja tej cukinii zawiera aż 12g białka i tylko 4 gramy węglowodanów. Sposób podania: Ja cukinię podaję jako dodatek do głównego dania. Dobrze smakuje z grillowaną piersią z kurczaka i wytrawnym winem. Możesz też potraktować tą cukinie jako przystawkę do dania głównego lub przygotować ją dzień wcześniej i nazajutrz zabrać do pracy
Keto Przepisyniego, wedle upodobań ryż, kaszę lub makaron. To jednogarnkowe danie składa się z kurczaka, papryki i kwiatów brokułów. Do tego parę przypraw i danie gotowe. Smacznego:) Składniki: niewielka pierś z kurczaka 10 kwiatów brokułów - użyłam mrożonych 1 duża czerwona papryka 1 mała cebula 2 suszone pomidory masło klarowane do smażenia przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, chilli, lubczyk
Zasmakuj KuchniSmaczny pomysł na filet z piersi kurczaka. Mięso jest aromatyczne, kruche i soczyste. Dodatek ,,pierzynki” sprawia, że danie jest jeszcze bardziej syte. Polecam! 500 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa Słodka czerwona papryka ½ główki brokułu 1 duża marchewka 3 łyżki szczypiorku ½ czerwonej papryki 150 g żółtego sera 200 ml jogurtu naturalnego 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka czosnku
VioletoweKucharzenieKotleciki z piersi kurczaka z serem Dziś na obiad drobiowe kotleciki z piersi kurczaka. Świetnie się spisują jako danie na większej imprezie, znikają z półmiska momentalnie. Delikatne w smaku, szybkie w przygotowaniu, dobre zarówno na ciepło jak i na zimno. Co najważniejsze moja córka niejadek uwielbia te kotleciki. Do kotlecików polecam sos paprykowy , idealnie się komponuje z delikatnością mięsa(...)Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka 20-30 dag żółtego sera 3 jajka 3 łyżki majonezu 3 łyżki mąki ziemniaczanej dowolna przyprawa do kurczaka lub po prostu sól i pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania Piersi myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę, ser trzemy na drobnej tarce do warzyw. Mieszamy dokładnie wszystkie składniki, i najlepiej odstawiamy na godzinę
na moim stole...kurczaka. Tym razem przygotowałam ją w czosnku niedźwiedzim i podałam z białą kaszą gryczaną i tartym gotowanym burakiem. Lubię proste przepisy, a pierś kurczaka to chudy, smaczny i szybki w przygotowaniu kawałek mięsa. Tym razem danie wykonałam w kilkanaście minut, a do kurczaka dodałam czosnku niedźwiedziego. Używacie w kuchni czosnku niedźwiedziego? Ma podobne właściwości do zwykłego czosnku(...)własnym ogródku czy działce. Zrywa się go na przełomie kwietnia i maja. Kurczaka czasem przygotowuję w szpinaku i dodaję do niego zwykły czosnek. Mając czosnek niedźwiedzi, niemal nic nie trzeba doprawiać, jedynie odrobina soli i te liście robią robotę. Składniki na 2 porcje : 2 niewielkie piersi kurczaka po ok. 140-150g każda 1 cebula dymka razem z liśćmi pęczek
Dietologjakiejś fajnej promocji na kurczaka dajcie znać....muszę zrobić zapasy:) Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 2 czerwone cebule słoik suszonych pomidorów 10 dag szpinaku (użyłam świeżego) 10-15 dag sera (użyłam Grana Padano) szklanka kremówki szklanka bulionu 3-4 ząbki czosnku sól, pieprz zioła prowansalskie tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Kurczaka przekrawamy wzdłuż na pół tak, żeby powstało(...)marynatę do kurczaka. Zalewę z pomidorów (ok. 8 łyżek) dokładnie mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i ziołami prowansalskimi (1 łyżeczka). Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Marynujemy kurczaka. Odkładamy w chłodne miejsce (najlepiej zrobić to dzień wcześniej i kurczaka usmażyć następnego dnia). Cebulę kroimy w cienkie piórka. Szklimy ją na patelni. Odgarniamy cebulę na bok. Wkładamy kurczaka. Smażymy
Pobite gary Barbary