Dziś zapraszam Was na owocowe danie na zimno, idealne podczas upałów, które możecie zaserwować np. na podwieczorek lub lekką kolację. Makaron z serem i truskawkami przywodzi mi na myśl czasy dzieciństwa. Wprost za nim przepadałam, a dziś przyrządzam go swojej córeczce, która też go uwielbia :) Jedyną zmianą jaką wprowadziłam jest razowy makaron pszenny, dużo zdrowszy od zwykłego, zawierający sporą
MyCookBook.plzagęścić 1 łyżką mąki ziemniaczanej wymieszanej z 1-2 łyżkami sosu sojowego i niewielką ilością wody (około 1/2 szklanki). Podawać z makaronem ryżowym, ryżem lub warzywami (dobrze komponuje się z brokułami) Uwaga - nie dodaję do tego dania soli, ponieważ sos sojowy jest dość słony wołowinę pokroić na jak najcieńsze plasterki
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataravioli/lasagne. Ważne: a) Ciasto makaronowe bardzo szybko wysycha, więc kawałki, których nie używasz trzymaj w woreczku foliowym. b) Maszyny do makaronu się nie myje! Wystarczy oczyścić ją z nadmiaru mąki pędzlem. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku
Przepisy AleksandrySzybki do przygotowania sos pomidorowy z awokado do makaronu. Najlepszy sos jest ze świeżych pomidorów, ale takie krojone pomidorki z puszki również są dobre, a do
Kuchcik gotujepyszne warzywa i kruchy schabik,w sosie beszamelowym,z odrobiną sera i ziół-do tego makaron lub ryż i super pomysł na obiad SKŁADNIKI: Różne warzywa jakie akurat macie -ja dałam jak na zdjęciu do tego 500g schabu, ulubione zioła oliwa sól pieprz na beszamel: 50 g mąki 25 g masła 250 ml mleka szczypta gałki muszkatołowej sól
Swojskie jedzonkoDzisiaj propozycja na danie obiadowe, które wymaga troszkę pracy, ale za to jest bardzo bardzo smaczne. Muszelki z makaronu zapiekane w pysznym sosie pomidorowym, z dodatkiem naszego ulubionego mielonego mięsa. Zrobiłam wersję z serem żółtym i bez sera - dla starszego dziecka. pół paczki dużych muszelek makaronowych ( u nas makaron żytni razowy) pół kg łopatki wieprzowej pół cebuli kawałek ugotowanego
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieSałatka makaronowa z fasolką szparagową najlepsza jest tego samego dnia, w którym się ją zrobi. Szykując dania na wieczór z gośćmi zostawiam sobie ją na koniec, a przynajmniej jej wymieszanie(...)Składniki : makaron wstążki, słoik oliwek, szynka, świeża lub mrożona fasolka szparagowa, majonez, śmietana 18%, 3/4 główki czosnku - wycisnąć, sól, pieprz. Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie z łyżką oleju. Fasolkę szparagową również gotujemy w osolonej wodzie. Szynkę, oliwki i ugotowaną
W kuchni u Monikizdążymy zjeść śniadania a już prześladuje Nas myśl coby tu zjeść na obiad. Coby tu przygotować.Dziś proponuję takie oto szybkie danie. Przygotowanie zajmuje chwilę, a smakuje wybornie Składniki: 400 g mięsa mielonego z łopatki garść makaronu spaghetti 2 marchewki 1 puszka pomidorów bez skórki 1 mała cebula 3 ząbki czosnku sól,pieprz świeże oregano świeża bazylia oliwa
Z Majeczką w kuchniszafran z wodą, pozostałe dwie łyżki oliwy z oliwek, posiekany rozmaryn i zagotowałam wszystko. Następnie włożyłam do patelni ugotowany i odcedzony makaron, wymieszałam, wsypałam starty parmezan i wymieszałam wszystko w między czasie zestawiłam patelnię z ognia. Danie można jeszcze dosolić do smaku. Zostało tylko wyłożyć jedzonko do głębokich talerzy i zjeść :) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktu
Blondynka Gotujepotrzebuje już wielu dodatków. Jeżeli chcecie przygotować obiad, który nie tylko będzie smaczny i zdrowy ale również będzie cieszył oko przygotujcie makaron muszle nadziewany pyszną masą szpinakowo-serową z dodatkiem pomidorowego sosu. Dodatkowym atutem tego dania jest możliwość przygotowania do wcześniej - przed podaniem wystarczy włożyć do piekarnika i chwilę zapiekać
Milion Smakówpokoleji : makaron, sos beszamelowy. nadzienie mięsne, ser żółty i znów makaron, sos beszamelowy, madzienie mięsne, ser żółty i na sam wierzch makaron i jeśli zostanie sos beszamelowy ( który ładnie nam się na wierzchu podpiecze) Tak przygotowane danie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180C na 20 min Smacznego
Klaudynkowa kuchniaPerfekcyjna zupa ... grzybowa, lekko słodka i bardzo sycąca. Możecie podać ją, np. z makaronem lub grzankami. Wbrew pozorom poniższą zupę przygotujecie w niecałe 30 minut, dlatego jest to danie idealne dla osób, które nie lubią spędzać w kuchni zbyt długiego czasu. Składniki na 4 porcje: 3 szklanki wywaru mięsno-warzywnego (np. rosołu) 20 g suszonych grzybów
Ugotowaćminor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} To danie jest dziełem przypadku – akurat te składniki były w kuchni pod ręką… Składniki: 200 g makaronu penne ½ brokułu 1 kostka sera feta 1 puszka czerwonej fasoli olej/masło do smażenia 1 cebula 2 ząbki czosnku zioła prowansalskie, sól
Qlinarnie i Qlinarniemogą się gryźć dwa składniki, ale uważam, że to sprawa kubków smakowych - ziemniaki i kasza jęczmienna. Ja lubie łączyć ziemniaki z makaronem czy kaszą jęczmienną. Jeśli ktoś nie lubi - to nie łączy... Oczywiście nie do każdego dania da się w ten sposób połączyć takie składniki, ale ja od czasu do czasu łączę. Bo lubię :) Składniki: 1/2 brokuła
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comZupę dyniową można podawać z podprażonymi pestkami dyni, makaronem lub czerwoną fasolą. Ps. Pamiętajmy że świeży imbir ma całkowicie inny smak i aromat niż ten z
IMPRESJA SMAKU