Pyszny, pyszny i polecam każdemu. Aromatyczne i bardzo smakowite danie a do tego bardzo fit, leciutkie i zdrowe. Użyłam tutaj grzybów - pochwiaków wielkopochwowych czyli grzybów bardzo popularnych w kuchni tajskiej. W Europie używamy tylko grzybów suszonych bądź z zalewy. Makaron fit z paprykowym kurczakiem w grzybach. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePasta seppia z grzybami i sosem śmietanowym. Brzmi tajemniczo. A to po prostu czarny makaron z grzybami i sosem śmietanowym. Czarny makaron powstaje dzięki zabarwieniu go
Pociąg Do KuchniSkładniki: -500 g makaronu penne -2 puszki łososia w oleju -150 g sera feta -1 mała cebula -3 łyżki przecieru pomidorowego -3 ząbki czosnku -olej -świeży
KasiekGotujeDzisiaj mamy dla Was przepis na zupę Horacego, który to pochodzi z książki „Smaki Południowej Italii” . Autorka książki podaje, że nazwa zupy pochodzi od
Kuchenne WariacjeDobre z kaszą, z makaronem, z ziemniakami. Dobre z chrupiącą bagietką i w towarzystwie sałaty. Dobre dla dużych i dla małych. Zwyczajnie, po prostu
kolorowotorcikowoOd kalarepy do makaronu penne z kurczakiem. W lodówce ukryła mi się kalarepa, która posłużyła mi do surówki, a żeby było coś do niej konkretnego do
Pink EnvelopeWiększość uważa, że domowy makaron jest to bardzo skomplikowana sprawa. Ja właśnie tak nie uważam, bo moim zdaniem jest to do zrobienia bardzo łatwe, najtrudniejsze
Kuchnia ŁukaszaSzybkie i pyszne danie które lubi chyba każdy :) Pierogi leniwe tym razem w wersji bezglutenowej. Przyznam szczerze, że smakowały nam bardziej niż te tradycyjne z
Mienta blogLubię takie spontaniczne potrawy, a, że makaron mam zawsze w domu i nie miałam ochoty na rosół, przygotowałam danie inspirowane moją ukochaną Italią. Przepis jest dla jednej osoby. Duże fusilli z pieczarkami, rukolą, tymiankiem i octem balsamicznym Składniki: makaron duże fusilli (świderki) dla jednej osoby 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 2 garście świeżej rukoli 2 duże pieczarki 1 łyżeczka
Moja smaczna kuchniaWitajcie! W książce "Makarony i sosy " znalazłam przepis na pappardelle z tuńczykiem, cukinią i suszonym pomidorami, troszkę go zmieniłam użyłam łososia i makaronu gniazdka, zwiększyłam ilość
Cukier&PuderDania azjatyckie zachwycają mnie za każdym razem kiedy je kosztuje. Jest to wyjątkowa kompozycja smaków i aromatów , która razem tworzy
Mania GotowaniaCzy są takie dania, które chociażby nie wiem jakbyście się starali to i tak nie wychodzą wam tak dobrze jak np waszemu mężowi? Niby
Bernika - moj kulinarny pamietnikkażdy obiad musi być z mięsem, żeby się najeść i żeby smakował wybornie. Ten obiad to zapowiedź nadchodzącego lata, pełnego kolorów, aromatu i lekkich dań. Do tego zajmuje tyle czasu co ugotowanie samego makaronu. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikWitajcie!, moja dzisiejsza propozycja dla Was to świetna super witaminowa zupa owocowa która postawi Was na nogi i doda słuszną porcję energii. Połączymy egzotyczne owoce takie
Kuchnia PROzdrowotnabakłażana i świeżych pomidorów, któremu towarzyszą sycące pulpety z kaszy jaglanej. Zapewniam, że także nieugięci mięsożercy będą nim zachwyceni i może nawet poproszą o dokładkę. :) Do przygotowania tego cudownego dania zainspirowała mnie Ala z Wegan Nerd . Składniki na pulpety (dla 4 bardzo głodnych osób) : 1 szklanka kaszy jaglanej 1 mała cebula, drobno posiekana 2 ząbki czosnku, drobno(...)łyżeczki suszonej bazylii 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne świeżo mielony czarny pieprz sól oliwa z oliwek Dodatkowo: ulubione świeże zioła (u mnie bazylia i pietruszka), do posypania 500 g razowego makaronu spaghetti Przygotowanie: Kaszę przesypać do garnka i prażyć przez chwilę na małym ogniu aż zacznie pachnieć. Następnie przepłukać wrzątkiem i odcedzić. Ponownie włożyć ją do garnka, zalać 2 szklankami wrzątku
Food Square