Moja Córcia bardzo lubi wszelkie "mączne" potrawy. Wszelkie makarony i pierogi należą do jej ulubionych dań. Wymyślam wiele różnych wariacji obu tych dań. Dziś moja kolejna propozycja na wykorzystanie mięsa z rosołu. Bardzo smaczna propozycja! Do nadzienia dodałam aromatycznych suszonych pomidorów , wyszło bajecznie! Pierożki ulepiłam z wyjątkowego ciasta, które odkryłam niedawno, w zasadzie dwuskładnikowego, błyskawicznego i pysznego :) Polecam
6niebodawno nie robiłam Cannelloni z mięskiem, posypane parmezanem.Wykorzystałam okazję kiedy przechodziłam w sklepie i moje oczy spoczęły na makaronie. Dziś raczę się tym prostym pysznym daniem . Składniki Forma do pieczenia 38x14x6 jest idealna do zapiekania Cannelloni jak by była robiona na wymiar.Zakupiona na Klos-Pol zachęcam na strona sklepu. cannelloni mięsko wołowe 250 g mięsko
Różowa kuchniapolewam sokiem z cytryny, dokładnie całość mieszam i duszę na wolnym ogniu jeszcze przez jakiś czas, do miękkości mięsa. Mięso z sosem wykładam na ugotowany makaron spaghetti, posypuję słonecznikiem i żurawiną, Pyszne danie gotowe ;-) SMACZNEGO
Wielopokoleniowoprzygotowałam dla Was nową makaronową inspirację: pełnoziarniste świderki z kurczakiem i groszkiem. Moja inspiracja pasuje raczej na codzienny obiad, ale pamiętajcie, że z makaronem można również skomonować pyszne i wykwintne dania, które oczarują Waszych gości. *Wpis powstał przy współpracy z marką Lubella. Składniki: 1/2 Czytaj dalej... Artykuł Pełnoziarniste świderki z kurczakiem i groszkiem pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja SmakuTakie spaghetti z pewnością będzie hitem na każdym kinderbalu. Na pierwszy rzut oka wygląda jak typowo włoskie danie ale to tyko pozory… Składniki oszukany makaron 1 jajko 1 żółtko 3/4 szkl mleka 3/4 szkl mąki szczypta soli 1 łyżeczka cukru … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatybudynku dostępne były przekąski, napoje w każdym gatunku, czy to woda, sok, cola, czy może kawa, herbatka a nawet zielone koktajle. Zapewnili również lunch w postaci makaronu z pesto (wprawdzie ze słoika, ale dało radę). Były miejsca do odpoczynku i do gadania. Ba, nawet miejsca, gdzie można było telefon podładować, bo wiadomo prawdziwy bloger to taki, co to wiecznie
Kolizje SmakówDzięki przesmażonym brunatnym pieczarkom na klarowanym maśle otrzymujemy niezwykły aromat, a zapach roznosi się po całej kuchni. Od razu jest się głodnym:) Podawaj z makaronem lub ryżem. Możesz też smakować to danie z bułeczką. Składniki: 250 g brązowych pieczarek (jeśli nie możecie dostać zastąpcie je białymi) 2 małe cebule 250 g kiełbasy 2 suszone pomidory
Zasmakuj KuchniUwielbiam tuńczyka, właściwie mogłabym go jeść bez przerwy. Smakuje równie dobrze od tak sam, jako dodatek do makaronów , sałatek, ryżu, tortilli i wielu innych dań. Dziś zapraszam Was na prosty i pyszny omlet z tuńczykiem i zielonymi dodatkami. Spróbujcie. Omlet z tuńczykiem i zielonymi dodatkami. Użyłam tuńczyka w kawałkach w oleju roślinnym Graal. Omlet z tuńczykiem i zielonymi dodatkami
Słodkie okruszkiDzieci uwielbiają różne kluski. W tym daniu pyszny roztopiony ser łączy ze sobą makaron i różyczki brokuła. Potrwę można urozmaicić ulubioną kiełbasą lub wędliną. Czas przygotowania tylko 10 minut. Skladniki: Paczka makaronu (świderki lub rurki) Brokuł Ser żółty Kiełbasa sucha Krakowska Olej, sól, pieprz Makaron i różyczki brokuła gotujemy w osobnych garnkach przez 5-10 minut: we wrzącej wodzie
prawdziwe jedzenieJesienią, to właśnie ona króluje na polskich stołach, a pomysłów na jej przygotowanie jest co najmniej tyle co opadłych, jesiennych liści. Dzięki uniwersalnemu smaku, z dyni można komponować zarówno dania na słodko, jak i na słono, łagodne lub pikantne ( tutaj znajdziesz mój przepis na pyszną, rozgrzewającą zupkę-krem z dyni). Mało kto jednak tak naprawdę wie, że dynia(...)termicznej (gotowaniu lub pieczeniu) rozdziela się na nitki. Jest prosta do przygotowania i delikatna w smaku. Dzięki jej strukturze, dynia nadaje się nie tylko jako danie główne – dyniowe nitki można potraktować jak makaron i podać je z warzywami i ulubionym sosem. Prowansalska dynia muszkatołowa Jej miąższ jest delikatny, aromatyczny, o lekko muszkatołowym smaku (pachnie bardzo owocowo, melonowo
Smiling ShrimpMoja propozycja na zimowy obiad - rozgrzewające i aromatyczne danie w chińskiej nucie. Składniki: 200 g makaronu spaghetti 1 opakowanie warzyw - mieszanki chińskiej 1 polędwiczka wieprzowa 4 łyżki oleju suszony imbir słodka papryka w proszku 2 ząbki czosnku szczypta papryki chilli 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki słodkiego sosu chili sól, pieprz Polędwiczkę umyć, natrzeć olejem, przyprawić solą, pieprzem, imbirem
Czerwień i błękitłatwo jak ryż, a jest dużo ciekawsza w smaku i konsystencji. Świetnie sprawdza się nie tylko w sałatkach, ale także jako dodatek do zup i dań głównych, doskonała alternatywa dla ziemniaków czy makaronu. Pęczak to najmniej przetworzona z kasz jęczmiennych. Uzyskuje się ją ze zdrowych ziaren jęczmienia, a jak wiadomo pierwotne produkty z minimum obróbki przemysłowej, mają najwięcej wartości
Smakowity Blog Kulinarnymięsko w towarzystwie duszonych warzyw: papryki, pieczarek, pomidorów, cebuli i... ogórków kiszonych :) Całość jest na prawdę pyszna i warta wypróbowania! Do tego jest bardzo uniwersalnym daniem - można go podawać z kaszą, ryżem, makaronem, kluseczkami, ziemniakami, a nawet ze zwykłym pieczywem. SKŁADNIKI: 60-70 dag schabu 2 czerwone papryki 250 g pieczarek 3 pomidory pokrojone w kostkę
Kto ugości moich gości?powinny ładnie zmięknąć.Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy podsmażonego kurczaka- mieszamy. Całość zalewamy śmietaną i dalej smażymy, aż śmietana ładnie się zetnie i zgęstnieje. Danie gotowe - u mnie podane z ciemnym makaronem penne. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie EwySzpinak od niedawna coraz częściej gości w mojej kuchni. Najczęściej dodaje go do koktajli, ale sprawdza się też świetnie w daniach obiadowych. Dobrze przyprawiony smakuje wyśmienicie. Dzisiejsza propozycja to makaron penne zapieczony w sosie śmietanowo-szpinakowym, pod warstwą mozzarelli i pomidorów. Składniki na 2 porcje: 200 g makaronu penne 100 g szpinaku 180 g śmietany 18% 1 kulka mozzarelli
Moja Galeria Smaku