polewam sokiem z cytryny, dokładnie całość mieszam i duszę na wolnym ogniu jeszcze przez jakiś czas, do miękkości mięsa. Mięso z sosem wykładam na ugotowany makaron spaghetti, posypuję słonecznikiem i żurawiną, Pyszne danie gotowe ;-) SMACZNEGO
Wielopokoleniowoprzygotowałam dla Was nową makaronową inspirację: pełnoziarniste świderki z kurczakiem i groszkiem. Moja inspiracja pasuje raczej na codzienny obiad, ale pamiętajcie, że z makaronem można również skomonować pyszne i wykwintne dania, które oczarują Waszych gości. *Wpis powstał przy współpracy z marką Lubella. Składniki: 1/2 Czytaj dalej... Artykuł Pełnoziarniste świderki z kurczakiem i groszkiem pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja SmakuTakie spaghetti z pewnością będzie hitem na każdym kinderbalu. Na pierwszy rzut oka wygląda jak typowo włoskie danie ale to tyko pozory… Składniki oszukany makaron 1 jajko 1 żółtko 3/4 szkl mleka 3/4 szkl mąki szczypta soli 1 łyżeczka cukru … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatybudynku dostępne były przekąski, napoje w każdym gatunku, czy to woda, sok, cola, czy może kawa, herbatka a nawet zielone koktajle. Zapewnili również lunch w postaci makaronu z pesto (wprawdzie ze słoika, ale dało radę). Były miejsca do odpoczynku i do gadania. Ba, nawet miejsca, gdzie można było telefon podładować, bo wiadomo prawdziwy bloger to taki, co to wiecznie
Kolizje SmakówUwielbiam tuńczyka, właściwie mogłabym go jeść bez przerwy. Smakuje równie dobrze od tak sam, jako dodatek do makaronów , sałatek, ryżu, tortilli i wielu innych dań. Dziś zapraszam Was na prosty i pyszny omlet z tuńczykiem i zielonymi dodatkami. Spróbujcie. Omlet z tuńczykiem i zielonymi dodatkami. Użyłam tuńczyka w kawałkach w oleju roślinnym Graal. Omlet z tuńczykiem i zielonymi dodatkami
Słodkie okruszkiDzieci uwielbiają różne kluski. W tym daniu pyszny roztopiony ser łączy ze sobą makaron i różyczki brokuła. Potrwę można urozmaicić ulubioną kiełbasą lub wędliną. Czas przygotowania tylko 10 minut. Skladniki: Paczka makaronu (świderki lub rurki) Brokuł Ser żółty Kiełbasa sucha Krakowska Olej, sól, pieprz Makaron i różyczki brokuła gotujemy w osobnych garnkach przez 5-10 minut: we wrzącej wodzie
prawdziwe jedzenieJesienią, to właśnie ona króluje na polskich stołach, a pomysłów na jej przygotowanie jest co najmniej tyle co opadłych, jesiennych liści. Dzięki uniwersalnemu smaku, z dyni można komponować zarówno dania na słodko, jak i na słono, łagodne lub pikantne ( tutaj znajdziesz mój przepis na pyszną, rozgrzewającą zupkę-krem z dyni). Mało kto jednak tak naprawdę wie, że dynia(...)termicznej (gotowaniu lub pieczeniu) rozdziela się na nitki. Jest prosta do przygotowania i delikatna w smaku. Dzięki jej strukturze, dynia nadaje się nie tylko jako danie główne – dyniowe nitki można potraktować jak makaron i podać je z warzywami i ulubionym sosem. Prowansalska dynia muszkatołowa Jej miąższ jest delikatny, aromatyczny, o lekko muszkatołowym smaku (pachnie bardzo owocowo, melonowo
Smiling Shrimpłatwo jak ryż, a jest dużo ciekawsza w smaku i konsystencji. Świetnie sprawdza się nie tylko w sałatkach, ale także jako dodatek do zup i dań głównych, doskonała alternatywa dla ziemniaków czy makaronu. Pęczak to najmniej przetworzona z kasz jęczmiennych. Uzyskuje się ją ze zdrowych ziaren jęczmienia, a jak wiadomo pierwotne produkty z minimum obróbki przemysłowej, mają najwięcej wartości
Smakowity Blog Kulinarnymięsko w towarzystwie duszonych warzyw: papryki, pieczarek, pomidorów, cebuli i... ogórków kiszonych :) Całość jest na prawdę pyszna i warta wypróbowania! Do tego jest bardzo uniwersalnym daniem - można go podawać z kaszą, ryżem, makaronem, kluseczkami, ziemniakami, a nawet ze zwykłym pieczywem. SKŁADNIKI: 60-70 dag schabu 2 czerwone papryki 250 g pieczarek 3 pomidory pokrojone w kostkę
Kto ugości moich gości?powinny ładnie zmięknąć.Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy podsmażonego kurczaka- mieszamy. Całość zalewamy śmietaną i dalej smażymy, aż śmietana ładnie się zetnie i zgęstnieje. Danie gotowe - u mnie podane z ciemnym makaronem penne. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie EwySzpinak od niedawna coraz częściej gości w mojej kuchni. Najczęściej dodaje go do koktajli, ale sprawdza się też świetnie w daniach obiadowych. Dobrze przyprawiony smakuje wyśmienicie. Dzisiejsza propozycja to makaron penne zapieczony w sosie śmietanowo-szpinakowym, pod warstwą mozzarelli i pomidorów. Składniki na 2 porcje: 200 g makaronu penne 100 g szpinaku 180 g śmietany 18% 1 kulka mozzarelli
Moja Galeria SmakuŁatwe i szybkie w przygotowaniu danie. A do tego jakie smaczne:) Składniki: makaron kawałek wędzonego łososia koperek sól pieprz Wykonanie: Makaron ugotować. Gdy jest już gotowy, odlać wodę z garnka i zostawić w nim makaron. Dodać rozdrobnionego łososia i posiekany koperek. Przyprawić solą i pieprzem. Można pokropić cytryną :) Smacznego
The Sweet Damselkonkret. Więc dzisiaj jeden z najsmaczniejszych konkretnych posiłków jakie kiedykolwiek jadłem. Klasyczna kuchnia grecka w moim wydaniu, czyli musaka. Coś na kształt lazanii, tylko bez makaronu i moim zdaniem smaczniejsza. Do przygotowania dania użyłem: 1 kg mielonego mięsa wołowego, 1 kg ziemniaków, 2 średnich cukinii, 2 średnich bakłażanów, 2 cebul, 3 ząbków czosnku, 1 cytryny, 2 puszek
Wyprawy kulinarneżadnych ziaren. Jest za to gęsty jogurt naturalny, który nawiązuje do kuchni bałkańskiej, w której to występuje chyba w prawie każdym daniu. ;) na 1 większą lub dwie mniejsze porcje: makaron świderki (fusili) pół szklanki świeżego szpinaku (baby) pół szklanki rukoli 2 spore liście bazylii 1 łyżka jogurtu bałkańskiego 2 łyżki soku z cytryny 1/3 szklanki oliwy z oliwek sól
Kuchenna KontrrewolucyaPyszne i sycące danie na szybką kolację. Ja używam zawsze makaronu pełnoziarnistego ale można też użyć zwykłego. Do kremu koniecznie gorgonzola
Milion Smaków