Cześć ! Kopytka z kurkami w sosie śmietanowym z dodatkiem wina, to zdecydowanie moje sezonowe comfort food. W tym sezonie jakoś nie mogę nacieszyć się kurkami. W
Moja pasja smakuMoja pierwsza wyprawa na kurki zakonczyła się klęską. Kuzynka przeczołgała na spo lesie okropnie. Ale dzień wcześniej była wlesie i po prostu wyzbierała a jednak w
Ewa w kuchniJest to szybka i prosta propozycja na smaczny obiad. Robię go często, szczególnie w sezonie na paprykę. Podaję go różnie, raz z ryżem - innym razem z makaronem. .. Wszystko zależy od preferencji w danej chwili. 500g mięsa gulaszowego z kurczaka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 1 żółta papryka (lub zielona w przypadku żółtej fasolki) 1/3 papryczki chili
Di gotujeDziś przy piątku proponuję szybkie i łatwe danie makaronowe. Zrobienie go zajmuje tyle czasu, ile gotuje się makaron. Nie żałujcie w nim pestek słonecznika. Naprawdę warto je dodać. Składniki (na 2 porcje): 200 g makaronu np. typu penne ok. 10 kawałków suszonych pomidorów duuuuża garść szpinaku spora łyżka mascarpone 2 łyżki słonecznika ser dojrzewający do posypania sól pieprz ziołowy
Weekendy w domu i ogrodzieNie każdy zapewne wie, że pasternak to „bliźniaczy brat” pietruszki. Dla niewprawionego oka, łatwo pomylić oba warzywa. Jest jednak wiele różnic – chociażby sam smak. Pasternak
Magiczny Garnekjeden wielki glut). Sos przelewamy gorący do słoiczków lub buteleczek. Smacznego! Koniecznie wypróbujcie go z chrupiącymi warzywami. Warzywa w sosie słodko - kwaśnym z chińskim ryżowym makaronem Vermicelli. Harmonia smaków. Wegetariańskie/ wegańskie danie
Naturalna Kuchniaorganizmie nie jest zalecany dla osób z chorobami tarczycy. Jarmuż można przyrządzić podobnie jak szpinak, czyli podsmażyć lub zblanszować. Poza tym wzbogaci smak sałatek i dań warzywnych z ryżem, kaszą czy makaronem. Dużą sławą cieszą się także chipsy z jarmużu. To zielone warzywo jest również jednym ze składników potrawy kuchni irlandzkiej o nazwie colcannon, ale do tego tematu jeszcze
mojewypiekiinietylkoSkładniki: szynka wieprzowa 1 kg, mąka pszenna 4 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżka, cebula 2 sztuki, warzywa mrożone 1 opakowanie/węgierski zestaw
W Mojej Kuchni LubięBrokuł dzielimy na różyczki ,wkładamy do wrzącej wody ,wyłączamy gaz i odstawiamy na 5 minut .Wyjmujemy z wody ,kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do dania . Podajemy z ryżem ,kaszą lub makaronem
Ladylaura.Makaron z wędzonym łososiem i kremowym serkiem to wyjątkowo proste danie. Jeśli go nie znacie, to koniecznie spróbujcie, bo być może będzie to Wasz ulubiony makaron. Łosoś, koperek i kremowy serek to połączenie proste, ale przepyszne. Bardzo delikatne, a jednocześnie treściwe. Obiad świetny dla zapracowanych osób – przygotujemy go w mniej niż pół godziny, a składniki dostaniemy wszędzie. Makaron
Poezja smakuSą, już są szparagi, pyszne, chrupiące i z mnóstwem witamin. Pokazały się na straganach czyli w moim domu, na moim talerzu też muszą być przymusowo. A
Moje Małe CzarowanieDanie ma 549 kcal. 1 szkl.ugotowanego makaronu 130 g. 1 plaster chudej włowiny 150 g. sól pieprz ulubione przyprawy 1 szkl.ugotowanej fasolki szparagowej 60 g. 0.5 strąka czerwonej papryki 60 g. 1 szkl.soku marchwiowego 200 ml. **************************************************** Mięso doprawić solą i przyprawami , grillować i podawać z warzywami z makaronem.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipuszki, dodać kucharka, pieprz mielony, śmietanę, zamieszać i dusić na średnim ogniu z 5 minut sałatę opłukać i polać maślaną z cukrem, solą, pieprzem, octem jabłkowym makaron podać z warzywami i sałatą - danie jest lekkie ale syte zarazem..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięzdrowych kwasów tłuszczowych. W kuchni quinoa może być wykorzystywana na wiele sposobów. Mo ż e zastąpić ziemniaki, ry ż , kasze czy makaron. Jest idealna jako składnik zup, da ń głównych, sałatek. A jej słodkawy smak wykorzystywany jest w słodkich wypiekach. Dzi ś przygotowałam
La grande e la piccola cuocadań słodkich, jak i wytrawnych. Można dodać je do śniadania (jako dodatek do jogurtu lub serka), do fantazyjnych sałatek i surówek, do obiadowego dania z mięsem, rybą lub z makaronem i warzywami, a także do słodkich przysmaków na deser. Artykuł Pistacje – kopalnia witamin pochodzi z serwisu Ciasna Kuchnia
Ciasna Kuchnia