dania z makaronem - 15009 przepisów (strona:381/1001)

Sałatka makaronowa z kurczakiem i brokułem 136

Składniki: Makaron orzo w kształcie ryżu ( szklanka - przed ugotowaniem) Filet z kurczaka 2 ok. 500 g Brokuł 500 g Papryka czerwona średniej wielkości Ogórek świeży średniej

Kulinarne przygody
Zapiekanka z kurczakiem, szpinakiem i mozzarellą 171

Składniki: Makaron 500 g Filet z kurczaka 500 g Szpinak świeży lub mrożony opakowanie 200 g Mozzarella 2 kulki po 125 g Śmietana 30 % 200 ml

Kulinarne przygody
Dahl na mleku kokosowym 66

obiad znów miał być makaron z sosem pomidorowym. Ale ile można jeść jedno i to samo? Nawet najlepsze dania kiedyś muszą się znudzić… I właśnie ta nuda w kuchni spowodowała, że powstał cudowny dahl na mleku kokosowym. Smakuje naprawdę obłędnie! Dahl (w Polsce używa

Vegan Taste
Gnocchi z borowikami w kremowym sosie śmietanowym 188

Cześć. Sezon na grzyby trwa w najlepsze! Borowiki suszę, robię kilka porcji po 20 g i chowam na czarną godzinę. Uwierzcie, że taka porcja suszonych grzybów

Moja pasja smaku
Potrawka z kurczaka w sosie musztardowo-estragonowym 136

przez pięć minut. Po pięciu minutach dodać śmietankę, sól, pieprz i musztardę. Kontynuować smażenie na małym ogniu przez kolejne dziesięć minut, od czasu do czasu mieszając. Danie podawać z ryżem, kaszą lub makaronem. Piersi z kurczaka w sosie musztardowo-estragonowym Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując kurczaka w sosie grzybowo-musztardowym. Piersi z kurczaka w sosie musztardowo-estragonowym Sięgnełam

mecooks
Wine Expo Poland – warsztaty i degustacja komentowana, cz. 1 137

wywołujące u mnie dysonans. Najprościej określić to tak: to jest dobre wino, ale „nie moje” Do czego: aby złagodzić i „uprzyjemnić” kwasowość będzie zupełnie dobrze grało makaronami w śmietanowych sosach, tłustymi rybami, daniach w tłustych, maślanych sosach. Zaryzykowałabym podanie go do ciężkich, kremowych zup (np. kremie z grzybów leśnych na bazie masła i śmietanki). Nagrody: Wine Expo Poland: brązowy

Kate's Kitchen
Wine Expo Poland – warsztaty i degustacja komentowana, cz. 1 143

wywołujące u mnie dysonans. Najprościej określić to tak: to jest dobre wino, ale „nie moje” Do czego: aby złagodzić i „uprzyjemnić” kwasowość będzie zupełnie dobrze grało makaronami w śmietanowych sosach, tłustymi rybami, daniach w tłustych, maślanych sosach. Zaryzykowałabym podanie go do ciężkich, kremowych zup (np. kremie z grzybów leśnych na bazie masła i śmietanki). Nagrody: Wine Expo Poland: brązowy

Kate's Kitchen
Lasania z warzywami i grzybami 111

Lasania , ale bez mięsa. Składniki 150 g obgotowanych mrożonych podgrzybków 5 łyżek masła 2 łyżki mąki 350 ml mleka 2 żółtka 7 łyżek śmietany sól świeżo

R'n'G Kitchen
Makaron z szpinakiem, chudą szynką oraz orzechami w kremowym sosie z mascarpone – wyjątkowo pyszny i szybki obiad 102

Przygotowanie tego dania zajmuje tyle czasu co ugotowanie makaronu. W zależności jakiego makaronu używamy (ja użyłam taeschle) czas przygotowania może się różnić. Im grubszy makaron tym potrzebujemy więcej czasu na to by się ugotował. Ważne by makaron był dobrej jakości, wtedy mamy połowę sukcesu. Do mojego makaronu przygotowałam sos z karmelizowanej cebuli, czosnku, szynki oraz szpinaku. Całość zwieńczył

wysmienity
Sałatka z makaronem 81

Zapraszam na smaczną i sycącą sałatkę z ugotowanym makaronem oraz warzywkami i mozzarellą. Do tego lekki sos i mamy super danie. Polecam Składniki: 1 mała sałata rzymska pęczek rzodkiewek 1 szkl ugotowanego makaronu 10 pomidorków koktajlowych 125 g mozzarelli sos: 3 łyżki oleju bazyliowego 1 łyżka soku z limonku 1/4 łyżeczki soli, pieprzu i ziół prowansalskich Przygotowanie: Warzywa myjemy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Makaron ze szpinakiem, cytrynowymi boczniakami i burratą 128

Pyszny obiad mam dziś do pokazania. Będzie szybko, smacznie i pożywnie, rozkosz znajdą miłośnicy serów, jak i makaronu, niech dołączą do nich szpinakowi wielbiciele. Burrata to

Moje Małe Czarowanie
Krewetki, makaron buraczkowy, cukinia i zioła 152

Takie połączenie dziś na naszym talerzu. Kupiłam makaron buraczkowy i aby było kolorowo na talerzu trzeba dodać do niego trochę zieleni. W taki oto sposób cukinia

Moje Małe Czarowanie
Leczo z fasolką szparagową i zielonym ogórkiem 143

łyżeczkę cukru Jeśli chcemy leczo zagęścić to do ok. 1/4 szklanki wody dodać kopiastą łyżeczkę mąki, wymieszać i wlać do lecza, zagotować. Moje leczo było samodzielnym daniem, ale można podać je do makaronu

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania