Kolejna wersja pysznego i prostego dania w którym możemy wykorzystać ugotowane mięsko. Pyszny sosik wzbogaciłam zielonym groszkiem. Gotowa potrawkę podałam z pęczakiem i sałatką szwedzką . składniki: 2 ugotowane ćwiartki z kurczaka 600 ml bulionu/wywaru w którym gotowało się mięso 1 puszka zielonego groszku 1 cebula 1 łyżka oleju kokosowego 5 łyżek słodkiej śmietanki 3 łyżki mąki pszennej garść
Monia miesza i gotujeryż po meksykańsku zrobiłam dla niego. Ja zjadłam wersję bardziej łagodną. To jedno z tych szybszych dań, większość składników pewnie będziecie mieć w domu. Doprawienie wg uznania, chociaż aż się prosi o większą ilość chili Składniki /4 porcje/: 1 filet z kurczaka 1/2 czerwonej papryki 1 zielona papryka 1 czerwona Czytaj dalej... Artykuł Ryż po meksykańsku pochodzi
Pasja Smakuwarzyw warto właśnie przygotować ją w ten sposób jak zrobiłam to ja, wyszło pyszne i syte danie obiadowe. A co najważniejsze do jego wykonania potrzebujemy tylko jednego garnka lub głębszej patelni. Składniki: 1 torebka kaszy owsianej pęczak 1 cebula ½ kg podudzi kurczaka bez skóry i kości garść świeżej fasolki szparagowej 1 młoda cukinia ½ czerwonej papryki 30 dag świeżego
Wanilia i KardamonKlopsiki w sosie koperkowym to klasyczny obiad z mojego dzieciństwa. Najważniejszym składnikiem tego dania jest mięso, śmietanka i koperek. Klopsiki z tego przepisu są lekkie, miękkie, mają niezbyt zbitą strukturę. Te wieprzowe klopsiki są idealne. Można również wykorzystując kurczaka i warzywa z rosołu przygotować drobiowe pulpety , a z przepisu poniżej zrobić do nich sos koperkowy, Polecam też nasze
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępatelni rozpuszczamy masło, dodajemy przyprawy, mieszamy. Dodajemy ziemniaki i dokładnie mieszamy, chwilę razem smażąc. Ja podałam z kurczakiem w sosie śmietanowo-paprykowym i ogórkami pokrojonymi w talarki, chwilę podsmażonymi na oliwie i posypanych sezamem. Pycha!!! Jednak równie doskonale smakują jako samodzielne danie, lub przystawka. Smacznego
sierotka maRysia w kuchniKurczak czy polędwiczka wieprzowa z sosem ostrygowym ze świeżymi warzywami i ryżem to nasz ulubiony sposób na azjatycki fast food! Pyszne w smaku i pożywne danie! Spróbujcie koniecznie! Składniki: (2-4 porcje) ok. 300 g polędwiczki wieprzowej, garść jarmużu, 1 awokado, 2-3 marchewki, 1 mała czerwona cebulka, 1/2 ogórka lub 2-3 małe, czarny sezam, 1 łyżka sosu
Plate of JoyTani i łatwy sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Danie jest ekspresowe, więc idealne na poniedziałkowy obiad. Taką potrawkę podaję z ziemniakami i buraczkami. Można ją zrobić z każdego rodzaju mięsa, ja akurat miałam kurczaka i królika. Składniki: 500 g mięsa z rosołu (użyłam udko z kurczaka i kawałek królika) 1 szklanka mrożonki marchewka z groszkiem 1 łyżka przecieru
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaogrodzie na obiad lub kolację. Jest to też znakomite danie kempingowe. Oryginalnie jest to marokańskie danie bezmięsne, jednak istnieje wersja z mięsem. Tworzy się wtedy z doprawionego wołowego lub cielęcego lub nawet jagnięcego mielonego mięsa malutkie kuleczki. Mielone z piersi kurczaka również świetnie się sprawdzi. Kuleczki powinny być naprawdę malutkie, mniejsze od orzecha włoskiego, tak by po dodaniu
Sztuka gotowania w/g SamiryNazwałam to danie tak ,ponieważ podstawową przyprawą jaką użyłam jest gotowiec do gyrosa i kebabu. Nazwa też mi się podobała. Składniki 4 porcje 2 filety z piersi kurczaka 2 łyżki przyprawy do kebabu 1/2 łyżeczki soli 1 cebula czerwona 1/4 kapusty pekińskiej 1/2 papryki Sos 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 2 łyżki słodkiej papryki
Eli Gotowaniezły, że prawie się popłakałem. Stracone z życia półtorej godziny. Dlatego tym bardziej ochoczo przyszedłem tutaj żeby dać wam kolejny przepis. A to przepis nie byle jaki, bo Madzia miała objawienie, wizję dosłownie miała. Mianowicie zwizualizowały się jej w głowie faszerowane udka kurczaka. Szczerze wam powiem, że nie bardzo mogłem sobie wyobrazić jak można nafaszerować kurczakowe udka. Przecież
Marder&Marder Manufacturebyły dołączone do mieszanki warzyw i wlewamy do torebki na wierzch warzyw wykładamy kurczaka, zamykamy worek worek wkładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy w temp. 170 stopni przez około 30 minut (na ostatnie 10 minut włączyłam termoobieg) gotowe danie możemy podawać z sosem jogurtowym lub czosnkowym, jak kto woli ;) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćKuchnia indyjska pociąga mnie wspaniałymi aromatami, kolorowymi daniami i różnorodnością smaków. Lubię jadać w dobrych, indyjskich restauracjach i od czasu do czasu przygotować coś z tego klimatu w swojej kuchni. Przepis na kurczaka Tikka Masala znalazłam w książce Jamiego Olivera. Od razu spodobała mi się wielorakość wykorzystywanych składników oraz ciekawe ich połączenia. Przepis zmodyfikowałam dostosowując go do posiadanych składników
Milion Smakówblogu opisałam od strony kulinarnej Meksyk, niedługo Tajlandia. Ale wracając do tytułowego dania, polecam na ciepłą kolację lub szybki obiad. Ciekawa, szybka potrawa na spotkanie ze znajomymi. Potrzebujemy: 200g makaronu ryżowego - wstążki, ten grubszy 300g piersi z kurczaka (1 podwójna) 1 łyżka oleju ryżowego ( lub zwykłego jakiego używacie) 2 ząbki czosnku 2 cm korzenia imbiru
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/mój jest też OK i ma idealną, "miodową" konsystencję. Ciasta, którego użyłam do kurczaka, można użyć do, np. kalafiora w cieście. Sos słodko-kwaśny będzie wyśmienity też do sajgonek. Przepis krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym
Przepisy Aleksandry