Danie na poniedziałek! Super zdrowo, szybko, tanio i najważniejsze bardzo smacznie. Wątróbka drobiowa w białym winie z porami dla tych, którzy lubią wątróbkę, bo wątróbkę
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pierś z kurczaka, pieczarki i ser to jak dla mnie idealne połączenie. Dlatego dziś szybki obiad z tych trzech głównych składników. Składniki: - 2 piersi z kurczaka
Kulinarne życieSkładniki: udka kurczaka całe 4 duże, kucharek 1 łyżka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, Party Dip Czosnkowy Prymat 1 opakowanie, zioła prowansalskie
W Mojej Kuchni LubięWpis pochodzi z www.mgotuje.pl To jedno z moich ulubionych dań, które gości już od jakiegoś czasu w moim domu. Przygotowuję je
Marta Gotujepokrzyżowała nasze plany... Co się odwlecze to nie uciecze! :) Zupa Sylwestrowa kwaśnica. Ja lubię takie smaki :) U pani Ani była jeszcze pomidorowa i rosół - niebo! Dania główne Sylwestrowe mięso na słodko (kurczak z morelą w sosie) z kluskami i lekką sałatką. Mięciutkie i soczyste. Polecam jeśli ktoś lubi takie połączenia. Ja preferuję mięsa słone, ostre lub na bazie
Karola gotujePierś z kurczaka z pysznym farszem. Choć papryki nie lubiłam, ani jej zapachu to jednak to się zmieniło. Polecam na obiad czy kolacje. Składniki: filet
Kuchnia PaulettesSoczyste kawałki kurczaka w chrupiącej panierce. Kurczak rozpływa się w buzi. Jest dobry na ciepło jak i na zimno. Najlepiej podawać go z dipami, ketchupem lub
Kuchnia PaulettesSzkoda, że moje dzieci jeszcze do tego nie dorosły. Ten przepis wymyśliłam dawno temu, dodatek ogórka konserwowego zaostrza smak dania, tak samo jak ocet winny w bulionie. Składniki: • 5 udek z kurczaka • 2 marchewki • 1 pietruszka • 1 cebula • 1/2 pora • – 2 liście laurowe • 5 ziaren ziela angielskiego • sól, pieprz do smaku
To co kochamsmażony mintaj zamarynowany w sosie paprykowo-cebulowym. Sos ten już wcześniej wykorzystałam do marynowanego kurczaka. Zarówno filet rybny, jak i z kurczaka smakuje rewelacyjnie i bardzo zaskakująco. Danie idealne na różne imprezy rodzinne, bo przygotowuje się 1-2 dni wcześniej i dopiero wyciąga na stół, gdy goście pukają
To co kochamPasztet z kurczaka jest bardzo smaczny przez to często go przygotowuję, w dodatku aromatyczny i łatwy w przygotowaniu. Dzisiaj wersja z grzybami leśnymi, polecam.
Kulinarne Fantazje MarioliKawałki kurczaka czyli ćwiartki czy udka/pałki najczęściej piekę w piekarniku. Tym razem dla odmiany postanowiłam zrobić mięsko duszone. Dodałam dużo majeranku i cebulki, które nadały
Monia miesza i gotujeSkładniki: udka kurczaka całe 4 duże, sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Prymat 1 opakowanie, kefir 1/2 litra, kucharek 1 łyżka, przyprawa do zup i potraw w płynie
W Mojej Kuchni LubięPierś z kurczaka smażona na patelni w papierze do pieczenia. Przygotowana w ten sposób jest bardziej soczysta niż smażona tradycyjnie. Do oleju można dodać ulubione suszone
BullioPrzepyszne danie, Luizka moja siostrzenica zrobiła dla mnie jak przyleciałam do Polski. Piersi kurze pokroić na małe kawałki, doprawić wszystkimi przyprawami. Wymieszać. Na patelni rozgrzać
Kuchnia Pokoleńużyć go samego i zrobić, np. spaghetti lub dodać do niego mięso mielone lub kawałki kurczaka, by powstało smaczne i pożywne danie takie jak zapiekanka czy gęściejsza zupa typu krem. Moja rada : jeśli chcecie poeksperymentować usmażcie kawałki ulubionej ryby podobne np. do dania ryby po grecku i dodajcie ten sos. Aby bardziej pasował do ryby możecie
Zasmakuj Kuchni