dania z kurczaka - 13513 przepisów (strona:250/901)

Sałatka z kurczakiem, serem roquefort i sosem miodowo-musztardowym 130

ajlepszy sposób na danie w kwadrans? To oczywiście sałatka! Moja dzisiejsza propozycja jest bardzo spontaniczna i powstała akurat z tego, co zostało mi w lodówce: kurczak, ser roquefort, oliwki, pomidory i voilà lekka sałatka z kurczakiem, gotowa! Podałem ją z moim ulubionym dressingiem miodowo-musztardowym, w którym zachęcam do wykorzystania musztardy Dijon lub musztardy francuskiej z całą gorczycą

Food Square
Strogonow drobiowy 96040

troszkę śmietanki. Polecam wszystkim, bo naprawdę warto zrobić :)) Miłego dnia :) Składniki na 3 porcje: 2 filety z kurczaka 2 cebule około 15 sztuk pieczarek 1 większa czerwona papryka 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki (ja dałam dosłownie ciut ze względu na młodego) 250 ml bulionu drobiowego 250 ml passaty (sosu pomidorowego) 2 łyżki śmietany 30 % sól(...)Pieczarki umyłam, pokroiłam w paseczki i dość mocno podsmażyłam na masełku, doprawiłam solą i pieprzem, wrzuciłam do cebuli. Tak samo podsmażyłam paprykę pokrojoną również w paski i na końcu kurczaka (również pokrojonego w cienkie paski). Z tym, że jak smażymy kurczaka, to dodajemy do niego obie papryki i po usmażeniu wrzucamy do reszty do garnka. Wszystko zalewamy bulionem i passatą

kruche babeczki
Drobiowe mielone z jarmużem 222

Składniki: 500 g mięsa mielonego z kurczaka 1/2 pęczka jarmużu 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 jajko 1 łyżka ajvaru ostrego Podravka 2 łyżeczki vegety

czarrna od kuchni
Brukselka zasmażana z mięsem drobiowym w cukrze trzcinowym i musztardzie 199

Brukselka zasmażana z piersią z kurczaka przyprawiona czubrycą w połączeniu z musztardą i cukrem trzcinowym zyskuje ciekawy smak. Czubryca sprawia, że danie jest mocno aromatyczne i lekko pikantne. Cukier trzcinowy natomiast nadaje tej potrawie delikatnego karmelowego smaku. Jak widać złocisty cukier doskonale pasuje do wytrawnych potraw. Sezon na brukselkę trwa, więc smakosze brukselki powinni z tego korzystać. Warto się(...)przekonać do tego zdrowego warzywa. SKŁADNIKI 400 g piersi z kurczaka  400 g brukselek łyżka cukru trzcinowego Diamant Dry Demerara łyżka czubrycy czerwonej łyżka musztardy  łyżka tartej bułki sól olej do smażenia  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA   Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy czubrycą i odstawiamy do lodówki na godzinę. Mięso smażymy na gorącym oleju na złoty kolor

Przepisy Kulinarne
Kurczę pieczone. BLW na obiad. 148

ryż, bądź kaszę jaglaną, pieczone bataty, czy zwykłe ziemniaki upieczone w skórce. Surówka pasuje tutaj w zasadzie każda. Wszystko zależy od Waszego widzi mi się na dany dzień. W tym tkwi piękno pieczonego kurczaka. We wszystkim mu dobrze. Polecam Wam też inne formy kurczaka Miodzio udka ! Przepis BLW na obiad.   Kurczak zagrodowy, pieczony w całości. 1/2 łyżeczki suszonej cebulki

Krupeczki
Zapiekanka z kurczakiem w cieście francuskim 187

Składniki 50 dkg fileta z piersi kurczaka 50 dkg pieczarek 30 dkg żółtego sera 1 puszka zielonego groszku 1 duża ecebula 2 opakowania ciasta francuskiego przyprawy

czarrna od kuchni
Kurczak z ryżem i warzywami 435

Bardzo często w mojej zamrażalce można znaleźć jakieś mrożone warzywa i tym razem znalazłam mieszankę warzyw na patelnię z przyprawą toskańską. Do tego pierś z kurczaka, ryż i obiad gotowy. Tego typu danie robi się bardzo szybko a dodatkowo jest bardzo smaczne. A co dla mnie również ważne moje maluchy (anty warzywne) z chęcią zjadły taki obiadek :) Składniki(...)pierś z kurczaka      opakowanie warzyw na patelnie z przyprawą toskańską      puszka pomidorów krojonych      sól      pieprz      1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej      2 łyżki sosu sojowego      2  torebki ryżu Przygotowanie:    Pierś

Amatorka kuchenna
Smaki Indii: Kurczak Tandoori 177

Dziś postanowiłam przygotować kurczaka tandoori. Zanim przejdę do przepisu, chcę Wam przekazać kilka podstawowych faktów o tej potrawie :) Tandoori - kolorowe i aromatyczne potrawy kuchni indyjskiej przygotowywane

Tajskie smaki
Paella z owocami morza i kurczakiem 183

Paella z owocami morza i kurczakiem zabierze Was prosto na hiszpańskie wybrzeże. Paella jest jednym z najbardziej hiszpańskich dań. Miewa różne odmiany ze względu na region, w którym jest przygotowywana; swoje korzenie ma w Walencji. Ta podstawowa paella valenciana składa się z królika, kurczaka, ślimaków, fasoli, pomidorów, ziół i oczywiście ryżu. Inną odmianą jest paella marinera, do której dodaje

Pociąg Do Kuchni
Zapiekane muszle z kurczakiem i brokułem 149

parmezanu. To wszystko podane w makaronowych muszlach i zapieczone pod warstwą mozzarelli tworzą przepyszny, prosty obiad. Jako danie łatwo podzielne, można je podać także na przyjęcie – makaronowe muszle zawsze efektownie się prezentują. Składniki (na 3-4 porcje): 2 filety z kurczaka około 35 makaronowych muszli – u mnie tyle się mieściło w naczyniu 1 średni brokuł kulka mozzarelli(...)się w tym samym czasie. Oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy kurczaka i smażymy na średnim ogniu, aż będzie delikatnie zarumieniony i upieczony w środku – około 10 minut, w zależności od grubości kawałków. Upieczonego kurczaka ściągamy z ognia.   W międzyczasie gotujemy brokuła w dobrze osolonej wodzie. Gotujemy go do chwili gdy jest

Smaczna Strona
Spaghetti bolognese z mięsem mielonym, papryką i pieczarkami 305

Spaghetti bolognese z mięsem mielonym to idealne połączenie klasycznego bolognese z papryka, mięsem mielonym i pieczarkami. Te składniki nadadzą inny wymiar tego dania. Nadadzą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Warsztaty - Kobieca kuchnia makaronowa - relacja 170

dodawała do poszczególnych dań. fot. Joanna Gralik ( Różowa kuchnia ) Było kilka stanowisk, a na nich różne rodzaje mięsa: m.in.: pierś z kurczaka, łosoś, kaczka czy polędwica wieprzowa. Miałyśmy za zadanie podzielić się na grupy i stworzyć danie z konkretnym mięsem i wybranymi przez siebie dodatkami, wśród których oczywiście musiał znaleźć się makaron. Grupki szybko się dobrały, ja trafiłam(...)kurczaka razem z Laurą i Iwoną . Pomysłów było naprawdę wiele, ale ostatecznie zdecydowałyśmy się na faszerowane roladki z kurczaka (szpinak, czerwona cebula i ser z niebieską pleśnią) oraz sałatkę z makaronu pełnoziarnistego z cukinią i fasolką szparagową oraz dużą ilością czosnku. W międzyczasie na innych stanowiskach także powstawały ciekawe i kolorowe potrawy. Oczywiście żadna z nas nie odmówiła sobie rozmów

Pasja Smaku
Kurczak pieczony ze szparagami i fetą / Roasted chicken with asparagus nad feta cheese 161

przepis, który jest łatwy i przyjemny w przygotowania, a co najważniejsze – przepyszny! Pieczony kurczak z chrupiącą skórką, podany z podpieczonymi szparagami, cukinią i groszkiem, podany z pokruszoną fetą doskonale sprawdzi się na obiad w ciepłe dni. Na koniec, przed samym podaniem, skropiłam danie tłoczonym na zimno ekologicznym olejem lnianym z żeń-szeniem firmy Barwy Zdrowia . Jest to doskonały(...)sposób na przemycenie domownikom kwasów omega-3 i omega-6:) Polecam! Scroll down for recipe in English Kurczak pieczony ze szparagami i fetą (4 porcje) Składniki: 4 udka z kurczaka, nadudzia oddzielone od pałek 2 łyżki oliwy z oliwek 1 cytryna, starta skórka, pokrojona w plasterki 2 małe cebule, pokrojone w grubsze plasterki 4 gałązki rozmarynu 2 łyżeczki suszonego estragonu

karmelowy
Meksykańskie kaszotto z indykiem 123

Pyszne, sycące, jednogarnkowe danie. Do jego przygotowania wykorzystałam mięso z piersi indyka ale równie dobrze może to być kurczak. Również fasola zostawia pole do eksperymentów - mi do dań meksykańskich pasuje czerwona ale możecie popróbować z innymi rodzajami (lub mieszanką). Dzień przed gotowaniem zalewamy fasolę wodą i zostawiamy na noc. Aby przyspieszyć przygotowanie możecie użyć fasoli z puszki

Milion Smaków
Pierś z kurczaka w sosie teriyaki 161

Banalnie proste i szybkie danie. A jednocześnie smaczne, lekko słone, lekko słodkie, nieco orientalne. Polecam Wam dziś najprostszą wersję kurczaka w sosie teriyaki. Sos ten można zrobić samemu dodając do sosu sojowego miód, imbir i inne przyprawy. Ja skorzystałam z gotowego sosu teriyaki, mam go zwykle w lodówce i stosuję głównie do mięsnych marynat. Do piersi z kurczaka można

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie

Proponowane wyszukiwania