danie kuchni meksykańskich wegan znalazłam na blogu u Marty Dymek. I tam też można poczytać skąd pibil pochodzi i dlaczego jest taką wspaniałą marynatą. U Marty wersje mięsną zastąpiono wege i rezultat jest zaskakująco pyszny, polecam i Wam spróbować. Boczniaki po meksykańsku. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieKotlety jajeczne z warzywami. Kotlety z jajek z dodatkiem warzyw i ziół , to świetna alternatywa dla mięsnych kotletów, które pokochasz Ty i Twoja rodzina! Czy wiesz
Zdrowy Styl Joannypiekarnika delikatnie skropić ciasto oliwą. Chlebki pita smakują z mięsem, warzywami, sałatami, sosami. Możesz nafaszerować ich mięsnym farszem, np. z kurczaka lub mięsem mielonym, dodać świeże sałaty, posiekane warzywa, polać sosem jogurtowym, pomidorowym, czosnkowym lub sosem tysiąca wysp . Powstanie super pyszne i kompletne danie obiadowe. Smacznego. Inspiracja przepisu: mniammniam.com
Zasmakuj KuchniNie wiecie, co zrobić z jarzynką i skrzydełkami kurczaka, które Wam zostały z gotowania rosołu ? Mięsna kostka rosołowa z warzyw z rosołu się smoczo poleca! {"@context
Bardzo Gruby Smokdodać energii, zapewnić spokojny sen, poprawić funkcje mózgu, alkalizować organizm, zwiększyć odporność i zapobiegać skurczom mięśni. Dosyć specyficzna jest sól czarna, czyli kala namak, która ma charakterystyczny zapach przypominający jajka. Cieszy się sporą popularnością w kuchni wegańskiej, dodaje się ją do wielu dań bezmięsnych. Ma właściwości detoksykacyjne i przeciwbakteryjne. Mogą ją śmiało stosować nawet osoby zmagające się
Moja smaczna kuchniaNa przepis na sos ziemniaczany natrafiliśmy przypadkiem i byliśmy ciekawi, jak będzie pasował do zaplanowanego obiadu – mięsnej babki i kaszy gryczanej. Musimy powiedzieć, że sos
niecodziennikparyEmpanadas, czyli kruche pierożki pieczone lub smażone na głębokim tłuszczu. Możemy je nadziewać rozmaitymi farszami, od mięsnych, serowych, warzywnych, rybnych do owocowych na słodko. Zainspirowałyśmy się
Tajemnice SmakuNa moi m blogu znajdziecie mnóstwo pysznych przepisów na kotlety i placki, nie tylko w wersji mięsnej ale rybnej czy warzywnej. Tym razem zainspirowała mnie @dieta
nietylkopasta.plNa moi m blogu znajdziecie mnóstwo pysznych przepisów na kotlety i placki, nie tylko w wersji mięsnej ale rybnej czy warzywnej. Poniżej wrzucam Ci kilka pysznych
nietylkopasta.plBardzo lubię przygotowywać dania jednogarnkowe. Są bardzo smaczne i sycące. Dodatkowym plusem jest minimalna ilość naczyń do zmywania, bo całą potrawę przygotowuje się w jednym garnku. Tym razem chciałam zaproponować mięsny garnek z dużą ilością papryki i fasoli. Pozostałe składniki wpływają głównie na smak potrawy. Mi najbardziej smakuje do niego pieczywo, ale można go również podawać z ziemniakami
Passions hobbies lifeKapuśniak jest dość popularną zupą, wywodzącą się z kuchni polskiej. Kapuśniak przygotowywany jest na podstawie wywaru mięsnego lub mięsno-warzywnego. Często kapuśniak przygotowywany jest na żeberkach
PysiaGotuje.plKotlety ryżowo-drobiowe to jeszcze jedna propozycja na oszczędny zdrowy obiad. Dzięki dodaniu do masy mięsnej ryżu otrzymujemy większą porcje kotletów niż zwykle :) Co jest niewątpliwym
Krokusowy Dompoświęcić, aby zjeść coś naprawdę pysznego 😉 Najwięcej czasu zajmuje tu oczyszczenie kurek oraz formowanie kulek mięsnych, później to już z górki 😉 Pulpeciki pieczemy w bulionie, w piekarniku, a sos kurkowy przygotowujemy na bazie śmietany, oddzielnie na patelni i dopiero łączymy na talerzu. Danie wyjątkowe, a niepowtarzalnego smaku nadają mu aromatyczne kurki. Składniki: Pulpeciki: 500 g mielonego mięsa z indyka
Kuchnia MagdaLenykażdym domu, zostaje stare pieczywo, a my kupujemy nowe, Fajnie jak ma się komu dać i zjedzą to np zwierzaki, albo przerobi na bułkę tartą. Jest jednak dużo prostszy sposób, wykorzystania podstarzałego pieczywa, pieczywa i nie tylko jego, ale także jakiś mięsnych resztek. 2 kajzerki 0,5 młodej cukinii kawałek kurczaka pomidor 2 liście sałaty łyżeczka masła sól, pieprz
Dieta moja pasjaA to klops! Pyszny, aromatyczny, syty, zdrowy - taki jest roślinny pulpet z soczewicy. Nigdy nie spróbowałam mięsnych pulpetów, bo zawsze wyglądały one dla mnie bardzo nieapetycznie
Jeść, by żyć w zdrowiu