Lato to pora roku kiedy organizm domaga się lekkostrawnego jedzenia. Wychodząc na przeciw tym potrzebom zainspirowałam się książką Marka Zaremby - "Jaglany detoks" Można w niej znaleźć
Kulinarne przemysleniaDzisiejszy przepis idealnie sprawdzi się na weekendowy obiad, kiedy mamy więcej czasu na jego przygotowanie. Składa się z kilku podstawowych składników, które bez problemu dostaniemy w
Be Fit Be StrongJeżeli uwielbiacie zupy tak samo jak ja – to nie zwlekajcie i od razu sprawdźcie zawartość swojej lodówki. Zupy krem lubię najbardziej, są sycące i śmiało
Be Fit Be StrongSałatka z fasolką, pomidorkami i olejem lnianym. Prosta, pyszna, szybka w przygotowaniu sałatka z fasolką, pomidorkami i zdrowym olejem lnianym. Sałatkę można zjeść od tak lub
Słodkie okruszkiSezon na cukinię trwa. Jednak po jakimś czasie leczo się nudzi, ketchup z cukinii zrobiony i co dalej? Dalej kremowa cukinia z mascarpone, zawinięta w szynkę
CzarnawisienkaGaram masala to bardzo wyraziste zestawienie kilku sproszkowanych przypraw, które razem stanowią niezwykle aromatyczną i smakowitą kompozycję. Mieszankę tę powszechnie stosuje się w Indiach. Jeśli tylko
Smakowity Blog KulinarnyPo świątecznym ucztowaniu tym bardziej warto zrobić detoks. Najczęściej "je się oczami", zatem im ciekawszy kolor tym lepiej ponieważ częściej do nich wracamy. Moim hitem są
Kulinarne pyszności MolkiPulpety w sosie pomidorowym Pyszne i delikatne pulpety w aksamitnym sosie pomidorowym, zwane także klopsikami po prostu rozpływają się w ustach, a każdy kęs przypomina smaki
Księga-SmakuPo wakacjach na Sycylii z przyjemnością wracam do włoskich smaków. Prostota idąca w parze z niesamowitym smakiem to coś, co bardzo lubię we włoskiej kuchni. Nie
Be Fit Be StrongKiszone cytryny to prawdziwy rarytas, zaskakują wspaniałym, delikatnym smakiem i aromatem. Doskonały i zdrowy dodatek do wielu potraw, a wersja sfermentowana dodaje im tylko wartości i
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Robiąc te odchudzone kotlety schabowe nie nastawiałam się na wielkie "wow". Chciałam zmniejszyć kaloryczność obiadu, kotlet z patelni zdecydowanie odpadłam , c hciałam zrobić go bez tłuszczu
Szefowa kuchniSkładniki: filety z morszczuka lub innej ryby ostra pasta ajwar natka pietruszki suszone pomidory z czosnkiem i bazylią sól, pieprz cebula Przygotowanie: Rybę nasmarować z jednej
czarrna od kuchniPomysł na mega zdrowy i pyszny obiad. Może nie typowo piątkowy, ale zdecydowanie idealny na każdy inny dzień tygodnia. Mocne przyprawy, wspaniały aromat i wyrazisty smak
CzarnawisienkaKocham szparagi. Gdy tylko zaczyna się na nie sezon biegnę do najbliższego warzywniaka i kupuję ich duży zapas. Szparagi mogę jeść niemal codziennie. Robię z nich
Pobite gary BarbaryMarzec wita nas szarością i deszczem, a ja powitam go na przekór pogodzie zupą w kolorze słońca. Gęstą pikantną i aromatyczną, a do tego zdrową i
Cynamonowe szczęście