czerwona kapusta - 4742 przepisów (strona:263/317)

Barszczyk Wigilijny II 205

suszonych borowików, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 3 listki laurowe,  4 ziela angielskie,  10 ziaren pieprzu, 2 kg czerwonych buraków, 1/2 korzenia selera, 1 jabłko (np. szara reneta), 3 łyżki octu spirytusowego 10%, sól morska (około 1/2 łyżki), świeżo zmielony czarny pieprz (około 1 łyżeczki), 3 łyżki cukru, opcjonalnie: 3 goździki, kawałek kory cynamonu, 250 ml zakwasu(...)łyżek wystarczy). W ostateczności, kiedy wykorzystamy już wszystkie dodatki - a jednak nadal brakuje nam czegoś w smaku, można dodać 3-4 kostki bulionowe warzywne. Podawać z uszkami np. z kapustą i grzybami. Źródło: kwestiasmaku.com linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Zrazy wołowe w sosie własnym 128

Zrazy wołowe w sosie własnym to pyszny obiad dla całej rodziny, który smakuje obłędnie. Moje rolady są kruche, soczyste i aromatyczne. Zobacz, jak w prosty sposób

Ania gotuje
Kurczak pieczony - 7 rzeczy które musisz wiedzieć 148

          Kurczak pieczony, a zwłaszcza kurczak pieczony w całości to danie, które lubimy serwować na specjalne okazje. Kurczak pieczony i 7

Dieta moja pasja
Błyskawiczna sałatka do dań z grilla 470

Błyskawiczna sałatka do dań z grilla to propozycja dodatku jaki możemy podać na grillu. Przygotowanie tej sałatki nie zajmuje wiele czasu, a z całą pewnością idealnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wine Expo Poland – warsztaty i degustacja komentowana, cz. 1 190

widok kupażu: terana + syrah + cabernet sauvignon z moim ulubionym cabernet frank. Wino to pochodzi z Istrii, która jest niezwykle interesująca dla winiarzy ze względu na różnorodność gleb (od ziem czerwonych po podłoże wapienne) oraz ukształtowanie terenu i ekspozycję. To dzięki temu odmiany endemiczne, takie jak Terana czy Malvazija rosną obok uznanych na świecie Merlot lub Pinot Grigio. Długa tradycja(...)White 13% Portugal Podniebienie: znów wysoka, w dodatku niezbyt przyjemna kwasowość (Rabigato) przy średniej budowie. Zdecydowane smaki cytryny, żółtego grejpfruta, lekkiej goryczki albedo połączone z aromatami warzywnymi: cukinii, białej kapusty, co nadaje temu winu swego rodzaju nieprzyjemnej pikantności. Absolutnie zaskakujący w przypadku tego wina jest fakt, że w pierwszych odczuciach pojawiają aromaty „beczki”, tymczasem zostało ono wyprodukowane od początku

Kate's Kitchen
Wine Expo Poland – warsztaty i degustacja komentowana, cz. 1 188

widok kupażu: terana + syrah + cabernet sauvignon z moim ulubionym cabernet frank. Wino to pochodzi z Istrii, która jest niezwykle interesująca dla winiarzy ze względu na różnorodność gleb (od ziem czerwonych po podłoże wapienne) oraz ukształtowanie terenu i ekspozycję. To dzięki temu odmiany endemiczne, takie jak Terana czy Malvazija rosną obok uznanych na świecie Merlot lub Pinot Grigio. Długa tradycja(...)White 13% Portugal Podniebienie: znów wysoka, w dodatku niezbyt przyjemna kwasowość (Rabigato) przy średniej budowie. Zdecydowane smaki cytryny, żółtego grejpfruta, lekkiej goryczki albedo połączone z aromatami warzywnymi: cukinii, białej kapusty, co nadaje temu winu swego rodzaju nieprzyjemnej pikantności. Absolutnie zaskakujący w przypadku tego wina jest fakt, że w pierwszych odczuciach pojawiają aromaty „beczki”, tymczasem zostało ono wyprodukowane od początku

Kate's Kitchen
ROSYJSKA SOLIANKA Z MIESEM I ZIEMNIAKAMI 243

kapary, kiszone zielone pomidory i ogórki. Eksplozja smaków - najlepiej kiedy zupa trochę 'swoje odpocznie' . W Rosji istnieje kilka wersji tejże zupy. Podczas Wielkiego Postu przyrządza się ją z grzybami, kapustą kiszoną lub rybną - ma być postna więc mięsa nie dodaje się . Zdarza się również, że zamiast ziemniaków Rosjanie dodają nerki wieprzowe - godne wypróbowania...nawet z ciekawości efektu :) Pięknie zapraszam, korzystajcie(...)solianka chwilę odpocznie przed podaniem - wtedy będzie najlepsza. Tradycyjnie zupę podajemy z kleksem śmietany, plasterkiem cytryny, obficie posypaną natką pietruszki. Smacznego :) Zobacz również przepis na prawdziwy ukraiński barszcz czerwony>>>  Polecam przepis na świąteczny pasztet wiejski Magdy Gessler

Moja Książka Kucharska
SZEŚĆ PRZEPISÓW NA DANIA NA BAZIE WODY FILTROWANEJ W DZBANKACH AQUAPHOR 150

podduś do miękkości. Dodaj sól i pierzu do smaku. Na patelni przesmaż boczek z cebulą, aż wszystko ładnie się zrumieni. Kluski podawaj ze skwarkami i kapustą. DZBANEK FILTRUJĄCY AQUAPHOR "AMETHYST" Wyjątkowo popularny dzbanek filtrujący o pojemności 2,8 l, wyposażony w żebrowaną pokrywkę umożliwiającą nalewanie wody bez konieczności jej zdejmowania oraz mechaniczny wskaźnik zużycia wkładu(...)wkładu filtrującego: co 2 miesiące (w zależności od jakości wody) Wskaźnik zużycia wkładu: mechaniczny -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ZUPA KREM Z BURAKÓW: SKŁADNIKI: 3 łyżki oleju lub oliwy 2 cebule 1 papryka czerwona 600 g buraków 2 marchewki 2 ząbki czosnku 1 pietruszka 1,5 litra wody filtrowanej 4 ziela angielskie 3 listki laurowe 1 łyżeczka tymianku

Słodko-Słony Świat Ilony
Niedziela: Hamburger idealny ze stoutem 255

siekanej zieleniny (pietruszki lub kolendry) 1 płaska łyżeczka soli Pieprz Sól 1 łyżka oleju 1 łyżka masła do smażenia Dodatki: 4 bułki hamburgerowe 4 plastry miękkiego sera 1 duża czerwona cebula 2 pomidory 4 ogórki kiszone Sałata Na na frytki: 8 dużych ziemniaków 1 łyżka suszonego oregano 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soli Przygotowanie: Krok 1 Nieobrane ziemniaki kroimy(...)kładziemy sałatę, na nią burgera, dalej idzie plaster sera, pomidor, ogórek kiszony i krążki cebuli. Kompozycja to zresztą absolutny free style. Buregra podajemy z pieczonymi frytkami i surówką np. kapusty pekińskiej.   Artykuł Niedziela: Hamburger idealny ze stoutem pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Makaron ze szczawiem i botwinką 109

Na początku czerwca stragany zapełniają się sezonowymi przysmakami, wśród których znajduje się miedzy innymi pyszny szczaw oraz botwinka. Jak je wykorzystać i zamienić w wyjątkowo smaczny

okolicepalnika.pl
Wszystko co musisz wiedzieć o beczkach dębowych 238

Drewniane beczki zostały wynalezione głównie do przechowywania wina. Nie są żadną nowością, bowiem mają naprawdę długą historię. Istnienie drewnianych wiader o prostych bokach, które wykorzystywały pierścienie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Śniadanie angielskie – fasolka, boczek i jajko sadzone 327

Śniadanie angielskie to najczęstsza forma podania śniadania w hotelach. Prosto, smacznie i w takim wypadku każdy będzie w stanie wybrać coś dla siebie, więc hotel ma

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tortilla z szarpanym kurczakiem 108

Rozpływające się w ustach mięso, świeże warzywa, stopiony ser, a do tego pyszny placek pszenny. To właśnie cała kwintesencja tortilli z szarpanym kurczakiem. Może być świetnym

Rozdomowiona

Proponowane wyszukiwania