się "nie przegryzą". Dobrze więc upiec go wcześniej. Gotowy piernik przechowuj zawinięty w ściereczkę lub pergamin. Jeśli chcesz, by piernik jeszcze dłużej zachował swoją świeżość możesz polać go polewą czekoladową lub lukrem jednak wg mnie nawet bez tego jest przepyszny i wystarczająco słodki. Przepis znalazłam na blogu: www.smakolykialergika.pl. Wprowadziłam w nim lekki zmiany
Mania Wypiekaniawystudzona włóż ją do słoika. Najlepiej smakuje z mlekiem, jogurtem, maślanką, ale także z sokiem i świeżymi owocami. Możesz modyfikować ten przepis wg własnych upodobań dodając np. czekoladowe groszki, suszone śliwki czy pestki słonecznika. Przepis jest lekko zmodyfikowanym przepisem od Ani Starmach z książki "Pyszne
Mania WypiekaniaGorąco polecam! Dla kogo: dla tych, którym tradycyjne serniki się przejadły dla fanów czekolady <3 dla chcących spróbować aksamitnego sernika z dodatkiem sera mascarpone Składniki na spód: 150g czekoladowych herbatników (lub zwykłych z łyżką kakao) 50g miękkiego masła Składniki na masę serową: 500g sera białego zmielonego dwukrotnie (ew. sera z wiaderka, ale bez dodatku masła!) 500g sera mascarpone 150g
Mania Wypiekaniawiosnę do swojego domu dla kwiatożerców :) Składniki: pianki marshmallows (mini i duże) ok. 100g lukier lub serek mascarpone z cukrem pudrem lub inny krem do dekoracji babeczek np. ten czekoladowe drażetki np. M&M's (kilka sztuk) kolorowy cukier (opcjonalnie) Wykonanie: Upiec swoje ulubione babeczki, wystudzić je, a następnie ruszyć do pracy. Pianki mini marshmallows przeciąć na pół
Mania Wypiekaniaczekolady wsypać ryż preparowany i dokładnie wymieszać by pokrył się czekoladą.Jeszcze gorącą czekoladę wlewać do foremek. Lizaki wyciągać dopiero po całkowitym zastygnięciu czekolady. Z przepisu otrzymamy 11-12 czekoladowych lizaków (wszystko zależy od formy jaką macie
Mania Wypiekanianiebieski kolorowy cukier (przepisu zajdziesz tu ). kilka kropel ekstraktu waniliowego/migdałowego/pomarańczowego (opcjonalnie) Wykonanie: Upiec babeczki wg swojego ulubionego przepisu. Inspiracji możecie szukać tu. Polecam szczególnie tradycyjne czekoladowe lub waniliowe . Wykonanie kremu: Masło rozmiksować na gładko i dodać do niego serek mascarpone. Pod koniec miksowania dodać niebieski barwnik (na czubku od uchwytu łyżeczki). Zmiksować do uzyskania jednolitej masy
Mania WypiekaniaYorkshire w północno-wschodniej Anglii, jak głosi historia dawniej mieszkało w nim wielu kupców, których żony podawały te ciasteczka gościom wraz ze słodkim winem maderskim. Dziewczyny piły do tego czekoladowe mleko sojowe i też smakowało Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 70 g miękkiego masła roślinnego 100 g cukru 50 ml mleka sojowego
greenscarfjajek 3 żółtka 2 miarki kazeiny (zazwyczaj są w opakowaniu) 30 g płatków owsianych 30 g otrąb 200 ml jogurtu greckiego 2 płaskie łyżki sody 2 łyżki budyniu czekoladowego bez cukru garść orzechów (mieszanka) 1 czubata łyżka karob powder PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki zmiksować blenderem. Przelać do sylikonowej foremki i wstawić do rozgrzanego piekarnika [200 stopni, opcja góra i dół
ClauditteMissCookingdodać 2-3 łyżki ubitej śmietanki i krótko, energicznie wymieszać (ale składniki nie powinny się dokładnie połączyć) i tak rozmieszaną czekoladę wlać do pozostałej śmietanki, dokładnie wymieszać. 12. Do czekoladowej śmietanki dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Do żelatyny dodać 2 łyżki masy śmietanowej i rozmieszać. Tak przygotowaną żelatynę powoli wlewać do śmietanowego kremu
Mała Cukierenkaktóry mnie urzeknie to od razu się za niego zabieram. Tak też było i w tym przypadku, ciasteczka są mięciutkie i delikatne i wprost rozpływają się w ustach. Spróbujecie? Czekoladowe ciasteczka. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniejeden z przepisów znajdujących się na rewersie ulotki reklamowej strony , która ukaże się już w najbliższym czasie :) Drugą propozycją, dzięki której spróbuję zachęcić Was do zdrowego odżywiania są czekoladowe żytnie placuszki z jogurtem i truskawkami . Owsianka jest niezwykle prosta w przygotowaniu, a wyjątkowości dodaje jej budyń waniliowy :) Składniki : 4 łyżki płatków owsianych 250 ml mleka 1 płaska łyżka budyniu waniliowego
Chocolate Muffin Blogpraktycznie zawsze się udają, a ich smak nigdy nie zawodzi. Cieszą się dużą popularnością, zwłaszcza w sezonie letnim. I takie właśnie jest to ciasto - przepyszne. Z kremem grysikowo-czekoladowym, orzeźwiającym musem truskawkowym oraz jogurtem. Smakowało wszystkim domownikom!, ale trzeba bardzo uważać, bo zadziwiająco szybko znika... ;) Składniki : Masa grysikowa : 1,2 l mleka 2% 150 g kaszy manny
Kuchnia Ellieodchodzi od pestki. Podobno mają też orzechowy posmak, ja jednak nigdy nie doszukałam się w nich tego smakowego akcentu... ;) Postanowiłam połączyć te wspaniałe owoce z doskonałym ciastem biało-czekoladowym w jedną, smaczną całość. Jak smakowało...? A jak myślicie? :) Składniki: 500 g płaskich brzoskwiń, bez pestek, pokrojonych na połowy, a następnie na ósemki 250 g mąki
Kuchnia Prezydentowejtutaj , wybrała je Zuzia z książeczki "Plätzchen" z serii "Essen&Genießen", wydawnictwa Happy Books. No i wybrała świetnie, bo ciastka były przepyszne z wyraźnym aromatem cappuccino i pyszną czekoladową dekoracją. Dodatkowo bardzo łatwo się je robi i dobrze się przechowują w szczelnej puszce lub plastikowym pudełku. Przekonajcie się sami! ;) Składniki: (ok. 50 sztuk) 20 g rozpuszczalnej kawy cappuccino
Kuchnia Prezydentowejskładniki: 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej 150 ml śmietanki 30% ok. 600 g świeżych owoców np. truskawek, kiwi, winogrona, banany wykonanie: Owoce myjemy
Domowy Smak Jedzenia