czekoladowy - 5500 przepisów (strona:242/367)

CZEKOLADOWA GRANOLA 237

CZEKOLADOWA GRANOLA przepis autorski // pół litrowego słoika granoli ~250g płatków zbożowych (u mnie owsiane, orkiszowe i żytnie) ~40g wiórków kokosowych ~110g ulubionych orzechów (u mnie 50g migdałów i 60g nerkowców) ~260g mleka skondensowanego niesłodzonego + 20 (rozkruszonych) tabl. stevii / lub 260g mleka skond. słodzonego, wtedy nie dodajemy stevii ~2 bardzo czubate łyżeczki naturalnego kakao Orzechy pokroić na kawałki. Piekarnik rozgrzać

chili & sugar
DOMOWA NUTELLA 181

zmielonymi orzechami. Mleko w płynie łączymy w garnuszku z mlekiem w proszku i zagotowujemy, po czym natychmiast zdejmujemy z ognia. Masę mleczną studzimy i łączymy z masą czekoladowo-orzechową. Przekładamy całość do słoiczka, zakręcamy i wkładamy do lodówki. Naszą Nutellę przechowujemy w zakręconym słoiczku w lodówce do tygodnia czasu. Na początku masa jest płynna, jednak po spędzeniu trochę czasu

chili & sugar
migdały i biała czekolada. a co z tego? 157

wanilię. Wymieszać. Przełożyć do słoiczka, po ostudzeniu zakręcić słoiczek. Przechowywać w temp. pokojowej (ok. 4-5 dni) lub w lodówce (ok. 7-8 dni). Smacznego! :) Pysznie komponuje się z czekoladowymi pancakes

chili & sugar
piernik staropolski (dojrzewający) - etap II, III i IV 170

przerósł moje najśmielsze oczekiwania! Był prze-prze-przepyszny! Ktokolwiek go spróbował bardzo go chwalił :) Bardzo aromatyczny, krucho-miękki, z domowymi powidłami (które pasują do niego jak ulał) i polewą czekoladową. Myślę, że na stałe zagości na liście Bożo-Narodzeniowych wypieków :) P.S. To 100 przepis na blogu!!! :) :) :) PIERNIK STAROPOLSKI ETAP II, III i IV blacha 20x25cm ~ dojrzałe ciasto na piernik staropolski

chili & sugar
podrasuj swoje masło orzechowe! 4 nowe smaki! 143

orzechowego ~20g rodzynek ~1-2 łyżeczki cynamonu (zależy od gustu) Wymieszać wszystkie składniki :) Smacznego! MASŁO ORZECHOWE Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY ~200g masła orzechowego ~25g posiekanej gorzkiej czekolady (lub lepiej - groszków czekoladowych) Wymieszać wszystkie składniki :) Smacznego! MASŁO ORZECHOWE KOKOSOWE ~200g masła orzechowego ~3 łyżki wiórków kokosowych Wiórki kokosowe podprażyć lekko na patelni. Wymieszać wszystkie składniki :) Smacznego

chili & sugar
ciasto "śliwkowo-kawowa furora" 203

znalezionej pod stołem starej kartce :) Ciasto jest proste w wykonaniu, wygląda bardzo elegancko i myślę, że nada się nawet na tort :) Śliwki i kawa tworzą znakomite połączenie, dopełnione czekoladową polewą i chrupiącymi orzechami na wierzchu... CIASTO ŚLIWKOWO-KAWOWA FURORA przepis autorski // keksówka o dł. 20cm ~4 jajka ~szklanka mąki pszennej ~nieco mniej niż 3/4 szklanki cukru trzcinowego ~płaska łyżka kakao

chili & sugar
kulturystyka.sklep.pl - współpraca 135

się na  TEJ  stronie. Ja w ramach współpracy będę testować  odżywkę białkową marki Kulturysta.com  o smaku waniliowym. Ta sama odżywka jest dostępna w trzech smakach - czekoladowym, truskawkowym i właśnie waniliowym. Właściwości odżywki białkowej  KULTURYSTA.COM 70% WheyProtein Econo : -anaboliczna odżywka proteinowa - dobrze wpływa na rozbudowę mięśni, -suplement diety przyspiesza regenerację, -matrix białek: 40% koncentrat białka serwatkowego

chili & sugar
piernik na już! szybki i pyszny 151

Przekładamy ciasto do keksówki i pieczemy ok. 40 minut w 180*C. Wyłączamy piernik, lekko uchylamy drzwiczki i pozostawiamy w nim piernik do ostudzenia. Można udekorować piernik dowolnie - polewą czekoladową, lukrem, cukrem pudrem... Smacznego! :) Przepis dodaję do akcji

chili & sugar
tradycyjne kruche ciasteczka (w wersji wielkanocnej) 209

wpadłam na pomysł, że sprawić rodzinie, którą będę odwiedzać słodki prezent i upiekłam te oto kolorowe i pyszne ciasteczka. Zapakowałam je ładnie w celofan dodając do środka jeszcze kilka czekoladowych jajeczek. Pomysł prosty i od serca, a sprawiał tyle radości! Jeszcze więcej radości sprawiało dla mnie dekorowanie ciastek! Przez ten czas czułam dosłownie jak dziecko :) Super "zabawa". W świątecznym amoku

chili & sugar
Chleb żytni na żurku 140

może to też miało wpływ na smak? :) Tym razem prosto z młyna użyłem: - sól krystaliczna różowa himalajska - mąka żytnia typ 720 - naturalny słód jęczmienny MALT IT 40 - palony lekko czekoladowy Zatem gdy już wiecie gdzie co kupić to pora na przepis: 500 g mąki żytniej typ 720 400 ml żurku 100 g aktywnego zakwasu 2 łyżeczki soli himalajskiej (jeżeli używamy

Marder&Marder Manufacture
Ciasto z mąki pełnoziarnistej z ananasem 88

wymieszamy to przelewamy do foremki na ciasto, na górę kładziemy ananasa (lub inne owoce, które lubimy) i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. A na talerzu można ozdobić wiórkami czekoladowymi. Lub czymś innym :) Ciasto nie jest może jakieś takie "łaaaał", dupy nie urywa, gacie nie spadają. Jest po prostu całkiem smaczne jeżeli potrzebujemy coś na szybko

Marder&Marder Manufacture
Śliwki w czekoladzie z jagodami goji 89

rodzaje wegetariańskich gołąbków. Nie to żeby tak celowo koniecznie chciała wegetariańskie gołąbki zrobić, tylko po prostu akurat mięsa nie mieliśmy. Więc Madzia poradziła sobie bez mięsa. Ale najpierw czekoladowe kulki ze śliwkami. Były naprawdę obłędne! Przepis Madzia wzięła z jakiegoś bloga, ale nie pamięta z jakiego. Jak to Madzia... A podczas mielenia daktyli zepsuła nasz blender. Jak to Madzia... ;) Śliwki

Marder&Marder Manufacture
Likier na kukułkach 6609

wystygnie. Wtedy wlewamy resztę składników, mieszamy dokładnie i butelkujemy. I właściwie już następnego dnia nadaje się do picia. Prawda, że tempo ekspresowe? Niedługo, tak na szybko, zrobię jeszcze likier czekoladowy. Wpis więc też jakoś niebawem się pojawi. A reszta nalewek, takich owocowych, sam nie wiem kiedy. Może za pół roku... Jedna z blogerek, Kasia, napisała mi kiedyś, że robienie chleba

Marder&Marder Manufacture
Sernik "Kopiko" 245

trzeciej części wlać resztę kawy i wsypać łyżeczkę ciemnego kakao wymieszać, wyłożyć na wierzch. Piec 50 minut w temp 175*c. 4. Po upieczeniu zimny sernik udekorować białą polewą czekoladową. Schłodzić.                                                         Życzę

Wanilia i Kardamon
Szyszki z ryżu preparowanego - smak dzieciństwa 447

często mieszając (tak aby nie przywarły do dna). Kiedy krówki będą prawie roztopione, dodać połamaną na kawałki gorzką czekoladę. Wszystko wymieszać i całkowicie roztopić. Odstawić z ognia. Do masy czekoladowo - krówkowej wsypać ryż i dokładnie wszystko wymieszać.  Szyszki najłatwiej formować dłońmi, które uprzednio należy zwilżyć (uważajcie, bo masa jest gorąca,). Ryż szybko stwardnieje. Można przechowywać w chłodnym miejscu

ChilliJemy

Proponowane wyszukiwania