czekoladowe - 14235 przepisów (strona:369/949)

Torcik bardzo czekoladowy (bez pieczenia) 2392

Intensywnie czekoladowy torcik z niespodzianką w postaci pianek ptasie mleczko powinien posmakować każdemu wielbicielowi łakoci :) Chociaż deser nie do końca jest w moim guście bo preferuję mniej słodkie ciasta to postanowiłam zrobić go na urodziny mojego Taty. Jest wielbicielem czekolady i wiedziałam, że trafię w jego smaki :) Torcik smakował każdemu i mi także ale ostrzegam, że jest baaardzo słodki dlatego

Mienta blog
Owsianka jak Snickers z karmelem daktylowym i orzeszkami 164

się, że uwielbiam tworzyć równie pyszne, zdrowe wersje takich  smakołyków. Dziś zapraszam na owsiankę inspirowaną batonikiem Snickers. Podobnie jak w owsiance Kinder Bueno, mamy tutaj trzy obłędne warstwy. Czekoladową, chrupiąca orzeszkowa i karmelowa. Użyty karmel to syrop daktylowy także nie martwcie się o puste, bezwartościowe kalorie! :) Na podstawie danych z serwisu ilewazy.pl . Składniki: 4 łyżki płatków owsianych(...)ciemnego kakao syrop daktylowy lub miód Płatki zalać mlekiem, zagotować, zmniejszyć ogień  i gotować 8 minut. Dodać kakao i wymieszać. Orzechy posiekać lub lekko zmielić. W miseczce ułożyć czekoladową warstwę, posypać orzeszkami i dodać dowolną ilość karmelu daktylowego. Smacznego! * 509 kcal w 100 g batonika, czyli dwa małe batoniki

Chocolate Muffin Blog
Brownie z malinami 168

rondelku, przestudzić, by masa była chłodna, ale płynna. Jajka ubić na puszystą masę, partiami dodawać cukier, cukier puder, cukier waniliowy oraz olejek waniliowy. Do masy dodać przestudzoną masę czekoladową, wymieszać do połączenia składników. Partiami dodawać przesianą mąkę, delikatnie wmieszać ją w masę. Piekarnik rozgrzać do 180'C. Formę na muffinki wyłożyć silikonowymi papilotkami, a te papierowymi. Do każdej papilotki nakładać(...)łyżkę masy na brownie . Na środku układać po 3-4 owoce malin (jeśli są mrożone, to nie rozmrażać!), wcisnąć je delikatnie w masę, po czym przykryć jeszcze odrobiną masy czekoladowej (na każdą muffinkę wystarczy około 1/2 łyżeczki masy). Na wierzchu każdej muffinkobrownie  ułożyć po kilka orzeszków ziemnych. Piec około 45 minut, aż wierzch ciasta stanie się chrupiący.  Smacznego

Moje Qulinaria
Bounty 198

Biszkopt czekoladowy 4 jajka 3/4 szklanki cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 1/2 łyżki octu Masa kokosowa: 3 szklanki mleka 300 g wiórek kokosowych 1/2 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 1 kostka margaryny Wykonanie: Białka ubijam na sztywną pianę dodając porcjami cukier i po jednym żółtku. Mąkę, proszek(...)pozostałym mleku i dodaję do masy kokosowej. Ciepłą masę wykładam na upieczone i przestudzone ciasto i odstawiam do zastygnięcia na jakieś 3-4 godz. Polecam wierzch polać polewą czekoladową, ale u mnie jej brak

Ciasteczkowy Potwór
Beatka 180

przepisy siostry Anastazji Biszkopt biały: 4 jajka 8 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu Biszkopt czekoladowy : 4 jajka 8 łyżek cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu Masa: 1 litr mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego(...)końcu dodaję ocet, mieszam i przekładam do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę przez 45 min w temp. 160'C. Tak samo przygotowuję biszkopt czekoladowy i ponownie wstawiam do piekarnika nagrzanego do 160'C na 45 min. Gotowe odstawiam, by całkowicie wystygły. Z mleka odlewam ok szklanki, resztę gotuję, a pozostawionym rozprowadzam proszek budyniowy i gotuję

Ciasteczkowy Potwór
Tort urodzinowy 136

wszystkim i sprzątania ostał się jeden niewielki kawałeczek tortu. Spód biszkoptowy biały: 3 jajka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Spód biszkoptowy czekoladowy: 3 jajka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki mąki pszennej 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 1 masło 1/2 litra mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego(...)przesiewam do masy jajecznej. Ciasto przekładam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i piekę ok 30 min w temp. 180'C. Wyjmuję i studzę.  Tak samo szykuję ciasto czekoladowe. Po wystudzeniu obu spodów, szklanką wykrawam otwory w obydwu  ciastach i zamieniam je miejscami. Na  spodzie ciemnym układam jasne krążki, a na spodzie jasnym-ciemne. Budyń gotuję według

Ciasteczkowy Potwór
Słodki Sycylijczyk 145

kleisty cukieras:P Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło:D Następnym razem będzie jak znalazł. Poza tym pyszności o ile ktoś lubi cukierki czekoladowe własnej produkcji:) Składniki: 3 tabliczki czekolady 4/5 kostki masła 2 jajka 3 łyżki rumu lub olejek 2 łyżki cukru 1 pomarańcza( u mnie brzoskwinie z puszki) 8-10 biszkoptów Wykonanie: Czekoladę(...)ucieram z żółtkami w kąpieli wodnej. Dodaję rozpuszczone i przestudzone masło i miksuję. Następnie rozpuszczoną  czekoladę, pokruszone biszkopty. Białka ubijam na sztywną pianę i mieszam delikatnie z masą czekoladową za pomocą drewnianej łyżki. Gotową masę przekładam do formy do keksu wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do lodówki na ok 1 godz. Wyjmuję i układam cząstki owoców na lekko

Ciasteczkowy Potwór
Toffi 168

efektownie wyglądają, ze pokusiłam się o zrobienie kolejnego z Jej przebogatego zbioru. To pochodzi z  100 Nowych Ciast i jak zwykle wyszło wspaniałe. Polecam. Składniki: 1 spód biszkoptowy czekoladowy z 4 jaj 1 spód biszkoptowy biały z 4 jaj Masa budyniowa: 1 litr mleka 4 budynie śmietankowe 1 1/2 kostki masła 1 płaska łyżeczka kakao 1 1/2 szklanki cukru(...)oraz kakao. Na ciemny spód biszkoptowy wykładam jasną masę, na masę kładę wafel z toffi, na to  masę kakaową i przykrywam jasnym spodem biszkoptowym. Całość polewam polewą czekoladową, której wszystkie składniki najpierw podgrzewam do rozpuszczenia się, a potem odstawiam by wystygła.  Jeżeli nie chce się Wam czekać dwie godziny by ugotować masę toffi, to proponuję kupić gotową

Ciasteczkowy Potwór
Andruty 221

rozpuszczenia składników. Dodać kakao i dokładnie wymieszać, aby nie było grudek.  Odłożyć dwa całe wafle, a resztę zmielić - ja mielę w maszynce do mięsa. Wsypać do masy czekoladowej i wymieszać. Dodać mleko w proszku i ucierać mikserem do całkowitego połączenia składników. Masę czekoladową wyłożyć na jeden wafel, przykryć drugim i schłodzić w lodówce

Ciasteczkowy Potwór
Sernik na zimno, na domowym biszkopcie z polewą czekoladową 252

Coś pysznego. Ciasto wręcz rozpływa się w ustach. Delikatne i puszyste jak chmurka. Do tego ta czekoladowa polewa - niebo w gębie. W minione święta Wielkanocne, ciasto było hitem! Polecam. Na wierzch, zamiast polewy, można dodać owoce i ulubioną galaretkę. Składniki (na dużą tortownicę): * biszkopt : - 8 jajek - 2 szklanki mąki - 1,5-2 szklanki cukru - 1-1,5 łyżeczki proszku(...)Następnie wlać ostudzoną galaretkę. Miksować na średnich obrotach przez 5 minut. Biszkopt przekroić na 2 blaty i przełożyć masa. Wsadzić do lodówki do stężenia masy. Przed podaniem polać polewą czekoladową. Polewa: Mleko zagrzać, dodać cukier i rozpuścić w nim masło. Zdjąć z ognia. Wrzucić połamaną czekoladę. Porządnie wymieszać, do uzyskania błyszczącej polewy. Lekko przestudzić. Smacznego

CookYourself
Ciasto cytrynowe 127

łyżkach gorącej wody); Wykonanie: Śmietanę ubić z cukrem waniliowym , dodać ciepłą rozpuszczoną żelatynę, szybko miksować. Śmietanę wyłożyć na masę budyniową. Dodatkowo: 3-4 małe opakowania herbatników szkolnych; polewa czekoladowa; Na krem śmietanowy wyłożyć herbatniki (jeden obok drugiego). Herbatniki polać polewą czekoladową. Moje notatki: upieczony biszkopt zawsze delikatnie skrapiam ponczem przygotowanym z połowy szklanki przegotowanej wody wymieszanej z 1 łyżeczką cukru

In my kitchen
Chocolate chips cream cheese muffins 106

mąki; 1 łyżeczka proszku do pieczenia; szczypta soli; 1/4 szklanki mleka; 70 g masła; ew. odrobina aromatu waniliowego lub śmietankowego; 100 g serka kremowego; 1,5 łyżki cukru; groszki czekoladowe; Wykonanie: Jajka utrzeć z cukrem (1/2 szkl.) na puszystą masę. Wlać letnie mleko i roztopione masło (ostudzone), lekko wymieszać. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i solą, dokładnie wymieszać(...)Nałożyć do foremek muffinkowych, na środek położyć po łyżeczce masy serowej (serek wymieszany z cukrem) i posypać groszkami czekoladowymi (może być posiekana czekolada). Piec w temperaturze 180 o C przez około 20 minut (do lekkiego zarumienienia

In my kitchen
Babka kawowa 133

Kawowa, chociaż smak kawy mało wyczuwalny:( Co oczywiście nie znaczy, że babka jest zła:) Wręcz przeciwnie, babka jest pyszna, bo ma lekki posmak czekoladowy i jest wilgotna od... kawy. Polecam. A Marzence - koleżance z pracy dziękuję za przepis. Składniki: 125 g margaryny (u mnie "Kasia"); 4 jajka; 2 szklanki cukru kryształu; 3 szklanki mąki pszennej; 1 płaska łyżeczka gałki muszkatołowej(...)pieczenia wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ciasto wyłożyć do formy i piec w temperaturze 180 o C przez około 1 godzinę. Upieczoną babkę wystudzić i polać polewą czekoladową. Uwaga: Babkę piekłam w formie babkowej z firmy Wilton, ale koleżanka moja piecze to ciasto w średniej tortownicy z kominkiem lub w dwóch małych keksówkach

In my kitchen
Kokosowe drożdżówki z czekoladą 141

Pyszne!!! Puszyste, delikatne, z lekką nutą kokosu, a do tego nutella czekoladowa (u mnie:)). Raj dla podniebienia. Nie wiem, czy Wy, ale ja za tydzień piekę te drożdżówki ponownie:) Przepis znalazłam tutaj . Składniki na 15 drożdżówek: 300 ml mleka kokosowego; 21 g świeżych drożdży; 1 łyżeczka  + 80 g cukru; 450-500 g mąki pszennej; 75 g masła; 1 jajko(...)szczypta soli; Składniki na nadzienie: nutella czekoladowa lub 100 g czekolady mlecznej;  Składniki na polewę: 30 g masła; 1 łyżka cukru; 80 ml mleka kokosowego; cukier puder do posypania; Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z 1 łyżeczką cukru, dodać 100 ml mleka kokosowego, odstawić na 10 minut w ciepłe miejsce. Mąkę przesiać przez sito do miski, dodać sól, zrobić dołek

In my kitchen