gorzka czekolada, karob, daktyle, mleko roślinne, wiórki kokosowe i pomarańcza, to przecież to brzmi jak super zdrowe śniadania, co nie? Składniki (w tej ilości na formę max 20 cm) czekoladowe ciasto: 160 g mąki pszennej 100 g daktyli 70 g masła kokosowego lub 100 ml innego oleju roślinnego 50 g gorzkiej czekolady (u mnie była to 80%) 2 łyżeczki karobu(...)miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. Daktyle razem z wodą w której się moczyły dokładnie zblenduj, dodaj je do mąki i stopniowo dodawaj masę czekoladową. Masę możesz wymieszać dużą trzepaczką lub łopatką. Powstałe ciasto jest gliniaste. Przełóż je do formy, której dno wyłóż papierem do pieczenia a boki wysmaruj masłem kokosowym lub olejem roślinnym. Piecz w temp
greenscarfbyć, wsypać mąkę z proszkiem i zmiksowac na gęste ciasto forma 25x20 cm wyłożona papierem do pieczenia - ciasto rozsmarować w blaszce na cieście rozłożyć jabłka i posypać posypką kamyczki czekoladowe ciasto piec 50-55 minut w 200 C, pod koniec można nakryć folią aluminową aby za mocno jabłka się nie spiekły, wystudzone ciasto posypać pudrem cukrem......................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięspożywczą). Na maliny w galaretce wykładamy masę śmietanową (trochę należy zostawić na wierzch ciasta), wyrównujemy powierzchnię i przykrywamy drugim blatem biszkopta. Wierzch ciasta posmarować pozostawioną masą śmietanową, polać polewą czekoladową. Ciasto odstawić do lodówki do stężenia
In my kitchenpołączyć. Masę przełożyć na skórkę pomarańczową i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Piec 25-30 minut. Wystudzone ciasto pokroić na paski i oblać polewą czekoladową. Ciasto wygląda niepozornie, ale w smaku jest rewelacyjne :) Co powiecie na to ciasto z patelni
Codzienna kuchnia niecodziennaJuż jakiś czas temu piekłam ciasto czekoladowe z całymi gruszkami. Miałam ochotę na ciasto z jabłkami ale nie bardzo chciało mi się trzeć lub kroić jabłek. Leń wygrał ze mną ale nie żałuję, bo ciasto wyszło smaczne choć mało pracochłonne. Często to co najprostsze okazuje się strzałem w dziesiątkę. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnilądują po prostu w misie, mieszamy je i gotowe. Efekt jest zdumiewający. Ciasto z dodatkiem powideł może uchodzić za czekoladowca. Przy tym smakuje (w moim odczuciu) dużo lepiej niż ciasto czekoladowe. Ta cudowna wilgotność i puszystość tego ciasta w połączeniu z łatwością wykonania, stawia je u mnie na pierwszym miejscu, przynajmniej wśród ostatnich wypieków. Zachęcam do wypróbowania (zdjęcia nie oddają
Smaczne Zdroweczekałam długo z jego przygotowaniem - w końcu sezon i na dynie, i na czekoladę w pełni. Dyniowo-korzenny sernik zamknięty między warstwami mięciutkiego, kleistego ciasta, a całość przykryta grubą warstwą rozpływającej się na języku polewy czekoladowej. Czy muszę pisać coś więcej...? Ślinka cieknie na samo wyobrażenie. Nie czekajcie więc na smutniejsze czy bardziej deszczowe chwile, sprawcie sobie przyjemność już teraz(...)przygotować masę serową. Serek, jajko, puree z dyni, cukier, ekstrakt, przyprawy i mąkę dokładnie wymieszać, tylko do połączenia składników. Wyłożyć równomiernie masę serową na podpieczony spód, na wierzch pozostałe ciasto czekoladowe. Piec w 175 st. C. przez 20-25 minut, aż wierzch będzie ścięty. Ostudzić. Czekoladę na polewę posiekać. Kremówkę zagotować, dodać czekoladę, wymieszać aż do jej rozpuszczenia. Lekko ciepłą
Pożeraczka, czyli raz adobrzeciasto z dodatkiem mojej ulubione gorzkiej czekolady. Brownies z tego przepisu jest bardzo czekoladowe, w środku wilgotne a na wierzchu ma słodką chrupiącą skórkę. Według mnie jest to najlepsze ciasto czekoladowe jakie jadłam. A przy tym robi się je bardzo szybko i nie potrzebuje dużej ilości składników. Zapraszam!!! Przepis ten bierze udział w zabawie kulinarnej ” Słodkie wypieki z Kujawskim
Passion of Cookingtaki Z MAKIEM Wszystkie smakowały równie wyśmienicie! Dziś mam dla Was kolejny przepis na sernik! Tym razem wersja dwukolorowa przypominająca znane i lubiane CIASTO ZEBRA . Jasna i ciemna masa serowa wzajemnie się przeplata , a polewa czekoladowa na górze jest dopełnieniem całości. Smakuje wręcz obłędnie … i nie tylko wielbiciele serników będą zachwyceni! Spróbujcie! SKŁADNIKI: MASA SEROWA: * ser biały 2krotnie mielony(...)momentu wykończenia mas. Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 40 – 45 minut. Zostawiamy do całkowitego ostudzenia. Czekoladę z masłem roztapiamy w kąpieli wodnej i oblewamy ciasto delikatnie rozprowadzając po całości. Smacznego
Ostra na Słodkoblog Wanilia i Kardamon, za przepis na Torcik czekoladowo-jagodowy Anna, blog Cafe Amaretto, za przepis na Roladę stracciatella z wiśniami Ewelina , blog Appetite for life, za przepis na Ciasto czekoladowe z orzechowym ślimakiem Agnieszka, blog Apetyczna babeczka, za przepis na ciasto Słodka pomarańcza Diana, blog Mienta blog, za przepis na Jogurtowe ciasto z kremem kokosowo-jagodowym i czekoladą Wszystkim
Ostra na SłodkoChrupiące ciasto z nutellą i brzoskwiniami, bez pieczenia! Pyszne śmietankowo- czekoladowe ciasto dopełnione delikatnym brzoskwiniowym musem. Spód wykonany jest ze zmiksowanych sucharków zmieszanych z kremem nutella, co daje mu wspaniały smak i rewelacyjną chrupkość. Ciasto jest nieskomplikowane i nie wymaga pieczenia. Polecam! Niebo w ustach Składniki: 1/2 opakowania sucharków – 150 gram 300 gram nutelli 400 gram śmietanki kremówki(...)puszka brzoskwiń (ok 800g) 2 galaretki o smaku brzoskwiniowym opcjonalnie: małe bezy do dekoracji *** Sucharki miksujemy w robocie na bułkę tartą *** *** Do zmielonych sucharków dodajemy krem czekoladowy i dokładnie mieszamy. Tak uzyskaną masę rozkładamy równomiernie na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy do lodówki *** *** Śmietankę kremówkę ubijamy, dodając pod koniec śmietan-fixy i cukier puder ( zamiast śmietan
Blog z Apetytemkusi mnie i nęci nieprzerwanie, żeby w końcu zrobić z niej jakieś pyszne ciasto. I stało sie, wybór padł na Tort z coca-colą. Jako że moi domownicy uwielbiają czekoladowe ciasta było wiadomo że prędzej czy później ten wypiek się musi pojawić. Ciasto jest proste, szybkie, niewymagające wielkich umiejętności. Za to przepyszne, wilgotne, słodkie, mocno czekoladowe. Normalnie bajka. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikCzekolada i wiśnie – wspaniałe, klasyczne połączenie smaków. Ciemne, czekoladowe ciasto pięknie odznacza się od czerwonej, wiśniowej galaretki z zatopionymi w niej owocami. Bardzo proste w wykonaniu, efektowne i ożywcze. Spód jest bardzo czekoladowy, nasączony wiśniową galaretką, która nie dość, że podkreśla owocowy charakter ciasta to dodatkowo sprawia, że czekoladowiec jest bardzo wilgotny i zwarty, a to z kolei ułatwia jego
MyCookBook.plSłyszelim, że czekolada w zimowe wieczory humor poprawia. No to upieklim se ciasto czekoladowe i wypróbowalim. I co? I bujda – bimberek humor poprawia zdecydowanie lepiej. Jak hto nie wierzy, niech na sobie samym weźmie i wypróbuje. Składniki: Ciasto: 50 g mąki 150 g cukru 3 zółtka 6 białek 200 ml mocnej kawy rozpuszczalnej 60 g kakao 1 ½ łyżeczki proszku(...)miksujemy ponownie. W osobnym naczyniu ubijamy sztywną pianę z białek i soli, pod koniec ubijania dodajemy pozostały cukier. Pianę bardzo delikatnie łączymy z czekoladową masą. Spód tortownicy (u nas średnica 27 cm, ale polecamy mniejszą – ciasto będzie wyższe) wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem. Z zewnątrz tortownicę szczelnie owijamy folią aluminiową. Na spód wylewamy ciasto i wyrównujemy. Tortownicę umieszczamy
Dobra zagrycha u Krychy i Zdzicha