czekoladowe ciasta - 9354 przepisów (strona:461/624)

Batoniki owsiane pełne zdrowia 167

Pożywne, pełne energii i.... tanie w porównaniu z tym co widzimy na sklepowych półkach. Energetyczne batoniki możemy też modyfikować, jeśli chodzi o dobór składników, ważne jest

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Muffinki cytrynowe z kawałkami białej czekolady 97

Witajcie Kochani po dość długiej nieobecności.  Prezentujemy Wam dziś na szybko zrobione muffinki z wyraźnymi nutami cytryny, doskonale skomponowane z kawałkami białej czekolady, która rozpływa się w ustach. Czekoladowy aksamit na języku sprawia, że całość jest idealna. Taka, jaka ma być. Muffinki cytrynowe z kawałkami białej czekolady kuchniasmakow.blogspot.com Składniki na ok. 16 sztuk 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru(...)Dodać składniki suche do mokrych. Wymieszać. Cytrynę sparzyć, zetrzeć skórkę. Do masy dodać startą skórkę i sok z 1/2 cytryny. Wymieszać. Czekoladę połamać na malutkie kawałeczki. Papierowe foremki napełnić ciastem - czekoladą - ciastem. Piec w temperaturze 180 stopni 25 - 30 minut. Smacznego! kuchniasmakow.blogspot.com

Kuchnia smaków
Cynamonowy placek z chałki- z rabarbarem i czekoladą 136

Sezon na rabarbar wciąż trwa i mimo, że na blogu było już kilka pysznych propozycji z jego dodatkiem, to wciąż nie mam go dosyć :) Tak więc

Kraina Miodem Płynąca
Tarta z borówkami wg Aleex 184

szybko musiałam zweryfikować swoje plany. Truskawek nie było. Jagód też nie. Stałam na środku i intensywnie myślałam, a na niebie gromadziły się burzowe chmury. No tak – miało być lekkie ciasto z truskawkami na upały, a będzie tarta z borówkami na burzową aurę. Cóż, w życiu nie wszystko jest piękne tak, jakbyśmy chcieli. Wróciłam do domu z borówkami i resztą zakupów(...)wtedy, gdy zaczęłam przygotowywać tartę. Ponieważ Hugo był ze mną od początku do końca, możemy stwierdzić, że tartę z borówkami zrobiliśmy razem. Polecam. Składniki: Spód tarty: • 300 g ciasteczek czekoladowych • 50 g mlecznej czekolady • 50 g masła Panna cotta z białej czekolady: • 300 ml śmietany kremówki 36% • 100 ml mleka • 30 g cukru • 170 g białej czekolady • ziarenka

W mojej kuchni
DONUTY / OPONKI CZEKOLADOWE – idealne na Karnawał! 197

zwanymi również donatami / donutsami. Ja dziś mam dla Was przepis na takie bardzo bardzo czekoladowe! Rozpływające się w ustach … delikatne …. i mega słodkie! Takie dla prawdziwych wielbicieli czekoladowych słodkości! Robi się je niesamowicie szybko i są fantastycznym pomysłem na przekąskę do kawusi. Koniecznie wypróbujcie! Ps. czekoladę można wzbogacić jeszcze prażonymi orzeszkami , migdałami i kokosem . To dopiero będzie mega(...)masło – 1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Mąkę, cukier, kakao i sodę przesiewamy. Ser biały miksujemy z żółtkami i śmietaną na gładką masę. Wszystko razem mieszamy, zagniatamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na ok.1,5 cm grubości i za pomocą szklanki wycinamy krążki, w środku tworząc małą dziurkę. Smażymy na rozgrzanym oleju po ok. 2 minuty z każdej strony, odsączamy na ręczniku. Odrobinę

Ostra na Słodko
Popękane ciasteczka piernikowe 244

roku ;) Aby osłodzić sobie i Wam ten czas oczekiwania, przygotowałam smakowite ciasteczka. Korzenne, z dużą dawką czekolady. Miękkie w środku, chrupiące na zewnątrz. Niemal identyczne jak te w wersji czekoladowej , jednak dużo bardziej aromatyczne. Polecam :) Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 50 g miękkiego masła 50 g cukru 1 jajko 100 g mąki pszennej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia(...)puszystą masę. Nadal ubijając dodać wystudzoną, płynną czekoladę. W osobnym naczyniu wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól, kakao i cynamon. Suche składniki dodać do mokrych i bardzo dokładnie wymieszać. Ciasto wstawić do lodówki na około 2 godziny. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w cukrze pudrze. Wykładać na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia ( w co najmniej

Domowa cukiernia Ewy
DOMOWE LODY KAWOWE 156

Dziś z tej okazji że się tak złożyło że mam akurat imieniny, zapraszam Was na pyszne domowe lody kawowe. Dzięki dodatkowi alkoholu są one całkowicie dla

Z Majeczką w kuchni
Sernik malinowy z musem czekoladowym, bez pieczenia 238

Składniki: (na tortownicę 18 cm) Spód: 150 g herbatników 35-60 g miękkiego masła- w zależności od herbatników- te bardziej maślane i wilgotne potrzebują mniej masła

KreatywnePiny
Piernik wyborny siostry Anieli 206

około 12 x 31cm) wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułką tartą lub grysikiem .  Piernik pieczemy około 50 – 60 minut w temperaturze 170 ⁰ C, po tym czasie sprawdzamy patyczkiem czy ciasto się już upiekło. Jeśli patyczek jest wilgotny wydłużamy czas pieczenia. Upieczony piernik pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Zimny piernik można posypać cukrem pudrem, polukrować lub zrobić na niego polewę. Lukier(...)lukier na oko, a najważniejsze w nim jest to, by jego konsystencja nie była ani zbyt płynna, ani sztywna. Gotowym lukrem pokrywamy zimny piernik i pozostawiamy do zastygnięcia Polewa czekoladowa: 150g czekolady np. deserowej 150ml śmietany słodkiej Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki, zalewamy w rondelku śmietaną i gotujemy na wolnym ogniu, aż czekolada całkowicie się rozpuści i masa się zagotuje

Smakowy Raj
ROGALIKI Z DOMOWYM POWIDŁEM /Bezglutenowe i Tradycyjne. 188

prawda nie idziemy do końca śladami naszego Mistrza (Kochanego Tatusia i Dziadzia), bo nie wycinamy ich według szablonu, ale to tylko dlatego, że mamy trudnego przeciwnika w postaci bezglutenowego ciasta. Nie jest ono łatwe do przezwyciężenia, ale to tylko kwestia wprawy i samozaparcia, oraz trzymania nerwów na wodzy. Da się wyczarować cuda! Są po prostu przepyszne. Tak oto właśnie przyciągamy(...)jesteśmy dziwne... Zapraszamy Was również po inne przepisy: TUTAJ . i pozostając w temacie ŚWIĄT: Bezglutenowy pierniczek z pigwą znajdziecie: TUTAJ . a Bezglutenowy piernik z powidłem śliwkowym i imbirowo-czekoladową polewą :  TUTAJ. I... aby nic Wam nie umknęło, zachęcamy - zaobserwujcie nas: tutaj i polubcie na facebooku tutaj

Wypisz Wymaluj
Muffinki z budyniem i czekoladą 159

masła lub margaryny 160 g cukru 170 ml mleka 2 jajka Dodatkowo : 400 ml. mleka budyń czekoladowy lub śmietankowy czekolada mleczna lub biała (w zależności jaki daliśmy budyń, jak czekoladowy to dajemy białą czekoladę) Przygotowanie: Ugotować budyń, według wskazówek na opakowaniu na 400ml mleka - ale bez cukru .Ostudzić. Masło stopić, dodać cukier i mieszać do czasu  rozpuszczenia. Zdjąć(...)Krótko miksujemy (jeśli będą grudki,to nie trzeba się przejmować, bo jest to nawet wskazane). Papilotki napełniamy do 1/3 wysokość, kładziemy budyń i kostkę czekolady. Przykrywamy kolejną warstwą ciasta, tak aby czekolada była zakryta. Piec 30 min w 180 st. C. * Przepis znaleziony w internecie Smacznego

charlotte gotuje
Chleb żytni na żurku 126

dłoni klei, że ledwo można je wygniatać! Jakby się gigantyczną gumę to żucia wygniatało, bleeee! Paskudztwo. Naprawdę ze dwa, czy trzy razy chciałem już zrezygnować i wywalić to ciasto. Uff, dobrze, że tego nie zrobiłem :) Dwa: podczas wyrabiania i wyrastania cuchnie jak stary wigwam! O ja pierdziu, najlepiej wyrabiać w masce przeciwgazowej, a na czas wyrastania się wyprowadzić :/ Nie żartuję(...)może to też miało wpływ na smak? :) Tym razem prosto z młyna użyłem: - sól krystaliczna różowa himalajska - mąka żytnia typ 720 - naturalny słód jęczmienny MALT IT 40 - palony lekko czekoladowy Zatem gdy już wiecie gdzie co kupić to pora na przepis: 500 g mąki żytniej typ 720 400 ml żurku 100 g aktywnego zakwasu 2 łyżeczki soli himalajskiej (jeżeli używamy

Marder&Marder Manufacture
BABKA GOTOWANA NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ DODATKU CUKRU 177

tężała). Całość mieszamy. Do misy dosypujemy partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Po każdym dosypaniu dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do formy wysmarowanej delikatnie masłem. Zamykamy. Formę z ciastem wstawiamy do garnka z gotującą się wodą (woda powinna sięgać do połowy wysokości formy). Garnek przykrywamy pokrywką, doprowadzamy do wrzenia, następnie zmniejszamy palnik i gotujemy ok.55 minut . Ja gotuję na małym(...)dolewać, ale różnie to bywa...lepiej sprawdzić. Po tym czasie formę wyjmujemy z wody, otwieramy i wykładamy babkę na talerz. Jeszcze ciepłą oblewamy polewą, by nie obsychała. Polewa I- czekoladowa: - 60g masła - 1/2 szklanki mielonego ksylitolu (lub pudru) - 2 łyżki kakao - 1 łyżeczka mleka W rondelku rozpuścić masło z ksylitolem, następnie dosypać kakao i wlać mleko. Zagotować. Gdyby polewa się

Smaczne Zdrowe
Muffinki Czekoladowe - Najlepsze 178

łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki śmietany 12 lub 18% cukier waniliowy szczypta soli dodatkowo: ok. 50 g czekolady na wierzch muffinek Muffinki Czekoladowe - Sposób przygotowania: W niewielkim rondelku roztapiamy masło razem z połamaną czekoladą (60g). Następnie ściągamy z ognia, dodajemy kakao i energicznie mieszamy do połączenia składników.  Studzimy. Mąkę przesiewamy wraz(...)przesianej mąki - mieszamy. Następnie wlewamy śmietanę, znów mieszamy i wsypujemy resztę mąki  - krótko mieszamy szpatułką do połączenia składników.  Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy przygotowanym ciastem do ok. 2/3 wysokości.  Każdego muffinka możemy posypać drobno połamaną czekoladą.  Pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach (nie dłużej, ponieważ muffinki staną się zbyt "suche"). źródło inspiracji: cakeonthebrain.blogspot.com

Słodka Strona
Ciasteczka czekoladowo - imbirowe 162

Ciasteczka czekoladowo - imbirowo -orzechowe Zapraszam na  ciasteczka z chrupiącymi orzeszkami , pyszną czekoladą i imbirem . Imbir jak nam wiadomo ma dużo właściwości leczniczych , działa rozgrzewająco . Powinniśmy go najwięcej spożywać w okresie jesienno - zimowym :)  Składniki : 2 łyżki posiekanych migdałów Skworcu 1 łyżka posiekanych rodzynek Skworcu 2 łyżki posiekanych orzechów laskowych  Skworcu 1 łyżeczka cynamonu Skworcu 1 łyżeczka imbiru(...)mąki 1 plaska łyżeczka proszku do pieczenia 1, 5 tabliczki posiekanej czekolady Milka  Wykonanie; Do miski włożyć wszystkie składniki i wymieszać mikserem na grudkowatą masę . Ciasto wyłożyć  na stolnicę i zagnieść , odłożyć do lodówki na około 15 minut. Ciasto rozwałkować i wykrawać dowolny kształt ciasteczek . Przełożyć na wyłożoną papierem blaszkę . Piec w temp 180 st około 15 minut

Sama słodycz i szczypta chili