czekoladowe ciasta - 9354 przepisów (strona:395/624)

ciasto z odrobiną toffi 364

dodatkowo: 1/2 puszki ugotowanego mleka skondensowanego, słodzonego 3 listki wafli wykonanie ciasta: Biszkopt ciemny smarujemy białą masą budyniową, nakładamy jeden z wafli (docinamy z trzeciego). Następnie smarujemy kajmakiem, przykrywamy drugim waflem (docinamy z trzeciego), który smarujemy masą budyniową z kakao i przykrywamy jasnym biszkoptem. Całość polewamy polewą czekoladową. (inspiracja z przepisu s. Anastazji

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto czekoladowe z herbatnikami i kaszą manną 378

Szybkie do wykonania ciasto z kaszą manną. Herbatniki można maczać w alkoholu lub mleku. 1 litr mleka szklanka kaszy manny pół szklanki cukru 200 g masła cukier waniliowy 3 łyżki kakao 2 duże opakowania herbatników (po 250 g) Polewa czekoladowa: łyżka masła 1/4 szklanki mleka 150 g mlecznej czekolady Do namaczania herbatników: szklanka mleka lub wódki z wodą w proporcji

Bullio
Tarta z kremem czekoladowym i malinami na czerwonym winie 90

formy, dopiero teraz ściągamy folie). Brzegi zakładamy go środka i dociskamy. Ciasto w formie wkładamy do lodówki na 60 minut. Po tym czasie wyjmujemy i pieczemy 5 minut w 200*C, a następnie obniżamy temperaturę do 190*C i pieczemy jeszcze 15 minut. Wyjmujemy i odstawiamy. Krem czekoladowy: 200 g gorzkiej czekolady 2 łyżki miodu 200 ml śmietanki kremówki

Chocolate Muffin Blog
Sernik baileys 244

Sernik marzenie jak pisze autorka tego przepisu z bloga Caketime i zgadzam się z nią. Jest kremowy, delikatny, z ciasteczkowym spodem i czekoladowym rozpływającym się musem

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Mazurek kokosowy 212

upieczeniu wyciągamy z piekarnika i na lekko wystudzone ciasto wykładamy konfiturę malinową. Pozostawiamy do całkowitego zastygnięcia. Czekoladę wraz ze śmietana podgrzewamy w kąpieli wodnej i bardzo szybko rozprowadzamy na konfiturę. Masa dość szybko zastyga więc trzeba się śpieszyć. Dekoracje układamy zaraz po nałożeniu masy czekoladowej. Ja użyłam suszonej żurawiny i jajeczek marcepanowych, które przekroiłam na cztery

Przysmaki Karolki
Muffinka kurczaczek 111

jaja). Wymieszać wszystko łyżką. Nakładać do formy wyłożonej papierkami (najlepiej jak ciasta będzie do 2/3 wysokości) i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około. 25 minut. Składniki do dekoracji: - 100 g twarożku lub serka homogenizowanego - 70 – 80 g czekolady białej - wiórki kokosowe - żółty barwnik - draże czekoladowe Wykonanie: Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, dodać pokruszony twarożek, wymieszać. Wiórki

dom-agi.pl
Churros 127

rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie głęboko wciętej gwiazdki, przekładamy ciasto, wyciskamy na papier pergaminowy posmarowany olejem na długość ok 12 cm. Olej rozgrzewamy do temperatury 175ºC,  smażymy po 2 minuty z każdej strony do złotego brązu Po usmażeniu oprószamy cukrem pudrem i podajemy z sosem czekoladowym. . Sos czekoladowy Składniki: 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 4 łyżeczki dobrego kakao

kgwjanczewo
Czekoladowe muffinki z kawałkami czekolady 144

kakao 1 jajko ½ szklanki oleju 1 szklanka mleka 100 g groszków czekoladowych, lub pokrojonej drobno czekolady Sposób wykonania: W jednej misce połączyć wszystkie składniki suche w drugiej mokre. Do suchych składników przelać mokre i wszystko dokładnie wymieszać, do połączenia się składników. Papilotki do muffinek lub foremki napełniać ciastem do wysokości 2/3. Całość wstawić do piekarnika i piec około 20 minut

Na słodko lub wytrawnie
Gniazdka Kokosowe 130

dziś jest zdecydowanie najaktywniejszy dzień przed świętami. To dziś będę piekła większość smakołyków. Między innymi chlebki do żurku na 10 osób - tak więc sporo roboty przede mną. Do tego ciasta i inne znakomitości. A wieczorem dla relaksu przygotuję moją ulubioną sałatkę jarzynową razem z mamą - taki nasz świąteczny zwyczaj. Szkoda tylko, że zabierają nam jutro godzinę snu. Będę nieprzytomna(...)masła 2 żółtka jajko 325 g maki pszennej 50 g maki ziemniaczanej 1 łyżka ekstraktu waniliowego szczypta soli 50 g wiórków kokosowych orzechy w kolorowej polewie / jajeczka czekoladowe Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy cukier puder, dodajemy masło i ucieramy na gładką masę, następnie dodajemy ekstrakt, żółtka i jajko - dalej miksujemy. Na gorącą patelnie wsypujemy wiórki i prażymy - na złoty kolor

Słodkie Przyjemności
KRUCHE CIASTKA Z KREMEM KASZTANOWYM, MUSEM Z BIAŁEJ CZEKOLADY I CHRUPIĄCĄ PIERNIKOWĄ KRUSZONKĄ 156

być zimna! ) ubijamy na sztywno, a następnie delikatnie łączymy z masą czekoladową, chłodzimy. KRUSZONKA PIERNIKOWA: W garnku roztapiamy masło z miodem i cukrem pudrem. Dodajemy przyprawę do piernika , mieszamy , studzimy. Mąkę przesiewamy z odrobiną soli , sodą i kakao. Dodajemy jajko i przestudzoną ( taką letnią ) masę. Wyrabiamy gładkie ciasto, rozwałkowujemy na ok. 4 mm i wkładamy do piekarnika

Ostra na Słodko
Murzynek 315

Murzynek zrobiłam według przepisu mojej babci. Nie da się go zepsuć, zawsze wychodzi, a jak smakuje ?… Pyszny, puszysty, wilgotny i polany gęstą polewą czekoladową

Oryginalny smak
Sernik wiedeński 141

ubite białka i wymieszać delikatnie łyżką . 3. Masę serową przełożyć na ciasto . 4. Piekarnik rozgrzać do temp 170 st, piec około 1 godziny , następnie wyłączyć piekarnik i lekko uchylić drzwiczki , w ten sposób ostudzić sernik. 5. Po ostygnięciu sernik można : polukrować ,posypać cukrem pudrem lub polać polewa czekoladową. Rady Sernik można upiec także w dużej tortownicy

Sama słodycz i szczypta chili
Jesienny sernik kokosowy dla gości 170

sera.  3. Gotową masę serową przelewamy do tortownicy na przygotowane ciasto. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C i pieczemy sernik przez 90 minut. Jeśli wierzch zbyt się zarumieni to należy go przykryć folią do żywności. Po upieczeniu otwieramy drzwiczki piekarnika i pozwalamy, aby sernik powoli wystygł. Liście czekoladowe: Składniki: dowolne liście  tabliczka czekolady 1. Czekoladę roztapiamy z odrobiną wody

Apetyczna babeczka
Powidła śliwkowe z czekoladą 161

nutellą śliwkową to odpowiednik znanych czekoladowych smarowideł na kanapki sprzedawanych w sklepach. W takiej wersji są zdrowsze i o wiele smaczniejsze. Nutella śliwkowa jest tak pyszna, że można ją wyjadać łyżką z słoika. Świetnie się sprawdza jako dodatek do gofrów, naleśników, ciast i deserów. Zachęcam do zrobienia, póki mamy

Marta Gotuje
Kruche ciasteczka 172

owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na ok. 1 godz. Ciasto rozwałkowac na grubośc ok. 0,5 cm i wycinac ciasteczka foremkami jakimi dysponujemy . Piec na blasze posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką w temp. 180 C przez ok. 10 -15 minut. Gotowe ciasteczka mozna udekorowac polewą czekoladową bądż konfiturą. Smacznego

Słodkości i nie tylko