czekoladowe ciasta - 9354 przepisów (strona:331/624)

Ciasto Mleczna Kanapka 153

ciasto zrobiłam już jakiś czas temu,ale nie miałam okazji wstawić go na bloga.Ciasto prezentuje się wyśmienicie i smakuje pysznie. Wspaniały dodatek do pysznej kawy. Polecam wszystkim smakoszom ;) Krem jest na bazie mleka w proszku, jest nieco zbity po wyjęciu z lodówki,ale wystarczy wyjąć wcześniej z lodówki i krem mięknie :)  Wymiary blaszki: 34x24 cm Czas pieczenia: 20 minut(...)oleju Krem: 2 szkl. mleka w proszku 1/2 szkl. mleka 1/2 szkl. cukru 300 g masła  Polewa czekoladowa: 50 g gorzkiej czekolady 5 łyżek mleka Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady wlewamy mleko i mieszamy. Jeszcze ciepłą, polewamy ciasto. Sposób przygotowania : Ciasto: Białka ubijamy, dodajemy cukier, żółtka,olej i przesiane mąki z proszkiem, kakao. Wylewamy na blaszkę

Różne smaki w kuchni
Ciasto Mleczna Kanapka 629

ciasto zrobiłam już jakiś czas temu,ale nie miałam okazji wstawić go na bloga.Ciasto prezentuje się wyśmienicie i smakuje pysznie. Wspaniały dodatek do pysznej kawy. Polecam wszystkim smakoszom ;) Krem jest na bazie mleka w proszku, jest nieco zbity po wyjęciu z lodówki,ale wystarczy wyjąć wcześniej z lodówki i krem mięknie :)  Wymiary blaszki: 34x24 cm Czas pieczenia: 20 minut(...)oleju Krem: 2 szkl. mleka w proszku 1/2 szkl. mleka 1/2 szkl. cukru 300 g masła  Polewa czekoladowa: 50 g gorzkiej czekolady 5 łyżek mleka Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady wlewamy mleko i mieszamy. Jeszcze ciepłą, polewamy ciasto. Sposób przygotowania: Ciasto : Białka ubijamy, dodajemy cukier, żółtka,olej i przesiane mąki z proszkiem, kakao. Wylewamy na blaszkę

Słodkości i nie tylko
Ciastka z masłem orzechowym 115

sody • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia • 2 łyżki kropelek czekoladowych Wykonanie: • Zmiksować masło z masłem orzechowym. • Dodać oba cukry i utrzeć na gładki krem. • Dodawać po jednym jajku cały czas ucierając. • Na koniec zmiksować z mąką, solą, sodą i proszkiem. • Ciasto ma konsystencję mokrego, tłustego piasku. • Nabierać łyżeczką ciasto i formować

To co kocham
CYTRYNOWE CUPCAKE Z KREMEM Z BIAŁEJ CZEKOLADY POD ŚMIETANOWĄ CHMURKĄ 109

opłaca się w nią zainwestować swoje pieniądze, szczerze polecam :) SKŁADNIKI: ciasto 1 1/2 szkl. maki 3/4 szkl. cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 1 jajko 200 ml jogurtu naturalnego 1/3 szkl. oleju 1/3 szklanki mleka sok z połowy cytryny kandyzowana skórka cytrynowa kila kropel aromatu cytrynowego krem czekoladowy 200 ml śmietanki 30 % 2 tabliczki białej czekolady chmurka z bitej(...)suche składniki, w drugiej natomiast wszystkie składniki mokre. Mokre wlewamy do miski z suchymi składnikami i dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Na koniec dodajemy skórkę cytrynową. Tak przygotowane ciasto wlewamy do wysmarowanej masłem formy i pieczemy 20 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu odstawiamy do przestygnięcia na 5-10 minut i wyciągamy ciastka. Przygotować krem. W rondelku podgrzać

Kuchnia w opałach
Buraczane brownie 137

wilgotności.  Mimo iż użyłam czekolady mocno gorzkiej bo 73% dzieciom bardzo ciasto smakowało.  Szybkie do zrobienia i nie może się nie udać. Polecamy gorąco całą naszą rodziną. Ciasto upiekłam w kwadratowej blaszce o długości boków 23 cm. Będziecie potrzebowali 250 g masła 250 g gorzkiej czekolady  270 g brązowego cukru 3 duże jajka 150 g mąki pszennej(...)misce roztrzepać jajka z cukrem.  Orzechy posiekać na drobniejsze kawałki. Do masy jajecznej dodać sos czekoladowy i wymieszać krótko, następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać do połączenia.  Na koniec dodać buraki i orzechy. Krótko zamieszać i przelać ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 stopni około 25 minut

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Czekoladowo - czekoladowe profiterolki. 147

odpoczynku, sporo planowania i mało spania. Obiecuje, że już lada moment ogarnę się i wrócę z regularnymi postami.  Dzisiaj mam dla Was malutkie ptysie, zwane profiterolkami. Przełożone kremem czekoladowym, oblane polewą z gorzkiej czekolady. Małe, rozpustne i pyszne. Czy to nie idealna propozycja na rozpustny czwartek? Może nie jest to propozycja ociekająca tłuszczem, ale na pewno czekoladą(...)drożdżowego). Gdy składniki się połączą ciasto powinno być gęste, gładkie i błyszczące.  Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką i wyciskać masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 190 stopni przez około 20 minut. Upieczone wystudzić na kratce.  Masa czekoladowa do nadziania: 100 g gorzkiej czekolady, 5-6 łyżek gęstej śmietany, 18% kilka łyżek

Plate of Joy
Czekoladowo-bananowe muffiny z jagodami goji i orzechami macadamia 143

orzechy, jagody oraz posiekaną czekoladę. Następnie zawartość obu misek łączymy ze sobą dokładnie mieszając łyżką. Ciasto wlewamy do foremek do 2/3 ich wysokości i pieczemy około 25 minut w 180 stopniach C do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu babeczek, smarujemy je polewą czekoladową albo nutellą i przyklejamy ulubione cukierki.  nasza ekipa: opolska blogosfera kulinarna

Bon Appetit Małgorzaty
Sernik czekoladowy na mleku skondensowanym 1171

skondensowane słodkie- 400 ml * jajka- 4 szt. * czekolada gorzka- 100 g * wanilia- 1 laska Polewa czekoladowa: * czekolada mleczna- 100 g * kakao- 1 czubata łyżka *  krokant - do posypania Sernik czekoladowy: Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, przestudzić i wymieszać z czubatą łyżką twarogu. Twaróg połączyć z mlekiem skondensowanym, wyskubanymi ziarenkami z laski wanilii, jajkami oraz czekoladą- mieszać tylko do połączenia składników(...)grilla), przełożyć do większej blaszki i wlać do niej wrzątek- co najmniej do połowy wysokości ciasta. Piec przez 60 minut lub do momentu, aż wierzch sernika będzie cały ścięty. Ostudzić w otwartym piekarniku, a następnie włożyć do lodówki na całą noc. Polewa czekoladowa: Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej wraz z kakao, polać boki sernika, a następnie posypać krokantem. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
LEKKI TORT ORZECHOWY 163

smaku cappucino i czekoladowym NA POLEWĘ: 1/4 kostki dobrej margaryny 1 łyżka kakao 1 łyżeczka kawy zbożowej typu Inka 3 łyżki cukru 2,5 łyżki śmietany, śmietanki lub mleka 1 łyżeczka żelatyny ORAZ: 3-4 łyżki dżemu o smaku czarnej porzeczki kilka kostek białej czekolady do dekoracji pół filiżanki posłodzonej kawy WYKONANIE CIASTA: Orzechy mielimy, mieszamy z mąką, proszkiem(...)wafelka czekoladowego Lusette  i cały o smaku cappucino mielimy. Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody. Gdy napęcznieje podgrzewamy do rozpuszczenia i mieszamy z łyżką masy serowej. Mascarpone ubijamy razem z jogurtem i cukrem pudrem. dodajemy żelatynę i dobrze ubijamy. 4 łyżki masy odkładamy, a do reszty wsypujemy zmielone wafelki. Delikatnie mieszamy z masą. SKŁADANIE TORTU : 1 krążek ciasta nasączamy kawą

Pani na deser
Ciasto na koniec wakacji 213

mąki 100 g cukru pudru 20 g mielonych migdałów 1 jajko 1 łyżka kakao masa czekoladowa 250 g gorzkiej czekolady 400 ml śmietany kremówki szczypta chilli 100 g galaretki 250 g rożnych owoców jagodowych wykonanie: Wszystkie składniki na spód zagniatamy razem. Ciasto będzie dość lepkie. Formujemy z niego kolkę, owijamy w folie spożywczą i wkładamy do lodówki na 1 godzinie

Przysmaki Karolki
Ciasto Stefanka 365

dobre. To był  mój pierwszy raz w przygotowaniu ciasta z kaszy manny. Na pewno nie raz zagości na rodzinnym stole. Składniki: - 1 litr mleka - 1 szklanka kaszy manny - 1 szklanka cukru - 1 cukier wanilinowy - 1 łyżka kakao - 1 kostka margaryny - 1 opakowanie herbatników 220g - 1 opakowanie  herbatników czekoladowych 220g - gotowa polewa z białej czekolady  Polewa: - pół kostki(...)grudki. Gorącą masę, równomiernie wylewamy na herbatniki. Przykrywamy ją herbatnikami czekoladowymi. Odstawiamy w chłodne miejsce aby masa przestygła.  Polewę przygotowujemy roztapiając pół kostki margaryny z połową szklanki cukru pudru, 3 łyżkami kakao i 2 łyżkami gorącej wody.  Wszystko chwilę zagotowujemy, cały czas mieszając. Gorącą polewę wylewamy na ciasto. Białą polewę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i dekorujemy nią

Pan i Pani Smith w kuchni
Ciasto kokosowe bez pieczenia. 119

Zawsze dodaję, ta odrobina daje mi komfort tego,  że nie ma ryzyka iż ciasto szybko popłynie. Tortownicę (20 cm) wykładamy połamanymi krakersami. Powierzchnia jest dość mała, a więc taką mozaiką  dużo łatwiej zapełnić okrągły spód. Wykładamy  około 40 % masy, którą przykrywamy czekoladowymi ciastkami. I znów 40 % masy i na sam koniec warstwa krakersów, które pokrywamy resztą kremu

Dieta moja pasja
Kasza jaglana Beata Pawlikowska - recenzja 150

orzechami i marchewką. Bardzo ciekawy rozdział stanowią również sosy, dipy i pasty do kanapek ja na pewno skuszę się na czekoladowy sos ze śliwkami, choc dyniowa pasta z parpyczką chili też zapowiada się ciekawie. Książkę kończą rozdziały dla łasuchów: ciasta i ciasteczka oraz desery. Mi spodobały się bardzo orzechowe ciastka z czekoladą i deser gruszkowo-orzechowy z amarantusem. W ostatnim

Cynamonowe szczęście
Kostka z truskawką 167

Składniki: ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki cukru 17 dag margaryny 2 żółtka 1 cukier waniliowy masa czekoladowo – orzechowa: 2/3 tabliczki czekolady 10 dag posiekanych orzechów włoskich 1/3 … Czytaj dalej Kostka z truskawką

czarrna od kuchni
Pijak 143

cukier, suchy mak i wiórki.  Pieczemy 20 minut na złoty kolor w temperaturze 180 stopni.  Na ciasto nakładamy masę.  3 paczki herbatników moczymy  w wódce lub spirytusie.  Układamy je na kremie  i polewamy dowolną polewą czekoladową. Smacznego

Pyszności Słodkości
Mazurek Wielkanocny - kurczak 134

łyżka + 1 łyżka cukru galaretka czerwona 1 łyżka + 1 łyżka cukru galaretka cytrynowa 5 łyżek+ 5 łyżek cukru kuleczki czekoladowe i truskawkowe Wykonanie: Do misy wsypujemy przesiana mąkę, dodajemy do niej posiekane masło cukier puder i żółtko. Zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki na godzinę . Po godzinie wyjmujemy i wałkujemy. Przykładamy szablon kurczaka i nożem kroimy. Pieczemy 10-15 minut

Różowa kuchnia
Nieco odchudzony tort makowy z kawową nutką 352

rozkroiłam na 3 części, pierwszą z nich posmarowałam cienko dżemem porzeczkowym, a na dżem wyłożyłam krem. Przykryłam drugą częścią ciasta i wyłożyłam krem kawowy.  Przykryłam 3 częścią i rozsmarowałam resztę kremu. Dekorację pozostawiam Waszej fantazji, ja użyłam płatków czekoladowych i wiśni z nalewki

Cynamonowe szczęście
Bułeczki drożdżowe z owocami i kruszonka, z ciasta ziemniaczanego czyli Niedzielne Śniadanie odc.67 130

Dzisiaj obchodzimy szwedzkie święto cynamonowych ślimaczków.  Niestety w tym roku nie będę się nimi raczyć, zaplanowałam bowiem gofry czekoladowe.  Przeczytacie o nich niebawem a teraz zapraszam na wyjątkowe bułeczki, które piekłam w ubiegła niedzielę. Bardzo długo świeże ciasto drożdżowe napełnione smakowitym farszem owocowym.  Co mogłoby być lepszego?!? Przepis na ciasto znajdziecie w książkach Liski, farsz również

Dzieje kuchennej Wiewióry
Słoiki w Stolycy, czyli warsztaty z przetworów 136

zaskoczenie tego spotkania - karmelizowane jabłka. Przepisem na ten smakołyk Hońka na pewno się z Wami podzieli ! Truskawkowa konfitura z czekoladową nutką.  Gruszki w syropie. W mniejszym słoiczku z dodatkiem kilku malin, które nadadzą różowy kolor gruszkom. Idealne do ciast na zimowe niedziele. I na koniec słit-fotka pamiątkowa

Karczma Honorietty
Dwukolorowy murzynek z masą jogurtową 206

wymiary ok 24x28cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy połowę ciasta brązowego, a na nie masę jogurtową. Wylewamy resztę brązowego ciasta i wyrównujemy. Na Pieczemy w temp 160 C około godziny. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową

e-PrzepisyKulinarne
Domowe ciastka a'la Hity 165

Chrupiące ciastka przełożone słodkim kremem czekoladowym.  Są wspaniałe! Smakują podobnie jak te kupne, ale jednak troszkę inaczej :D  Ktoś ma ochotę? Polecam! <3 Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 60 g mąki ziemniaczanej 1 jajo 2 łyżki masła 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 125 g cukru Krem: 1/2 szkl. mleka w proszku

Nastoletnie Wypiekanie
Zebra 119

Okrągłą formę (ok 20 cm śr.) wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą lub kaszą manną, następnie łyżką na zmianę kłaść ciasto do momentu całkowitego wykorzystania. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec 40 minut, po upieczeniu można polać polewą czekoladową bądź posypać cukrem pudrem (ale muszę powiedzieć, że bez niczego na wierzchu równie dobrze smakuje

Motylkowa Kuchnia
Biała Trufla - restauracja Szczecin 166

ryby przygotowujemy metodą sous-vide (czyli metodą próżniową - oglądanie Top Chef na coś się przydało ;) Na koniec desery... Trufle czekoladowe, z bardzo dobrej czekolady z dużą ilością kakao. Na koniec świetnie wyglądające sfery owocowe, płynne w środku z ciastem w stylu keksa. Gdyby te sfery były bardziej słodkie dużo bardziej by mi smakowało, niestety lubię słodkie desery, jeśli już

Corner With Recipes
Tarta z budyniem i truskawkami 130

mąki tortowej 100g margaryny 1 żółtko 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki wody 1 budyń waniliowy 1 budyń czekoladowy kilka truskawek Z mąki, cukru, 100 g masła, żółtka, Cukru wanilinowego, 2 łyżek zimnej wody i soli zagnieć ciast. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i odłożyć na pół godziny do lodówki. Nagrzać piekarnik do 180º. Po tym czasie formę do tarty

MarciochaKucharzy
Naleśniki - przepis na ciasto doskonałe 151

zbyt gęste lub zbyt płynne, konsystencję możemy regulować dodając odrobiną mąki lub wody. Na przetartą tłuszczem patelnię wylewamy cienką warstwę ciasta i smażymy z obu stron. Tak przygotowane naleśniki możemy podawać zarówno na słodko (z dżemem, owocami, serem, sosem czekoladowym, bananami itd.) jak i na ostro z farszem mięsnym, ewentualnie z warzywami

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ravioli z truskawkami i melonem z sosem czekoladowym i serkiem waniliowym. 168

oliwą i wyciągamy w kilka sekund po wypłynięciu. Do farszu użyłem truskawek i melona. Zostało mi jednak trochę ciasta i utarłem jeszcze twaróg półtłusty z cukrem waniliowym i zrobiłem jeszcze kilka pierożków z takim właśnie nadzieniem.  Sos czekoladowy: łyżkę masła topimy z paskiem gorzkiej czekolady i mieszamy do połączenia. Na środku talerza robimy kleks z serka z cukrem waniliowym

BaRepas
Słodkie środy - Tartaletki z budyniem i owocami czyli wspomnienie lata 117

pudru 2 żółtka szczypta soli 1 budyń śmietankowy 400 ml mleka dowolne owoce ( u mnie kiwi, truskawki, mandarynki, winogrona) czekoladowe ozdoby    PRZYGOTOWANIE: Do mąki dodajemy szczyptę soli i masło i drobno siekamy. Dodajemy żółtka i cukier puder, zagniatamy ciasto, które wkładamy na pół godzinki do lodówki. Następnie rozwałkowujemy i wykładamy warstwą ciasta foremki. Nakłuwamy widelcem ciasto. Wkładamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pijak 187

stopniowo dodajemy cukier, suchy mak i wiórki. Pieczemy 20 minut na złoty kolor w temperaturze 180 stopni.  Na ciasto nakładamy masę.  3 paczki herbatników moczymy w wódce lub spirytusie. Układamy je na kremie i polewamy dowolną polewą czekoladową. Smacznego

Salonik smaków
Czas na brunetkę. Brownies 154

miseczki. Ponieważ była już blondynka w czerwieni , tym razem padło na brunetkę - bardziej w różu, nie mniej smacznie. I kiedy ciasto siedziało w piekarniku pochwaliłam się Maggie, że piekę. Jakież było moje zdziwienie gdy oświadczyła, że u niej będzie czekoladowa tarta z cranberry curd! Nie umawiałyśmy się, nawet nie wiedziałam, że też przygotowała ten boski kremik. Stwierdziłyśmy więc zgodnie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort z Pingwinami- krok po kroku 2565

składniki się połączyły. Tortownicę o średnicy 23 cm wykładami papierem do pieczenia (samo dno), nie smarować boków. Delikatnie przekładami ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. /mojewypieki.com/ KREM CZEKOLADOWY: 4 jajka  1,5 szklanki cukru 300g masła bez dodatku oleju  50 ml spirytus lub wódki 30g cukru wanilinowego

Pudełko rozmaitości
MURZYNEK EWY 397

łyżką. Formę keksową, u mnie o wymiarach 26x11 wysmarować masłem, obsypać kaszą manną, mąką lub bułką tartą i  wlać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st i piec ok 55 minut (do suchego patyczka). Po wystudzeniu polać polewą czekoladową

Walijskie Pichcenie
Babka zebra 371

łyżkami mąki i aromatem cytrynowym. Foremkę wyłożyć papierem.Na środek wylewać na przemian po dwie łyżki jasnego i ciemnego ciasta, aż do wyczerpania masy.  Zebrę piec około 50  minut w temperaturze 180*C . Po upieczeniu można polać polewą czekoladową. Keksówka mierzona na spodzie

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Na śniadanie...naleśniki:) 172

dobry!  Dziś na śniadanie polecam Wam...tak,znowu naleśniki,dziś jednak już nie te 'amerykańskie' pancakes! :)  Przepis na ciasto naleśnikowe znajdziecie tutaj . Składniki na nadzienie: Ser Ricotta Cukier Puder Jogurt Naturalny Do dekoracji wybrałam owoce oraz sos czekoladowy(Tak,tak...ten z ekstraktu z owoców. Chyba będę musiała o nim coś niedługo napisać!:)) Kurs Dietetyki zaliczony, więc jest

Chocolate Stop Tempting
Ciasto cytrynowe ,, 50 Minut " 201

kolejno dodajemy mleko aby ciasto stało się jednolite. Do ciasta dodajemy cytrynę, pozostały cukier i wszystko dokładnie miksujemy.  Ciasto pieczemy przez ok. 25-30 minut w piekarniku, po czym lekko ostudzamy i dekorujemy lukrem. Serwujemy z sosem czekoladowym lub kakaowym. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Placuszki - ryżowe puszki 255

ciasta wraz z cukrem i cukrem waniliowym. Odstawić jeszcze na 5 minut. Na mocno rozgrzany olej kłaść łyżką małe porcje ciasta, formując placuszki. Odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać np. oprószone cukrem pudrem, ze śmietanką lub ulubioną konfiturą czy kremem czekoladowym.                                       Smacznego

Z miłości do słodkości