czekoladowe ciasta - 9354 przepisów (strona:333/624)

MURZYNEK EWY 401

łyżką. Formę keksową, u mnie o wymiarach 26x11 wysmarować masłem, obsypać kaszą manną, mąką lub bułką tartą i  wlać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st i piec ok 55 minut (do suchego patyczka). Po wystudzeniu polać polewą czekoladową

Walijskie Pichcenie
Babka zebra 375

łyżkami mąki i aromatem cytrynowym. Foremkę wyłożyć papierem.Na środek wylewać na przemian po dwie łyżki jasnego i ciemnego ciasta, aż do wyczerpania masy.  Zebrę piec około 50  minut w temperaturze 180*C . Po upieczeniu można polać polewą czekoladową. Keksówka mierzona na spodzie

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Na śniadanie...naleśniki:) 176

dobry!  Dziś na śniadanie polecam Wam...tak,znowu naleśniki,dziś jednak już nie te 'amerykańskie' pancakes! :)  Przepis na ciasto naleśnikowe znajdziecie tutaj . Składniki na nadzienie: Ser Ricotta Cukier Puder Jogurt Naturalny Do dekoracji wybrałam owoce oraz sos czekoladowy(Tak,tak...ten z ekstraktu z owoców. Chyba będę musiała o nim coś niedługo napisać!:)) Kurs Dietetyki zaliczony, więc jest

Chocolate Stop Tempting
Ciasto cytrynowe ,, 50 Minut " 206

kolejno dodajemy mleko aby ciasto stało się jednolite. Do ciasta dodajemy cytrynę, pozostały cukier i wszystko dokładnie miksujemy.  Ciasto pieczemy przez ok. 25-30 minut w piekarniku, po czym lekko ostudzamy i dekorujemy lukrem. Serwujemy z sosem czekoladowym lub kakaowym. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Placuszki - ryżowe puszki 259

ciasta wraz z cukrem i cukrem waniliowym. Odstawić jeszcze na 5 minut. Na mocno rozgrzany olej kłaść łyżką małe porcje ciasta, formując placuszki. Odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać np. oprószone cukrem pudrem, ze śmietanką lub ulubioną konfiturą czy kremem czekoladowym.                                       Smacznego

Z miłości do słodkości
Sernikobrownie 281

Przepis z którego korzystałam to przepis Domi w kuchni Dodatkowo - ten przepis jest moją pierwszą propozycją na świąteczne wypieki :) ciasto jest łatwe do zrobienia i smaczne :) przez dodatek sera ma się wrażenie, że się je po prostu sernik czekoladowy :) Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Drożdżowy warkocz z nutellą 165

Ciasto, z którym świetnie się pracuje, nie powinniście mieć z nim żadnego problemu :) Po upieczeniu jest wilgotne, delikatne i pachnące a krem czekoladowy tylko dodaje mu uroku i smaku ;) Udekorowane lukrem, najlepiej smakuje w towarzystwie kakao lub mleka ;) Polecam! PS tapety ścienne do przedpokoju już wybrane :D Remont powoli posuwa się do przodu :D Ech niedługo minie rok od czasu(...)szklanki nutelli, do posmarowania  Mąkę pszenną wymieszać z suchymi drożdżami (ze świeżymi najpierw zrobić rozczyn), dodać resztę składników i wyrobić, pod koniec dodając rozpuszczony tłuszcz. Zagnieść ciasto, by było miękkie i elastyczne. Uformować z niego kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, odstawić w ciepłe miejsce, do podwojenia objętości na około 1,5 godziny. Wyrośnięte ciasto krótko wyrobić. Ciasto

Domowa cukiernia Ewy
Piernik przekładany dżemem i kremem budyniowym 190

gości ma naszym stole podczas Świąt,czuję do niego lekki sentyment . W tym roku z pewnością też będzie na świątecznym stole , ale już tej odświeżonej wersji.   ciasto: 3 szkl. mąki pszennej 125 g margaryny 3/4 szkl. cukru 2 jajka + 2 białka 2 łyżki przyprawy do piernika 3 łyżeczki sody 1 łyżka kakao  1 szkl. mleka 1 słoik(...)łyżka ekstraktu z wanilii ponadto: słoik dżemu z czarnej porzeczki polewa czekoladowa Margarynę,jaja i cukier utrzeć puszystą masę. Zmieszać ze sobą mąkę,sodę,kakao i przyprawę do piernika. Do utartej masy wsypać mąkę z dodatkami i mieszając wlewać mleko i na końcu dżem.  Gotowe ciasto przełożyć na blaszkę o wym. 25/35 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić

Kolorowa kuchnia Elki
Gwiazda: świeża mięta 154

lubię bardzo, ale pasuje mi bardziej jako dekoracja deserów niż ich właściwy składnik. Nie wiem dlaczego, ale obawiam się miętowego smaku, choć w kupnych słodyczach i przygotowanych przez innych ciastach zazwyczaj mi odpowiada. Jedyne połączenie, do którego mam uraz z dzieciństwa, to mięta z jabłkiem - no po prostu nie mogę! Pamiętam soki o tym właśnie smaku, po spróbowaniu których(...)domieszałam do mąki potrzebną resztę, jeszcze raz rozpuściłam masło i zagniotłam ciasto. Godzinę później piekłam ciasteczka, a ich zapach sprawił, że nie mogłam wyjść z kuchni. Pierwsze zjadłam jeszcze ciepłe, ale muszę przyznać, że po wystygnięciu są jeszcze lepsze - chrupkie z wierzchu, cudownie ciągnące w środku. Obłędnie czekoladowe (nikt by się nie domyślił, że w składnikach nie ma czekolady), mini

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort serduszko z białą czekoladą i malinami 182

czekoladzie Malinowy biszkopt, przełożony kremem z białej czekolady, udekorowany bitą śmietaną, świeżymi malinami i obsypany wiórkami z białej czekolady. Czekoladową słodycz doskonale przełamują lekko kwaskowate maliny, które nie tylko są głównym elementem dekoracji, ale również zostały zatopione w biszkoptowym cieście. Tort jest delikatny, pyszny i romantyczny ! SKŁADNIKI NA BISZKOPT MALINOWY: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej 1 op. budyniu malinowego(...)czekolada się rozpuści i połączy ze śmietaną, zdejmujemy z kuchenki i przykrywamy folią. Gdy masa osiągnie temperaturę pokojową, wkładamy ją na CAŁĄ NOC do lodówki. Wyjętą z lodówki masę czekoladowo- śmietanową miksujemy na niskich obrotach, do momentu uzyskania konsystencji gęstego kremu…i gotowe !     PRZEKŁADANIE : Biszkopt kroimy na trzy równe blaty. Pierwszy blat: nasączamy, smarujemy kremem i przykrywamy

Domowe Torty
Mini trufle malinowo-czekoladowe na 3 Urodziny Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie 114

ręki. Wiele osób rezygnuje ze słodyczy, ale nie potrafią sobie odmówić malutkiej przyjemności. Mam przepis na małe co nieco. Wykwintna propozycja, która Was nie zapcha, ale napełni cudowną malinowo-czekoladową słodyczą. Tylko od Was będzie zależało ,czy sięgniecie po następną kulkę. Ozdoby , których użyłam do trufli pochodzą ze sklepu internetowego dla cukierników i osób, które kochają cukiernictwo. Przepis zaczerpnięty(...)laskowych i wiórkach kokosowych. Każdą kuleczkę wkładaj do mini kokilki papierowej . Dekoruj według uznania. Trufle włóż do pojemnika na ciasto, najlepiej zamykanego, aby słodkości nie wchłonęły zapachów z lodówki. Pojemnik włóż do lodówki, najlepiej na noc. Podawaj mocno schłodzone. Trufle czekoladowe skrywają w sobie delikatną nutkę malin, którą poczują prawdziwi smakosze czekolady. Smak tych mini grzeszków przeniesie Waszych gości

Z Kuchni Do Kuchni
Pączki na Tłusty Czwartek, czyli i ja uległam temu szaleństwu 166

ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na około 15 minut. Po tym czasie każdą wyrośniętą kulkę nakłuć na wylot patyczkiem, po czym ponownie przykryć na kolejne 15 minut. Sposób drugi: Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy, na grubość około 3-4 cm. Wykrawać okrągłe "placki" i odstawić przykryte ściereczką do wyrośnięcia na około 20 minut.  Kilka sztuk usmażyłam(...)dekoracji, polewa czekoladowa, kolorowy lukier,  cukier puder. biały lukier + kolorowa posypka czekoladowa polewa + uprażone orzeszki cukier puder + czerwona polewa + cukrowe gwiazdki biały lukier + mieszanka skórek i owoców Gold Pack czerwony lukier + kolorowa posypka + listki melisy Ciasto, jakie Wam proponuję jest szybkie w wykonaniu, nie wymaga wielogodzinnego wyrastania. Nie piją tłuszczu, w którym

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kawowe w czekoladzie 137

kakao szklanka mocnej kawy szczypta gałki muszkatołowej tłuszcz i bułka tarta do formy polewa czekoladowa  Margarynę ucierać, dodając po jednym jajku i po łyżce cukru. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wlać ostudzoną kawę, dokładnie wymieszać. Dodać przesiane kakao i gałkę muszkatołową, wyrobić (ciasto powinno być dość gęste). Formę do babki natłuścić, posypać bułka tartą. Wlać ciasto. Piec

Camilla w kuchni
Jagodowe ciastko 424

Ekspresowe mocno jagodowe ciasto Składniki • 1 l jagód • 2 budynie • 5 łyżek cukru • 1 opakowanie 330 ml śmietany 30 % • 2 galaretki malinowe • 2 łyżki żelatyny • 16 ciastek czekoladowych kwadratowych Sposób przygotowania 1. Galaretki i żelatynę rozpuścić w 600 ml wody. Dno blachy10/30cm wyłożyć warstwę ciastek. 1/2 l jagód przełożyć do rondla zalać 1/2 l wody  dodać 4 łyżki cukru(...)łyżką cukru. Do ubitej śmietany wlewać powoli 1/2 galaretki i na  koniec ubijania dodać połowę z pozostałych jagód,  przemieszać delikatnie i wyłożyć na blachę  Na górę ciasta wyłożyć resztę jagód i zalać resztą galaretki

W królestwie smaków Beaty
Tradycyjne pączki z marmoladą 485

świeżych 1 łyżka cukru kryształu 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki mąki Ciasto właściwe: szczypta soli 1 kg mąki pszennej tortowej 6 żółtek 4 łyżki cukru kryształu 1 cukier waniliowy 1/2l mleka 150g margaryny 2 łyżki spirytusu Dodatkowo: olej do smażenia marmolada do nadziewania cukier puder lub polewa czekoladowa do polania po wierzchu Sposób przygotowania:  1. Z drożdży, cukru, mleka

Kuchnia w czekoladzie