Proste CIASTO CZEKOLADOWE z dodatkiem lekkiego kremu z serka mascarpone... Artykuł CIASTO CZEKOLADOWE Z KREMEM Z MASCARPONE pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINECiasto czekoladowo – miętowe Uwielbiam czekoladki typu „after eight”, a dokładnie ich połączenie miętowego nadzienia z pyszną czekoladą. Inna sprawa, że są takie cieniutkie, że sama przed sobą mam wytłumaczenie, że można zjeść ich więcej Ale wracając do smaku, czekolada z miętą jest naprawdę fantastyczna. Dlatego bardzo ucieszyłam się kiedy znalazłam ciacho w których dominują właśnie te smaki(...)foremki wykroiłam 12 porcji. Jedna to 290 kcal. Ciasto z miętowym nadzieniem Ciasto jak czekoladki After Eight Sposób podania ciasta na drewnianej desce dębowej Równe warstwy w cieście Ciasto czekoladowo – miętowe Smacznego!!! Źródło wpisu: blog Z miłości do słodkości Zapisz Zapisz
Relaxtimedługo czekały na swoją chwilę, aż wreszcie przed świętami miałam czas, aby pokombinować z nowym przepisem. Inspiracją do powstania tego ciasta stał się przepis na ciasto Missisipi, zwane chocolate mud cake. Jest bardzo czekoladowe, wilgotne i mięsiste. W swoim przepisie użyłam mąki kokosowej oraz suszonych sliwek, nadając mu bardziej zimowy smak. Nie żałowałam dobrości – jest tu śmietanka, dobra czekolada(...)kąpieli wodnej. Wierzch ciasta nakłuwamy w kilku miejscach widelcem. Polewamy obficie biała czekoladą przestudzony wierzch ciasta. Ciasto obsypujemy płatkami kokosowymi, obkladamy pozostałymi śliwkami i dekorujemy cukrowymi kuleczkami. Smacznego! Artykuł Czekoladowe ciasto Missisipi ze śliwkami, kokosem i białą czekoladą pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla PodniebieniaJeśli tak jak ja, jesteście wielbicielami ciast czekoladowych, to z pewnością zasmakuje Wam to ciasto:) Baza, czyli ciasto, jest jednocześnie wilgotne, ale także idealnie puszyste. Krem maślany z dodatkiem czekoladowego budyniu, nutki kawy oraz anyżu świetnie współgra z czekoladowym ciastem. Jeszcze tylko trochę czekolady na górę i chrupiące płatki migdałowe... Ciasto: 5 jajek, 200g masła lub margaryny, 200g drobnego cukru(...)proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać. Ciasto przelać na przygotowaną tortownicę o śr. 21cm. Piec ok. 55-60 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na 3 części. Krem: 250g masła, 1 litr mleka, 2 budynie czekoladowe z cukrem, 1/2 szklanki brązowego cukru, 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, szczypta mielonego anyżu, 100g
Z miłości do słodkościlubię czekoladę, hehe :) Ale nie tylko - ostatnio dostałam książkę "Czekolada", która jest pełna czekoladowych przepisów. A trzeba je wypróbować :) Jako pierwszy przepis ze wcześniej wspomnianej książki prezentuję ciasto nazwane "Czekoladowa pokusa". Nazwa nie jest przypadkowa, oj nie. Ciasto jest na prawdę kuszące :) Niestety przepis w książce nie był do końca dobrze przetłumaczony, ponieważ ciasto wyszło mi za rzadkie i lekko(...)inne mankamenty :) Jeśli się Wam podoba i chcecie abym częściej dodawała filmiki z przygotowań potraw to dajcie znać! A teraz już chyba w końcu czas przejść do przepisu :) CIASTO CZEKOLADOWA POKUSA przepis z książki "Czekolada" // forma 18x18cm ~2 duże jajka ~150g cukru ~170g mąki pszennej ~łyżeczka proszku do pieczenia ~szczypta soli ~15g naturalnego kakao ~60ml wody ~150g masła, rozpuszczonego
chili & sugarTorcik ten to połączenie kwaśnego, orzeźwiającego smaku rabarbaru ze słodką czekoladą. Wszystko w postaci galaretek na czekoladowym biszkopcie, co sprawia, że ciasto jest lekkie i bardzo smaczne. BISZKOPT: 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia GALARETKI: 500 g rabarbaru 1/3 szklanki cukru 1 galaretka truskawkowa 1 szklanka wody(...)dodać połamane czekolady. Kiedy się rozpuszczą, przestudzić i wylać na stężałą warstwę galaretki. Odstawić w chłodne miejsce do całkowitego stężenia. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z warzywami , Torty Tagged: czekolada , galaretka , rabarbar
https:KKuchniaMniamzdwojoną energią. Energii nie zabraknie i Wam po zjedzeniu kawałka tego oto ciasta. Pysznie czekoladowe, z karmelem, orzechami pekan i płatkami kokosa – mój faworyt. Nie będę ukrywać, że ciasta czekoladowe to moja słabość, a te, szczególnie mocno wilgotne to już istny obłęd. I takie właśnie jest to ciasto. Proste a posiada wszystko czego w kawałku ciasta szukam, zaspokaja wszystkie(...)płatkami kokosa. Wkładamy do lodówki na klika godzin i tam tez przechowujemy. * Jeśli nie jesteście fanami płatków kokosa możecie je śmiało pominąć zwiększając jedynie ilość orzechów The post Czekoladowe Ciasto z Karmelem, Orzechami Pekan i Płatkami Kokosa appeared first on Made
Made By Mom And Sonbardzo czekoladowe. Kawałki migdałów dodaje mu pewnego kunsztu, dzięki czemu domownicy nie wpadną na pomysł, że było takie proste. Skusiłam Was? Mam nadzieję. Zapraszam na przepis na migdałowo-czekoladowe ciasto. Składniki na ciasto czekoladowo-migdałowe : 5 jajek 120 g cukru 3 łyżki kakao 130 g mąki łyżka oleju 1/2 szklanki migdałów 150 g czekolady gorzkiej 70% Sposób przygotowania ciasta(...)minut w 180`C do suchego patyczka. Na ostudzone ciasto wylewamy 50 g rozpuszczonej w kąpieli wodnej lub w mikrofali czekolady. Na wierzch ciasta wysypujemy pozostałą część migdałów. Ciasto migdałowo-czekoladowe gotowe. Smacznego
Słodkie PrzyjemnościKlasyczny Murzynek to ciasto idealne na każdą okazję. Jest dziecinnie prosty w przygotowaniu, a jego smak zawsze będzie budził zainteresowanie wśród amatorów czekoladowych ciast. Murzynek z poniższego przepisu wychodzi wilgotny, delikatny, rozpływający się w ustach - jednym słowem: idealny.... Najlepszy i Najprostszy Murzynek - Składniki: 2/3 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki cukru 2 jajka 80 g miękkiego masła 90-100 g śmietany(...)smarujemy tłuszczem, wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy przygotowane ciasto. Pieczemy w temperaturze ok. 180 stopni przez ok. 40 minut do tzw. "suchego patyczka". Ciasto studzimy. Polewa czekoladowa: Śmietankę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia) i wrzucamy połamaną czekoladę oraz alkohol - mieszamy do momentu roztopienia czekolady i powstania gładkiej, błyszczącej polewy. Lekko przestudzoną czekoladą polewamy wierzch Murzynka i rozprowadzamy za pomocą
Słodka Stronaskładniki na ciasto czekoladowe: 100 g czekolady deserowej 1 szkl mąki 3/4 szkl cukru 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Czekoladę łamiemy na kawałki, rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do przestudzenia. Jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, mieszamy przy pomocy drewnianej łyżki. Na końcu dodajemy czekoladę, mieszamy. Ciasto przelewamy do wyłożonej(...)Orzechy siekamy. Masło roztapiamy na patelni, dodajemy cukier, karmelizujemy. Dodajemy orzechy, które rumienimy. Masę przelewamy na papier do pieczenia i odstawiamy do ostygnięcia. Gdy masa stwardnieje kruszymy ją. Na ciasto czekoladowe wykładamy 1/2 kremu budyniowego, przykrywamy drugim ciastem, wykładamy resztę kremu i posypujemy orzechami
Domowy Smak Jedzeniaprzepis to całkowita improwizacja ale na szczęście udana :) Składniki: Ciasto czekoladowe: 8 jajek 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mąki 2 łyżki kakao 1 łyżka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju 50 g gorzkiej czekolady Galaretka wiśniowa: 2 słoiczki po 240 g konfitury wiśniowej z kawałkami owoców 2 galaretki wiśniowe Krem czekoladowy: 400 ml śmietany 30 % 5 łyżek cukru pudru(...)konfiturą wiśniową. 3. Krem: Czekoladę rozpuścić na parze i ostudzić. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem. Na koniec dodać rozpuszczoną czekoladę i dokładnie wymieszać. 4. Na pierwszy blat ciasta czekoladowego wyłożyć galaretkę i odstawić do lodówki do stężenia. Kolejno wyłożyć krem czekoladowy i przykryć drugim blatem ciasta. Udekorować cukrem pudrem lub polać polewą. Przechowywać w lodówce. Smacznego
Na Ciasteczkowych Papierachczasie wyciągnąć ciasto i upuścić w formie z wysokości 50cm. Wystudzić w formie. Biszkopt przekroić na 3 krążki i delikatnie nasączyć naparem z herbaty. Żelatynę namoczyć w wodzie, aż napęcznieje i rozpuścić delikatnie ją podgrzewając. Zimne mascarpone i śmietankę włożyć do misy miksera i ubić. Odłożyć 2 łyżki. Przestudzoną żelatynę wlać cienkim strumykiem do śmietanki. Dodać krem czekoladowy i wymieszać(...)czekoladowe poprzyklejać do boków tortu. Rozsmarować odłożony krem biały. Wycisnąć rozetki czekoladowego kremu. Galaretkę rozdrobnić widelcem i ułożyć na środku. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Dla dzieci , Torty Tagged: galaretka , kremówka , mascarpone , Nutella , płatki śniadaniowe , żelatyna
https:KKuchniaMniamsmutno, gdy Ci źle, ciasto czekoladowe upiecz se ;) Inspiracją był przepis na ciasto czekoladowe z wiśniami z bloga zjemto . Wiśni w domu nie miałam, ale za to dodałam garstkę orzechów włoskich i zamiast zwykłego cukru, użyłam cukru trzcinowego. Ciasto wyszło mięciutkie, puszyste. Bardzo polecam , pomimo mojej modyfikacji ciasto wyszło wyśmienite :) Wymiary blaszki: 32x22 cm Temp. pieczenia: 175C Czas(...)wymieszaniu wszystkich składników wlewamy wcześniej przygotowaną masę czekoladową. Mieszamy krótko i wylewamy do foremki. Pieczemy w temp. 175C ok. 50-60 minut. do suchego patyczka. Polewa : Do rondelka wsypujemy cukier, kakao, wlewamy mleko i gdy składniki się rozpuszczą, wrzucamy kawałek margaryny. Zdejmujemy z ognia i mieszamy. Odczekać 5 minut i polać wystudzone ciasto. Można posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego
Różne smaki w kuchnibył mocno wyczuwalny, o to właśnie chodziło. Torcik zniknął w całości w dniu, w którym został pokrojony. Młody bardzo zadowolony ze smaku i wyglądu, czego chcieć więcej? Składniki na ciasto czekoladowe ciemne (średnica 18-20 cm): 50 g gorzkiej czekolady posiekanej 50 g masła 50 g cukru drobnego 2 duże jajka, w temperaturze pokojowej 50 g mąki pszennej 1 łyżeczka(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w temperaturze 175 stopni przez około 25 minut do suchego patyczka. Po tym czasie ciasto wyciągnęłam i odstawiłam do przestudzenia. Składniki na ciasto czekoladowe jasne (średnica 18-20 cm): 50 g białej czekolady, posiekanej 50 g masła 50 g cukru drobnego 2 duże jajka w temperaturze pokojowej 50 g mąki pszennej 1 łyżeczka ekstraktu
Blondynka GotujeDiabelsko czekoladowe i niebiańsko pyszne! Takie jest Devil's food cake. Każdy czekoladoholik zakocha się w tym cieście od pierwszego kęsa. Delikatne, puszyste, wilgotne, intensywnie czekoladowe ciasto i wspaniała kremowa czekoladowa masa, która nigdy do końca nie zastyga kusząc swym iście diabelskim połyskiem. Kto przejdzie na "ciemną" stronę mocy? Skuście się bo naprawdę warto!!! PS. Nieco uzależnia... ;-) Składniki: Ciasto(...)tortownic. Piec około 30 minut, do momentu aż wbity w ciasto patyczek będzie suchy. Wyjąć z piekarnika, przestudzić przez około 10 minut, następnie zdjąć obręcze i wystudzić ciasta na kratce. Masa czekoladowa: 300 g gorzkiej czekolady o zawartości kakao minimum 60 % 125 ml wody 170 g masła 30 g ciemnego cukru muscovado Czekoladę połamać na małe kawałeczki. Masło pokroić
maniapieczenia