czekolada - 27946 przepisów (strona:690/1864)

Sernik z owocami i bitą śmietaną 224

sera do serników 1 budyń waniliowy 2 łyżki konfitury (najlepiej takiej jakich używamy owoców) 1 łyżka soku z cytryny 300 g owoców (mogą być mrożone) Śmietana: 100 g białej czekolady 125 g sera do serników 200 ml śmietany kremówki Przygotowanie: Wszystkie składniki spodu mieszamy z dwoma łyżkami wody i wyrabiamy gładkie ciasto. Blachę o średnicy ok 24 cm wykładamy cienką(...)masę serową. Na wierzch wykładamy owoce. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 ‚C (termoobieg 160’C) przez około jednej godziny. Wyjmujemy ciasto z pieca i czekamy, aż ostygnie. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej i ostawiamy, żeby się wystudziła, ale nie stężałą, w tym celu często ją mieszamy. W między czasie ubijamy śmietanę na sztywną pianę. Mieszamy ubitą śmietanę z czekoladą

KasiaiKrzysiu.pl
Muffinki kokosowe z Malibu 158

szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1/3 szklanki oleju 2 jajka 1 szklanka maślanki 4 łyżki Malibu 100 g białej czekolady 50 g wiórek kokosowych 2 łyżki mleka Sposób przygotowania: 1. W jednej misce połączyć suche składniki, czyli mąkę, cukier, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia oraz pokruszone batoniki. W drugiej misce wymieszać(...)przełożyć do mokrych i dokładnie wymieszać. Masę nakładać do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami do 3/4 ich wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 20 minut. Czekoladę roztopić na parze i wymieszać z mlekiem. Ostudzone muffinki polać czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Red Velvet Cake 163

miało dużą górkę).  Ostudzić i wyjąć z formy.   Ciasto czekoladowe Składniki: 125 g masła w temp. pokojowej 125 g cukru (pudru lub drobnego) 150 g gorzkiej czekolady 125 g żółtka (5 - 6 sztuk) 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 180 g białka (5 - 6 sztuk) 90 g cukru pudru szczypta soli 125 g mąki pszennej   Wykonanie(...)Formę wyłożyć papierem do pieczenia.  Piekarnik rozgrzać do 170 stopni.  Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali i przestudzić.  Masło utrzeć z cukrem (125 g) na puszystą masę.  Powoli dodawać przestudzoną czekoladę cały czas mieszając.  Następnie dodawać żółtka i wanilię.  W drugiej misce ubić na sztywno białka z solą i 90 g cukru

Sto kolorów kuchni
Pyszna marcepanowo czekoladowa kawa deserowa 188

pyszną marcepanowo czekoladową kawę deserową. Składniki: (na 1 pucharek) 2 łyżeczki rozpuszczalnej kawy marcepanowej Skworcu 100 ml wody 150 ml mleka 1 czubata łyżka startej na drobnych oczkach mlecznej czekolady bita śmietana czekoladowa posypka Przygotowanie: Zagotowujemy wodę. Do szklanki wsypujemy 2 łyżeczki rozpuszczalnej kawy marcepanowej i zalewamy ją 100 ml gorącej wody. Mieszamy do rozpuszczenia kawy. Następnie do naszej kawy(...)dodajemy łyżkę startej mlecznej czekolady, znów mieszamy. Tak przygotowaną marcepanowo-czekoladową kawę lekko studzimy i wlewamy do pucharka (przed wlaniem warto całość znów przemieszać). Następnie dodajemy do całości zimne mleko. Na wierzch pucharka dajemy bitą śmietanę. Całość posypujemy czekoladową posypką (u mnie wersja z różnymi rodzajami czekolady). Od razu podajemy. W przepisie wykorzystałam marcepanową kawę rozpuszczalną od Skworcu. Osobiście polecam

Słodkie okruszki
Maślane ciasteczka walentynkowe 155

Można je wykonać w dowolnym kształcie. Jeśli posiadacie np. serca czy gwiazdki w dwóch rozmiarach to też będą świetne. Ciasteczka są bardzo kruche i bardzo maślane. Polecam! Składniki: 60g czekolady (gorzkiej lub mlecznej) 300g mąki pszennej (2 szklanki) 150g masła (miękkiego) łyżka mleka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia jajko 100g cukru (ok. pół szklanki) (w oryginalnym przepisie 150g) Wykonanie(...)Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać masło, jajko, cukier oraz łyżkę mleka. Ubić całość mikserem na jednolitą masę. Podzielić ciasto n dwie części. Jedną zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki. Do drugiej dodać rozpuszczoną czekoladę i zagniatać, aż do momentu gdy masa stanie się jednolicie brązowa. Także brązową część włożyć

Mania Wypiekania
Tort Tiramisu 185

kremówki 100 g cukru pudru   Wykonanie [MASA]: Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier. Dodać serek mascarpone i szybko wymieszać.   Dodatkowo: 100 g gorzkiej czekolady, startej na tarce o dużych oczkach   Wykonanie [TORT]: Jeden blat biszkoptu kładziemy na tortownicy. Nasączamy 1/3 mieszanki kawy z likierem. Wykładamy 1/3 masy z mascarpone, którą posypujemy 1/3 wiórków(...)gorzkiej czekolady. Następnie wykładamy 2 blat, nasączamy, wykładamy 1/3 masy mascarpone, posypujemy wiórkami gorzkiej czekolady. Z trzecim, wierzchnim blatem postępujemy tak samo jak z poprzednimi. Tort kończymy masą z mascarpone posypaną ostatnią częścią wiórków. Boki również smarujemy masą. Należy schłodzić ciasto przez ok. 3-4 godziny w lodówce

psgotujemy
Rogaliki Drożdżowe z Konfiturą 277

rogaliki. Wyszły mięciutkie, puszyste, idealne na drugie śniadanie lub podwieczorek. Smak dzieciństwa gwarantowany. U nas z nadzieniem z konfitury różanej, która została mi jeszcze po pączusiach. Możecie dodać kostkę czekolady, nutellę, w zależności na co macie ochotę. Bardzo Wam polecam. Przygotujecie je w dość szybkim czasie a dzieci i pozostali domownicy będę bardzo zadowoleni i ucieszeni. Składniki: 1 kg mąki(...)pszennej 250 g rozpuszczonego, letniego masła 50 g świeżych drożdży 2 jajka 200 g cukru kryształu 500 ml letniego mleka szczypta soli Dodatkowo: 1 słoiczek konfitury (kostki czekolady bądź nutelli) jajko do posmarowania cukier puder do posypania Mleko podgrzewamy. W ciepłym rozpuszczamy drożdże, zasypujemy cukrem i 5 łyżkami mąki. Odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce. Rozczyn powinien zacząć się pienić

Made By Mom And Son
Brownies babeczki walentynkowe 196

babeczki to jego ulubiony walentynkowy deser . Do serca przez żołądek…Jak to powiedzenie się sprawdza! Brownies babeczki Składniki: na 10 babeczek 150 g masła 100 g gorzkiej czekolady, u mnie 70% kakao 250 g cukru 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 1 łyżeczka nescafé 3 jajka, 100 g mąki 50 g zmielonych migdałów Truskawkowe serca 500 g mrożonych truskawek(...)proszku Krem truskawkowy 300 ml śmietanki, u mnie 39% 200 ml truskawkowej galaretki 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny Rozpuść masło z połamaną na kawałki czekoladą i kawą, najlepiej w kąpieli wodnej. Zmiksuj jajka z cukrem i wanilią Dodaj czekoladą mieszankę i zmiksuj raz. Wymieszaj mąkę ze zmielonymi migdałami i dodaj do masy. Wymieszaj delikatnie i napełnij

codojedzenia
ZAKOCHANE BABECZKI 113

zakończenie kolacji we dwoje wybierzmy przepyszny deser z produktami, które od wieków uważane są za ... sprzyjające miłości np. czekolada oraz wanilię.  Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia Dr. Oetker 1 łyżka cukru waniliowego Dr. Oetker  3/4 szklanki cukru 1 łyżka niesłodzonego kakao 75 g rozpuszczonej margaryny 3 jajka 3/4 szklanki mleka 1 olejek waniliowy(...)Oetker 200 g posiekanej gorzkiej czekolady  Dekoracja: cukier puder waniliowy Przygotowanie: Przygotować dwie miski. Do jednej miski przesiać mąkę pszenną , proszek do pieczenia Dr. Oetker, kakao. W drugiej misce ubić jajka z cukrem  i cukrem waniliowym Dr. Oetker. Do ubitych jajek dodać rozpuszczoną margarynę, cały olejek waniliowy Dr. Oetker oraz mleko - wymieszać za pomocą różki (trzepaczki) lub łyżki

Ciastka - domowe słodkości
Skradnij jej serce! Walentynkowe smakołyki 184

kobiecych serc? Mięskiem? No cóż, do mojego na pewno - ale nie do wszystkich! ;) Nie martwcie się jednak, mam dla Was Panowie wyjątkowy przepis na zdobycie serca ukochanej! Magiczny składnik: CZEKOLADA! ;) Kobiety kochają czekoladę i mimo wiecznych diet - zawsze skuszą się na deser o tym smaku! A jeśli chcecie tym sposobem zdobyć względy wybranki - mam dla Was jeszcze jedną dobrą wiadomość(...)bardzo dojrzałe awokado 1 banan 2 owoce kiwi 2 łyżki dobrej jakości kakao 2 łyżeczki sproszkowanej stewii płatki kokosowe 100ml mleczka kokoswego opcjonalnie 25g odżywki białkowej o smaku czekolady Do dzieła: Składników mamy sporo - ale sprawa jest banalnie prosta i zdążycie wyczarować słodki deser, kiedy wasza ukochana będzie pudrować sobie nosek ;) Obrane kiwi kroimy w plastry i układamy (albo próbujemy

Spektrum Smaku
Tort bez glutenu, bez laktozy, bez jajek 68

mleka ryżowego 4 łyżki kakao Składniki na krem: pół szklanki kaszy jaglanej mleko kokosowe (tylko gęsta część) 10 łyżek wiórek kokosowych 2 łyżki agawy 2 listki żelatyny Składniki na czekoladę: 10 daktyli 1 szklanka mleka ryżowego 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki kakao Ciasto udekorowałam blanszowanymi migdałami oraz płatkami migdałów. Ciasto: Do miski wsypałam mąkę ryżową, gryczaną i kasztanową. Dodałam(...)rozpuścić w wodzie i gotować ok 5 minut). Do kaszy dodałam gęstą część mleka kokosowego, wiórki, żelatynę oraz agawę. Wszystkie składniki zmiksowałam za pomocą miksera. Krem wstawiłam do lodówki. Czekolada: Daktyle zalałam mlekiem i gotowałam pod przykryciem przez 15 min. Następnie zmiksowałam za pomocą blendera, dodałam kakao i wymieszałam. Na pierwszą część ciasta, z kakaem wyłożyłam schłodzony krem, następnie drugą

nietadieta
Tort bez laktozy, bez glutenu, bez jajek 121

szklanki mleka ryżowego 4 łyżki kakao Składniki na krem: 3/4 szklanki kaszy jaglanej mleko kokosowe (tylko gęsta część) 10 łyżek wiórek kokosowych 2 łyżki agawy Składniki na czekoladę: 10 daktyli 1 szklanka mleka ryżowego 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki kakao Dżem do przełożenia Ciasto udekorowałam blanszowanymi migdałami oraz płatkami migdałów Ciasto: Do miski wsypałam mąkę ryżową, gryczaną i jaglaną(...)miękkości. Po ugotowaniu przełożyłam do miski i wystudziłam. Do kaszy dodałam gęstą część mleka kokosowego, wiórki oraz agawę. Wszystkie składniki zmiksowałam za pomocą miksera. Krem wstawiłam do lodówki. Czekolada: Daktyle zalałam mlekiem i gotowałam pod przykryciem przez 15 min. Następnie zmiksowałam za pomocą blendera, dodałam kakao i wymieszałam. Na pierwszą część ciasta, bez kakaa wyłożyłam dżem, na drugą, kakaową wyłożyłam

nietadieta
Ciasto przekładane kremem. Bez glutenu, bez laktozy, wegańskie 91

szklanki mleka ryżowego 2 łyżki kakao Składniki na krem: 3/4 szklanki kaszy jaglanej mleko kokosowe (tylko gęsta część) 10 łyżek wiórek kokosowych 2 łyżki agawy Składniki na czekoladę: 15 daktyli bez pestek 1 szklanka mleka ryżowego 3 łyżki kakao Dżem do przełożenia Ciasto: Do miski wsypałam mąkę ryżową, kokosową i gryczaną. Dodałam proszek do pieczenia, olej, mleko ryżowe oraz agawę(...)miękkości. Po ugotowaniu przełożyłam do miski i wystudziłam. Do kaszy dodałam gęstą część mleka kokosowego, wiórki kokosowe oraz agawę. Wszystkie składniki zmiksowałam za pomocą blendera. Krem wstawiłam do lodówki. Czekolada: Daktyle zalałam mlekiem i gotowałam pod przykryciem przez 10 min. Następnie zmiksowałam za pomocą blendera, dodałam kakao i wymieszałam. Na pierwszą, kakaową część ciasta, wyłożyłam cienką warstwę dżemu, na dżem

nietadieta
Tort urodzinowy bez glutenu, bez laktozy i bez jajek 107

łyżki kakao Składniki na krem: 1 szklanka kaszy jaglanej mleko kokosowe (tylko gęsta część) 10 łyżek wiórek kokosowych 2 łyżki agawy wiśnie (ja dałam z kompotu wiśniowego) Składniki na czekoladę: 10 daktyli 1 szklanka mleka ryżowego 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki kakao dżem do przełożenia śmietana ryżowa cukier kokosowy kilka kruchych ciastek (ja dałam ryżowe) Ciasto: Do miski wsypałam(...)mleka kokosowego, wiórki oraz agawę. Wszystkie składniki zmiksowałam za pomocą miksera. Krem podzieliłam na dwie części. Do jednej części dodałam wiśnie i ponownie zmiksowałam. Gotowy krem wstawiłam do lodówki. Czekolada: Daktyle zalałam mlekiem i gotowałam pod przykryciem przez 15 min. Następnie zmiksowałam za pomocą blendera, dodałam kakao, olej kokosowy i wymieszałam. Krem do ozdobienia: Śmietanę kokosową z dodatkiem cukru brązowego

nietadieta
Sernik z nerkowców i kaszy jaglanej. Bez laktozy, bez glutenu, bez jajek 116

rodzynki/suszone jeżyny Składniki na spód: 1 szklanka mąki ryżowej 0.5 szklanki mąki kokosowej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g masła kokosowego BIO 5 łyżek oleju agawa Składniki na czekoladę: 10 daktyli 1 szklanka mleka ryżowego 3 łyżki kakao Dodatkowo: mus truskawkowy Orzechy nerkowca zalałam wodą i odstawiłam na noc, by napęczniały. Kruchy spód: Składniki na kruche ciasto wymieszałam(...)kokosowe, ksylitol, agawę, rodzynki oraz suszone jeżyny. Wszystkie składniki dokładnie wymieszałam.  Masę sernikową przełożyłam na wcześniej upieczony spód i wstawiłam do piekarnika na 50 min, temp. 180°C. Czekolada: Daktyle zalałam mlekiem i gotowałam pod przykryciem przez 15 min. Następnie zmiksowałam za pomocą blendera, dodałam kakao i wymieszałam. Na upieczony i schłodzony sernik wyłożyłam czekoladę oraz mus truskawkowy

nietadieta