Mój pomysł na ciepłe śniadanko. Uwielbiam połączenie smaku słonego ze słodkim, takie jak słone paluszki i czekolada. Dzisiejsze słone serowe ciastka ze słodkim dżemem zainspirowała koleżanka, która podawała kanapki z żółtym serem i dżemem. Kiedyś mnie takie połączenia dziwiły dopóki nie spróbowałam sama. Polecam. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (mrożone lub domowe) ser gouda lub mozzarella ulubiony dżem (truskawkowy) żółtko
prawdziwe jedzenieotrzymałam wygraną nagrodę z facebooka: https://www.facebook.com/DecoMorreno za udział w konkursie "dzień pocałunku z DecoMorreno" od razu zaparzyłam czekoladę z cynamonem - pół na pół woda z mlekiem, bardzo smaczne dla amatorów cynamonu
W Mojej Kuchni Lubięlodówki na koniec dodać galaretkę pomarańczową i do stężenia do lodówki na kilka godzin śmietanę 30% ubić na sztywno z pudrem cukrem i szprycka nałożyć na wierzch ciasta, posypać czekoladą zmieloną ciasto ma jeden feler: SZYBKO SIĘ ZJADA .......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiętyle, aby lukier był rzadki i posmarować lukrem babę na mokry lukier posypać posypką kolorową i odstawić do zastygnięcia ciasto jest bardzo wilgotne i smaczne podane z kawą posypaną czekoladą startą......POLECAM.....SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiębiedronie w folii i użyłam pół opakowania na mak wylać masę serową - piec w 200C około 40-45 minut wystudzony sernik posypać cukrem pudrem, na talerzyku można posypać zmieloną czekoladą sernik jest bardzo puszysty, wilgotny........POLECAM........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięprzełożyć do formy silikonowej z kominkiem 24 cm piec w 200C około 40 minut do suchego patyczka polewę toffi z opakowania przełożyć do miseczki, dodać 5 dag białej czekolady, 2 łyżki śmietany 18% i w kąpieli wodnej roztopić mieszając ciasto wystudzone wyjąć z formy i polać polewą, posypać kolorową posypką taką babkę lubimy np. z dżemem domowym z jabłek
W Mojej Kuchni Lubięrówno rozdzielić ciasto do każdej foremki na wierzchu poukładać gęsto połówki śliwek i plastry brzoskwiń piec w 200C około 40 minut i ciasta zostawić w blaszkach do wystygnięcia POLEWA: czekoladę gorzką i białą z 1 łyżką gęstej śmietany 18% rozpuścić mieszając w misce na garnku z gotującą się wodą z wystudzonego ciasta usunąć papier do pieczenia i roztopioną gorącą polewą
W Mojej Kuchni Lubiępomysł na szybki obiad. Danie jest niezwykle proste w przygotowaniu ale jednocześnie bardzo smaczne i niebanalne. Do tej pory serek mascarpone wykorzystywałam do przygotowywania deserów. W połączeniu z białą czekoladą idealnie sprawdza się jako krem do ciast. Teraz przekonałam się, że równie dobrze smakuje w daniach głównych. Składniki: 500g piersi z kurczaka 100g suszonych pomidorów w oleju ziołowym 250g serka
Animelka BlogDobra przejdźmy to tego, że pochwale się pierwsza paczką z Cud Miód Box. Pierwszy box : 1. Najważniejsze książeczka skąd, jaki, to produkt i gdzie można go kupić. 2. Biała czekolada z czerwonym pieprzem i rozmarynem. Polecam od razu jak przyszła z moją ukochaną zjedliśmy połowę tabliczki, mojej siostrze i jej chłopakowi też strasznie mocno smakowały:) 3. Gryszczeniówka o smaku żurawiny
pichcisztopiec w 180 stopniach przez około 35 min. Masa: 1 puszka masy kajmakowej 1 kostka masła po jednej garści pokrojonych bakalii (rodzynki, orzechy, wiórki kokosowe) trochę pokrojonej czekolady (niekoniecznie) Wierzch: 4 paczki herbatników szkolnych 0,5szkl rumu polewa rumowa lub biała Masło utrzeć, dodawać stopniowo po łyżce masy kajmakowej. Na koniec dodać bakalie i wymieszać. Masę wyłożyć
Anioły w kuchnijabłka 0,5 szkl. cukru pudru 120g miękkiego masła 6 jajek 3 łyżki likieru amaretto 100g płatków migdałowych 2 łyżeczki proszku do pieczenia bakalie (orzechy, rodzynki) 2 gorzkie czekolady na polewę płatki kokosowe do dekoracji Wykonanie: Mak sparzyć gorącym mlekiem i gotować na wolnym ogniu 0,5 godziny, odstawić do ostygnięcia.Odsączyć z nadmiaru płynu i zmielić dwukrotnie. Żółtka oddzielić
Anioły w kuchnidzisiaj bardzo aromatyczne ciasto. Puszyste...coś innego:) Kocham kardamon w kawie, czekoladzie, pączkach indyjskich a teraz i w cieście. Czy dla Was to przyjaźń czy kochanie??;)) Oceńcie sami:) Składniki; 150 g mąki, 2 łyżeczki nasion kardamonu , 120 g miękkiego masła, 200 g cukru, 3 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli Po boski kardamon zapraszam do SKWORCU Wykonanie; Rozgnieciony
Anioły w kuchnilekko słodki smak nie musiałam dosładzać mojej otrębianki. A co się tyczy Karobu (inaczej mączki chleba świętojańskiego): "Karob – proszek z chleba świętojańskiego doskonały zamiennik kakao -Wyśmienity substytut kakao, zamiennik czekolady szczególnie zalecany dla alergików -źródło minerałów takich jak: magnez, żelazo, wapń, fosfor oraz witamin np. B1 B2, B3, E, a także wartości odżywczych: białko i węglowodany -100% produkt naturalny
Kuchenny Skrawek Niebamaki pszennej 50 gram mąki pełnoziarnistej 100 gram cukru 250 ml. śmietanki 36% 40 gram drożdży 2 żółtka 1 jajko 60 gram płynnego masła konfitura owocowa, budyń lub czekolada jako nadzienie cukier puder do posypania Drożdże widelcem rozcieramy dodajemy cukier, a następnie wszystkie pozostałe składniki...I wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na 60 min w ciepłe miejsce. Gotowe ciasto dzielimy
NaKońcuJęzykaswoje są troszkę puszystsze). Smażymy na patelni do naleśników lub natłuszczonej zwykłej. Świetnie smakują z bitą śmietaną (ja niestety nie miałam, więc lekko spieniłam mleko z cukrem pudrem) polane czekoladą i posypane skórką z pomarańczy. No i w duecie ze szklanką soku :) Pomarańczowo-czekoladowe pancakes
Czarnawisienka