cytrynowy - 2500 przepisów (strona:141/167)

Ciasto Kubuś 327

jajka* pół szklanki cukru* szklanka mąki pszennej * łyżeczka proszku do pieczeniaMasa budyniowa :* 3 budynie śmietankowe* litr soku przecierowego np. KubuśMasa z kremówki :* 350 ml śmietany kremówki 30%* galaretka cytrynowa * 2 łyżki cukru pudruDodatkowo :* czekolada gorzka * opakowanie ciastek typu Delicje Przygotowanie :Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do formy, piec około

Magiczne Życie Marty
Coraz bliżej świąt.. PIERNIKOWE MUFFINKI Z LUKREM NA MAŚLANCE. 240

delikatne i mięciutkie muffinki. Pachnące przyprawami korzennymi. Wilgotne w środku, chrupkie na zewnątrz. Z grubą warstwą lukru.  Niczym góra lodowa, której szczyty pokrył śnieg. Zmodyfikowałam przepis na zwykłe cytrynowe muffinki na maślance. PIERNIKOWE MUFFINNKI Z LUKREM. / zmodyfikowany przepis na zwykłe muffinki;/ ok. 12 sztuk 300g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g cukru pudru 1 czubata łyżka kakao

W kuchni Karmel-itki
"SERNIK" BEZ SPODU PODWÓJNIE BRZOSKWINIOWY. 198

wyższy.  "SERNIK"  BEZ SPODU PODWÓJNIE BRZOSKWINIOWY. /autorski;/ na mała blaszkę kwadratową ok. 13 serków homogenizowanych brzoskwiniowych (u mnie Danio) 4 jajka 2/3 szklaki cukru 4 opakowania budyniu cytrynowego słoik konfitury brzoskwiniowej tłuszcz do wysmarowania formy len mielony do wysypania formy* Jajka ubijam na kogel mogel z cukrem. Następnie dodaję serki,a delikatnie mieszając, wsypuję kolejno opakowania budyniu. Dokładnie

W kuchni Karmel-itki
MAKOWIEC DROŻDŻOWY. 695

Smaruję rozbełtanym jajkiem, aby skleić  złączenia. Piekę makowca w 160 stopniach przez 60 minut. Po upieczeniu, zostawiam w uchylonym piekarniku do całkowitego wystudzenia. Dekoruję lukrem i kandyzowaną skórką cytrynową. SMACZNEGO! Pozdrawiam świątecznie, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
ŚWIĄTECZNY SPIS PRZEPISÓW 2013. 187

Już teraz nikt z nich zapewne nie skorzysta, zostaną jednak podpowiedzią na przyszły rok, jak i wspomnieniem moim tego, co pysznego pojawiło się na moim stole. ---- WIGILIA 2013 ----   Cytrynowy pstrąg łososiowy.Tilapia w ziołowej panierce.Seromakowiec.Dorsz smażony panierowany. Kompot z suszu.Makowiec drożdżowy.Zupa z suszonych grzybów.Pasztet świąteczny.Sernik gotowany na herbatnikach.Barszcz wigilijny. Pierniczki z suszoną śliwką. Kapusta

W kuchni Karmel-itki
BLACKBERRY SOMERSBY. 159

tego u mnie na zdjęciach,przyczyny techniczne), ale rzeczywiście, im chłodniejszy, tym bardziej mu to służy.Skład: woda, syrop cukrowy, cukier owocowy, aromat naturalny, sok jabłkowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, barwniki: antocyjany i karminy, substancja konserwująca: sorbinian potasu, koncentrat barwiący z jabłka, substancja słodząca: sukraloza. Jedynie skład nieco wzbudza wątpliwości, jak bowiem można przeczytać z tyłu na etykiecie, w piwnym

W kuchni Karmel-itki
Herbata Blondynki 103

się pić. A najważniejsze jest to, że smakuje mi, bo herbata jest blondynki :) Użyłam składników firmy Najlepsze Przyprawy Świata i kilku innych. Składniki: zielona herbata Sencha trawa cytrynowa suszona Żeń-Szeń syberyjski kwiat jaśminu  - odrobinę stevia - szczypta Wykonanie: Wszystkie suche składniki mieszamy i wsypujemy do kubka, całość zalewamy wodą i po około 3 minutach napar przecedzamy

Blondynka Gotuje
Torcik borówkowy bez pieczenia 207

maliny, brzoskwinie , jagody. Składniki : 250 g herbatników pełnoziarnistych 4 łyżki śmietany 2 szkl. borówek ok. 300 g 650 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym 4 łyżeczki żelatyny galaretka ( brzoskwiniowa , cytrynowa , pomarańczowa) Żelatynę rozpuśc w łyżkach gorącej wody. Dobrze wymieszaj , aby żelatyna się rozpuściła. Przygotuj galaretkę ( użyj trochę mniej wody niz na opakowaniu , to wtedy galaretka szybciej stężeje) Zmiksuj borówki, dodaj

Słodkości i nie tylko
Keks mocno bakaliowy 274

Poważnie zaczęłam myśleć o wypiekach świątecznych. Na pierwszy rzut proponuje pyszny keks, który czaruje swoim smakiem. Wrzuciłam do niego dość sporą ilość bakalii i aromat cytrynowy co daję wyśmienite świąteczne połączenie. Zapraszam do wypieków świątecznych razem ze mną :)Następnym razem bierzemy się za śliwkę w czekoladzie. Przepis  już niebawem :)Forma keksówkaCzas pieczenia : ok. 1 godz. Temp. pieczenia

Słodkości i nie tylko
Sernik z brzoskwiniami 366

tego wszystkim smakował więc podzielę się nim także z Wami. Kruchutkie ciasto a do tego słodkie brzoskwinie w kremowej, serowej masie - pychota !Lubisz serniki ? Zobacz koniecznie przepis na Sernik cytrynowy i Sernik jak zebra - są równie pyszne ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Ciasteczka z marmoladą 168

opakowanie cukru waniliowego- 1 łyżeczka skórki startej z cytryny- 3/4 kostki masła- 2 żółtka- 3 łyżki śmietany- szczypta soli- słoiczek konfitury wiśniowejPrzygotowanie:Mąkę, cukier puder, cukier waniliowy, skórkę cytrynową, masło oraz żółtka zagniatamy na gładkie ciasto, które owijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 minut. Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkowujemy i kroimy z niego prostokąty

Zainspirowana w kuchni
Idealne ciasto na tartę 449

twardsze, bardziej zwarte i chrupkie pod ciężkim, bogatym w składniki farszem tarty 3-4 łyżki gęstej śmietany 12% lub 18% - jeśli śmietana jest za rzadka można ją zagęścić kwaskiem cytrynowym Kluczowe zasady przygotowywania: Schłodzone składniki - masło, jaja, śmietana muszą być prosto z lodówki Jak najkrótszy czas zagniatania - składniki siekać szerokim nożem, aby unikać kontaktu ciepłych dłoni z ciastem; "przerobione" ciasto

Grunt to przepis!
Łosoś na wodzie a'la Okrasa 184

suszony sól, pieprz - do smaku Rybę dokładnie umyć, osuszyć, wklepać w nią sól i pieprz z obu stron. Następnie obetrzeć na nią skórkę z 1/3 cytryny i skropić sokiem cytrynowym. Odstawić do lodówki na 1 godz., żeby smaki się "przegryzły". Na patelnię wlać wodę na głębokość ok 0,5cm i ją zagotować. Dołożyć wtedy masło i czosnek pokrojony w kosteczkę

Grunt to przepis!
Szarlotka z nutą wanilii i cynamonu 481

125g cukru 4 żółtka - duże jaja, jeśli jajka są małe należy dać 5  3-4 łyżki gęstej śmietany 18% - jeśli śmietana jest za rzadka można ją zagęścić kwaskiem cytrynowym PIANA: 4 białka - do ubicia na pianę szczypta soli bułka tarta - do posypania wyłożonej piany NADZIENIE: 2 słoiki po 500ml jabłek prażonych z wanilią - przetwór własny 1-2 jabłka świeże

Grunt to przepis!

Proponowane wyszukiwania