mega kacorem, to mam dla Was fantastyczny pomysł na pyszne,regenerujący koktajl!KOKTAJL NA KACA:SKŁADNIKI:* sok ananasowy – 1 szkl* woda mineralna bez gazu – 100 ml* miękki banan – 1 szt* soczysta pomarańcza – 1 szkl* sok cytrynowy – 1 łyżka* wiórki kokosowe – 2 łyżki* świeży starty imbir – 1 szczyptaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Wszystkie składniki miksujemy na gładki
Ostra na Słodkoczekoladową bitą śmietaną Galaretka z truskawkami Deser galaretkowy "nabity w butelkę" Owocowy mus z granolą Orange curd Smoothie ananasowe z kiwi Galaretka z białego wina Trufle czekoladowe Domowy cukier waniliowy Szyszki ryżowe Czekoladki z nadzieniem mleczno malinowy Szpajza cytrynowa -śląski deser Gruszki w różowym winie z sosem karmelowym Trifle borówkowe Semifreddo truskawkowo czekoladowe Deser galaretka z truskawkami Deser grecki
Ala piecze i gotujezamierzałam udekorować kawałkami ananasów, które specjalnie odłożyłam, gdy robiłam frużelinę. Niestety podczas pracy nad tortem zapomniałam się i wszystko zjadłam! Na szczęście mąż uratował sytuację, kupując cytrynową galaretkę :). P.S. Pracę nad tortem najlepiej podzielić sobie na kilka dni. Dzień 1: Pieczemy biszkopt i robimy frużelinę. Dzień 2: Robimy krem cynamonowy, składamy i dekorujemy(...)blat biszkoptowy. Nasączamy go, wykładamy frużelinę ananasową i krem cynamonowy. Przykrywamy całość ostatnim blatem biszkoptowym, który również nasączamy. Cały tort ‚tynkujemy’ pozostałym kremem cynamonowym. Szpatułką delikatnie wygładzamy boki i wierzch tortu. Za pomocą worka cukierniczego z tylką dekorujemy tort kremem cynamonowym, a na końcu ananasami lub galaretką cytrynową. Tort cynamonowy przechowujemy w lodówce
Słodki Pomysłwypiekami i dla mnie było ona odrobinę za mdłe i za bardzo kokosowe. Wystarczyło zastąpić likier kokosowy ponczem cytrynowym, a ciasto zyskało orzeźwiający smak. Zamiast grubej warstwy posypki kokosowej użyłam 2 łyżki podprażonych wiórek i gotową posypkę dekoracyjną o smaku ananasowym. Składniki na biszkopt 5 jajek ¾ szklanki cukru ¼ szklanki maki ziemniaczanej ¾ szklanki maki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mąki
Kasia i jej kobiecy światZostawić na około 10 minut (można dłużej, będzie smaczniejsza). Woda smakowa cytrynowa: Cytrynę umyć, pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do środkowego pojemnika w bidonie. Środkowy pojemnik włożyć do bidona, zalać wodą, zakręcić i kilka razy wstrząsnąć. Zostawić na około 10 minut (można dłużej, będzie smaczniejsza). Woda smakowa ananasowa: Dwa plastry świeżego ananasa obrać ze skórki i pociąć na mniejsze(...)kilka razy wstrząsnąć. Zostawić na około 10 minut (można dłużej, będzie smaczniejsza). Woda smakowa ziołowa: Do pojemnika w bidonie włożyć wybrane zioła. Najlepiej wykorzystać miętę (można użyć mięty cytrynowej i pieprzowej) i melisę. Zioła najlepiej lekko zgnieść, będą dzięki temu bardziej aromatyczne. Opis produktu producenta: Poręczna butelka z serii Fresh od Sagaform, składająca się z przezroczystego pojemnika na napój
Passions hobbies lifesernika przyrządzona by wykorzystać jogurt ananasowy, za którym Małżonek nie przepada. Tym razem bez jajek by i Synek mógł cieszyć się tą słodyczą ;) Składniki (na wcale niemały serniczek): 1 duży jogurt anansowy 1 mały lub średni serek homogenizowany waniliowy 1/2 opakowania cukru waniliowego 2 łyżki miękkiego masła 2-3 łyżki cukru pudru 1/2 galaretki cytrynowej opakowanie żelatyny do deserów(...)ulubione owoce (opcjonalnie) Przygotowanie: Jogurt i serek (nie prosto z lodówki) miksujemy chwilę z miękkim masłem i cukrem. Żelatynę rozrabiamy w gorącej, ale nie gotującej wodzie wraz z galaretką cytrynową. Kiedy ostygnie wlewamy do serka cały czas miksując. Wstawiamy na chwilę do lodówki by masa lekko stężała. Średnią tortownicę, miskę czy inne naczynie, w którym szykujemy sernik wykładamy biszkoptami. Wylewamy
Kuchnia po mojemupłatkami owsianymi Świeża kukurydza z gremolatą Woda ogórkowo - cytrynowa Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi owocami Grzane wino z bakaliami Koktajl ananasowo - bananowy Koktajl bananowy z kiwi Koktajl bananowo-brzoskwiniow y Owsianka na mleku z bananem i malinami Sorbet bananowo-truskawkowy z owocowym crunchy Truskawkowy koktajl z bananem i miodem Koktajl ananasowy z płatkami owsianymi Sałatka ze szpinaku z cieciorką, granatem
Moja smaczna kuchniaposmakowały buchty kokosowo-cytrynowe z masłem czekoladowym , że postanowiłam je znów przygotować. Tym razem nadziałam je moim ulubionym dżemem agrestowym. Naprawdę pyszna kombinacja! Następnym razem dodam więcej mąki kokosowej, coby smak miały wyraźniej kokosowy. A Wy co myślicie o takim połączeniu? Marzą mi się bułeczki kokosowe z nadzieniem ananasowym, z taką konfiturą ananasową, co Wy na to? Piszcie :) Składniki
Rozpustne gotowaniemasą ananasową, a ananasy zalano galaretką. Pyszne ciasto, idealne na mniejsze i większe okazje. Składniki: Ciasto: 2 szkl. mąki 6 dużych jabłek 4 jajka 1,5 szkl. cukru 1 szkl. posiekanych orzechów łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody Krem: 3 żółtka 3 łyżki cukru kryształu łyżka mąki ziemniaczanej kostka margaryny Dodatkowo: 2 galaretki cytrynowe puszka
Cukiernia Pychotkiananasowej z puszki 1 łyżka jasnego sosu sojowego 1 łyżka ciemnego sosu sokowego 1 łyżeczka oleju sezamowego 1 płaska łyżka skrobi kukurydzianej (lub mąki ziemniaczanej) Marynata: 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 1/3 łyżeczki pieprzu Cayenne (opcjonalnie) 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej (lub mąki ziemniaczanej) 1 łyżka wódki lub wina ryżowego 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków ½ łyżeczki pieprzy cytrynowego
Mania Gotowaniakiepsko :/ Składniki na tortownicę 18 cm Biszkopt rzucany: 4 jajka 1/2 szkl mąki 1/2 szkl cukru parę kropli esencji waniliowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju Krem ananasowy: 2 szkl mleka 1/2 szkl soku z puszki po ananasie 1 i 1/2 paczki budyniu waniliowego bez cukru 4 łyżki cukru 100 g masła w temp. pokojowej 1/2 puszki ananasa około(...)wiórków kokosowych ewent. 1 łyżka cukru pudru (jeśli budyń jest dla nas za mało słodki ) do ponczowania blatów, pozostały sok z ananasa lub woda z sokiem cytrynowym Do dekoracji : około 30 g wiórków kokosowych 1 łyżka pokrojonego w kostkę ananasa Biszkopt 1. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boków nie smarujemy. Nagrzewamy piekarnik do 180 stop. 2. Oddzielamy żółtka
Gotowanie...to proste !Propozycja nie jest moja, gdzieś natknęłam się na ten przepis. Moja jest innowacja – mniej cebuli, więcej ananasa i kurkumy. Jest to bardzo dobre połączenie farszu cebulowo-ananasowego z panierowaną rybą. Na Wigilię i na każdą inną uroczystość. Składniki: – 5 filetów z morszczuka – sól, pieprz do smaku(...)cebule – 1 puszka ananasa w lekkiej zalewie – 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego – 1/2 łyżeczki kurkumy – natka pietruszki – 4 łyżki oleju – sól, pieprz cytrynowy do smaku Wykonanie: – Rybę pokroić na małe kawałki, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem. – Roztrzepać jajka z mąką i majonezem
To co kochamsmaki są bardzo dobre i mogę polecić każdą z osobna :) KARMELKOWE jabłko * aromat naturalny TRUSKAWKOWE jabłko * suszony zagęszczony sok truskawkowy * zagęszczony sok truskawkowy * koncentrat soku cytrynowego BANANOWE jabłko * przecier bananowy * naturalny aromat banana. CYNAMONOWE jabłko * cynamon * koncentrat soku jabłkowego KLASYCZNE jabłko BIO jabłko BIO JABŁKA W WERSJI KOSTEK OWOCE EGZOTYCZNE Brzoskwinia(...)nutką kwaśności, która pasuje tu idealnie. Ogólnie bardzo dobre, godne polecenia. Ananas Pachnie przecudownie. Ananas w połączeniu z naturalną słodyczą. I takie też są te chipsy. Intensywnie ananasowe, chrupiące, dość mocno słodkie, ale do takiego stopnia, że nie jest to przytłaczające. Bardzo smaczne! Jedne z lepszych :) Którą słodką wersję wybralibyście
Zdrowie na języku :Ppieprz świeżo zmielony Ponadto mąka bułka tarta tłuszcz do smażenia Wykonanie: Rybę myjemy kroimy na niewielkie kawałki, kładziemy na ręcznik kuchenny obsuszamy z nadmiaru wody. Oprószamy solą oraz pieprzem cytrynowym zostawiamy na 10 minut. Rybę obtaczamy w bułce wymieszanej z mąką. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Usmażoną rybę kładziemy na ręcznik kuchenny aby wsiąkł nadmiar tłuszczu. Cebulę obieramy przekrawamy na pół(...)minut. Pomidory oraz sok z ananasa miksujemy razem, wlewamy do rondla. Gotujemy na wolnym ogniu aż sos zgęstnieje doprawiamy solą i pieprzem. Na półmisek kładziemy rybę i polewamy sosem ananasowym, zostawimy do wystudzenia. Danie przygotowane przez Alicję Smacznego
kgwjanczewoananas mają niewiele ze sobą wspólnego. Też tak sądziłam, zmieniłam zdanie po skosztowaniu poniższej wersji cukiniowego przetworu.. Jakbym podjadała ananasy z puszki w lekko korzennej zalewie! Poezja. ANANASOWA CUKINIA (Janina i Andrzej Kaczorek, "Przetwory i nalewki" 8/2012, Warszawa 2012 z Biblioteczki Poradnika Domowego) 1 kg młodych cukinii (powinny być wąskie) 2 szklanki wody (dałam jedną) szklanka soku z ananasa(...)obrałam, umyłam, odkroiłam końce i pokroiłam w plastry centymetrowe. Wydrążyłam pestki. Składniki, prócz cukinii i skórki z cytryny, zagotowałam, włożyłam cukinię do wrzątku, ponownie zagotowałam. Lekko ostudziłam, dodałąm skórkę cytrynową (najlepiej w całości lub dużych kawałkach) i odstawiłam na 12 godzin. Po tym czasie wjęłam skórkę, gożdziki i cukinię, którą osączyłam na sicie. Przefiltrowałam zalewę przez gazę
W kuchni Karmel-itkiSprawdź inne wyszukiwania: