Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Bardzo lubię jeść sałatki. Są idealnym posiłkiem na śniadanie czy kolacje. Tym razem zrobiłam pyszną sałatkę z ryżem, kurczakiem, ananasem
Marta GotujeNa kuchni hinduskiej znam się tak jak kot na kwaśnym mleku, czyli w ogóle. Może tylko tyle, że mieszkając w UK, byłam kilka razy w tandoori
bistro mamaPonoć najlepszą młodą kapustę robi ciocia Lutka z Kutna. Tak twierdzą rodzice mojego męża i on sam. Wróć! Twierdził do wczoraj. Choć kiedy usłyszał, że do
bistro mamaPierwszy dzień pracy za mną, niezliczone dni przede mną. Wiele osób pyta co będzie z blogiem, czy będą nowe przepisy, czy dam radę z wszystkim. Odpowiedzi
bistro mamaOstatnio robiąc Paellę zostało mi sporo bulionu. W lodówce miałam tylko ten bulion, mieszankę mrożoną rybną (zakupioną jakiś czas temu w Biedronce), makaron chiński, oraz mleczko
Ana Mari's worldKuchnia indyjska wciąga. Dziwi mnie tylko, że są w niej dania przeznaczone dla dośc biednego narodu, a u nas indyjskie restauracje śrubują ceny, jakby serwowały królewskie
Z butelką mleczka w tleKurczak maślany, butter chicken, murgh makhani - klasyczne danie kuchni indyjskiej. Potrawę podobno wymyślił Kundan Lal Gujral w 1920 roku, założyciel sieci restauracji Moti Mahal Delux. Kurczak
Tajskie smakiJakiś czas temu na zlocie foodtrucków zjedliśmy kanapkę z policzkami wołowymi i była pyszna. Od tego czasu cały czas te policzki chodziły nam po głowie ;)) Tylko
slodkokwasnaplDzisiaj wpis krótki, bo i nie ma się nad czym rozpisywać. Przepis prosty, ale możecie nam wierzyć na słowo, naprawdę dobry. Niektórzy zabrali te kotleciki ze
slodkokwasnaplJedzenie inspirowane Chinami powinno być bogate w smaki, szybkie i proste w przygotowaniu. Co więcej, całkiem przyzwoitą chińszczyznę można zrobić sobie w domu zaopatrując się w
Nerds KitchenUprzedzam pytania - wiem, że tikka masala nie pochodzi z Tajlandii :) Ba, tak naprawdę nie wiadomo czy pochodzi z Indii. Początki kurczaka tikka masala są sporne. Jedno
Tajskie smakiKarkówka z grilla, niby nic specjalnego, poniekąd to już taki Polski grillowy standard tym bardziej że już prawie w każdym markecie można kupić już gotową w
Mechanik grillujeBardzo lubimy wietnamski kociołek. Każdy sobie kucharzem, kelnerem i konsumentem. Jesz to co chcesz i co lubisz, chyba, że sąsiad też lubi to samo co ty
slodkokwasnaplWłaśnie się zakończył II etap konkursu na Bloga Roku 2013 o czym wczoraj, zaraz po obliczeniu wyników, informowałam na FB. Mój blog znalazł się w drugiej
Zdrowa Kuchnia SowyO topinamburze i podaniu go razem z tofu pisaliśmy już dwa lata temu, nim stał się modny. Teraz to ciekawe warzywo spogląda na nas ze stron
slodkokwasnapl