cukinia - 18701 przepisów (strona:1020/1247)

Chutney z dyni i śliwek 164

Przełożyć chutney do słoików. Szczelnie je zamknąć. Pasteryzować ok. kwadransa od momentu zawrzenia wody w garnku ze słoikami ułożonymi np. na ściereczce kuchennej. ----------- Podobne: Sos imbirowo-śliwkowy Ketchup z cukinii Ogórki z papryką i imbirem

Weekendy w domu i ogrodzie
Krem z fety, suszonych pomidorów i bazylii. 179

malinami. Kremem można posmarować świeże pieczywo, tak jak ja to zrobiłam. Albo zaserwować go z chlebkami pita, różnymi słonymi przekąskami. Myślę, że super by smakowała z tym kremem pieczona cukinia lub bakłażan. Spróbujcie i Wy zrobić taki pyszny krem. Polecam! KREM Z FETY, SUSZONYCH POMIDORÓW I BAZYLII. Składniki: 250 g kremowej fety kilka sztuk suszonych pomidorów w oliwie 1 garść

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Wege gulasz czyli jak podstępnie nakarmić studenta płci męskiej warzywami 142

Rozgrzej tłuszcz w garnku z grubym dnem. Dodaj po szczypcie przypraw (prócz soli) 3. Przesmaż z przyprawami cebulkę,czosnek,pieczarki i marchewkę. 4. Zalej wszystko pomidorową mazią. Dorzuć cukinię, paprykę i cieciorkę 5. Przykryj. Gdy warzywa zmiękną dodaj sól i "dosmacz" dopraw. Podawaj z makaronem lub ulubionym pieczywem. Smacznego! *Przepis przetestowany

Fiolka w kuchni
Kanapkowa vendetta 200

beztroski gimnazjalnych wakacji Sandwiche zapiekane z nutellą i bananem. Po fakcie polane jogurtem naturalnym. I posypane cynamonem. Sandwiche zapiekane z  serem żółtym mierzwionym,kurczakiem uprzednio podsmażonym na patelni, cukinią również uprzednio przysmażoną na patelni, czerwoną cebulą. Polane obficie ketchupem włocławek. I ostatnie typowane przez kolegów z poza kraju : chleb ze smalcem babci Basi i ogórkami kiszonymi popite Beherovką

Fiolka w kuchni
Szkolenie w Little Chef - Borówki 123

nadzieję że będę tam chodzić. Na kursie nauczyłam się przygotowywać Chłodnik z melona i borówek, Kurczaka z Borówkowo - Cytrynowym Chuntey i Muffiny z Cukini i Borówek. Muffiny z Cukinią i Borówkami szok. Jednak jak pyszny szok. Mama uwielbia chłodniki ja średnio je lubiłam, Do teraz bo teraz uwielbiam Chłodnik z melona i borówek z lodami, można go traktować jako

Lili w kuchni
Pieczarki faszerowane mięsem i natką 167

papierem do pieczenia polanym łyżką oleju. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. ok. 20 minut. Podawać gorące. ------------ Podobne: Pomidory faszerowane ryżem Papryki faszerowane mięsem i śliwkami Faszerowana cukinia

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasto chlebowe do pizzy – najlepsze i ulubione 277

pizze po drugim podrośnięciu można już kłaść nadzienie. U mnie to sos marinara, mozarella świeża i taka typowa do pizzy – twardsza, już w paczce drobniutko pokrojona. Cienkie plasterki surowej cukinii, wędzony surowy boczek w plasterkach, czerwona cebula i serek ricotta ubity jak śmietana, ze świeżym czosnkiem i ziołami. Sos pomidorowy jest bajecznie prosty – wszystkie składniki wkładamy do rondla, blendujemy, stawiamy

Karo in the Kitchen
Pizza na kamieniu w domu! 139

mące. Wymieszaj z mąką. Odstaw na 20 min. Zagnieć ciasto z pozostałymi składnikami. Odstaw na 50 minut do wyrośnięcia. Uformuj okrąg i ułóż na kamieniu. Na wierzch: - plasterki cukinii - plasterki kiełbasy chorizo - pomidor malinowy - oliwki - ser - ulubiony - piórka cebuli Na cieście rozłóż piórka cebuli, oprósz startym serem, ułóż plastry pomidora i pozostałe składniki. Pieczemy w gorącym piecu przez

SMYKWKUCHNI
Kotlety mielone nadziewane kalafiorem 167

Ostatnio dużo u mnie mielonych :) Był już mielony z serkiem topionym , mielony z cukinią , cygańskie gołąbki i drobiowe mielone . Teraz przyszedł czas na mielone z kalafiorem :) Zapraszam do przygotowań! Składniki na 5-6 kotlecików: ok. 500 g kalafiora 500 g mięsa mielonego 1/3 cebuli, drobno posiekanej 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia 1 jajko

My Culinary Art
Leczo do słoików na zimę 172

pieprzu łyżka oleju rzepakowego sól i pieprz do smaku Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulę i czosnek, nie rumienimy. Dodajemy paprykę i krótko podsmażamy. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i cukinię. Gotujemy ok 20 min, do miękkości kabaczka i zredukowania płynu. Dodajemy liść laurowy, ziarenka pieprzu i czosnek. Pod koniec gotowania doprawiamy przyprawami. Leczo przelewamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy i pasteryzujemy

Atlas Smaków
Jak zrobić domowe suszone pomidory (na słońcu lub w piekarniku)? 392

suszonymi pomidorami i tymiankiem Hummus z południowych Włoch Htipiti (pasta z sera feta i pieczonej papryki) Spaghetti po maltańsku Spaghetti z suszonymi pomidorami,  migdałami i pomarańczą Roladki z cukinii z suszonymi pomidorami, gorgonzolą i bazylią

Chilli Czosnek i Oliwa
Gnocchi z marynowanymi karczochami, pomidorkami i zielonym groszkiem 183

suszonych pomidorów, 2 drobniej pokrojone marynowane karczochy , garść pomidorków koktajlowych, 250 ml bulionu warzywnego, kilka plasterków szynki typu parmeńska, parmezan, świeża bazylia, sól, pieprz dodatkowo : śmietanka kremówka, ew. szpinak, cukinia, mięta, czosnek czy bazyliowe pesto Ziemniaki oczyścić pod bieżącą wodą i włożyć w łupinkach do garnka - ugotować. Jeszcze mocno ciepłe ugotowane ziemniaki obrać ze skórki i przecisnąć przez praskę, dodać

Plate of Joy
Domowy ketchup z pieczoną dynią i suszonymi śliwkami, najlepszy 193

wśród tych, które robiliśmy do tej pory. Znakomity dodatek do potraw wytrawnych, nam szczególnie przypadł do gustu z karkówką wołową długo duszoną w porto, z jajkiem przepiórki, grillowaną cukinią i rukwią wodną. Z pomidorów usuwamy skórki i gniazda nasienne, które są znakomitym surowcem do przygotowania domowego octu pomidorowego. Polecamy :) Deseczki: MeryLu handmade Porcje: 14 słoików 0,25 l Czas przygotowania

SzczyptaSmaQ
Domowy koncentrat bulionu warzywnego 208

gałązki: majeranku, oregano, tymianku (bądź po łyżeczce suszonych) - garść liści bazylii - 2 liście laurowe suszone - 1 łyżka oliwy z oliwek - 1 ząbek czosnku  Marchew, seler naciowy i korzeniowy, cukinię i pietruszkę obieramy, kroimy na kawałki. Grzyby oczyszczamy, cebulę kroimy na połówki, a pomidora na ćwiartki. Wszystkie warzywa wraz z ziołami, natką pietruszki i liśćmi bazylii i laurowymi mielimy

Be Fit Be Strong
Ale że co? 162

smakuje tak dobrze jak ten z gruntu, prosto z krzaczka, dojrzały w słońcu.  Szarłat to kolejny hit, choć zupełnie nie mam pojęcia jak podejść do kwestii jego zbioru. Cukinie zaliczyły stop przy upałach, teraz znów wzięły się do roboty- są kwiatki, są wielkie owoce.   Tytuł porażki roku otrzymuje fasola. Na początku było zbyt zimno w nocy, żeby zaczęła

les mirabelles