przygotowane filety w cieście naleśnikowym można serwować jako danie główne , lub jako przekąskę z sosami. Moje ulubione sosy do takiej rybki, to sos salsa (przepis TU ) i sos z cukinii (przepis TU ) Smacznego! www.mojpieknystol.pl
Kuchnia Łukaszaokazji nie zaśmiecamy środowiska plastikowymi butelkami. Niektóre firmy robią bardzo fajne pojemniki z motywującymi napisami, dla aktywnych fizycznie jak znalazł. 8. Temperówka do warzyw Umożliwia robienie oszukanego makaronu z cukinii czy marchewki - w zależności do modelu, możemy uzyskać szerokie wstążki, nitki lub jeszcze inne kształty. Genialnie sprawdzi się, kiedy musimy zjeść coś lekkiego w ramach przekąski. Temperujemy warzywo, mieszamy
Powiedz dietom niedodać właściwie dowolne warzywa, które można upiec. O tej porze roku polecam Wam dynię, bataty i wszelakie warzywa korzeniowe, jednak latem i wczesną jesienią możecie zamienić je na cukinię, bakłażana i paprykę. Jednak teraz nie ma nic lepszego niż warzywa korzeniowe. Polane octem balsamicznym i upieczone nabierają wspaniałej słodyczy - uwielbiam je! Dzięki dodatkowi zielonej soczewicy i camemberta, sałatka jest sycąca
Chilli Czosnek i Oliwaentuzjazm, ale warto po nią sięgać szczególnie w okresie jesienno-zimowym, gdyż ma właściwości antywirusowe. Dzisiaj w wersji kotletowej... Składniki: 1szkl. kaszy jaglanej ½ czerwonej papryki 1 pomidor, ½ bakłażana lub cukinii 1 por (jasna część), lub 1 cebula natka pietruszki, 1 jajko przyprawy olej do smażenia Wykonanie: Kaszę gotować 10 minut w 2 szklankach osolonej wody. Ostudzić. Warzywa umyć
Anioły w kuchniCiasto z dodatkiem warzyw nie dziwi już nikogo, na blogu jest kilka wypieków z ich dodatkiem. Były bardzo smaczne muffiny z cukinią, było brownie również z tym dodatkiem a tym razem na blogu pojawia się przepis na wegańskie ciasto marchewkowe, które jest przepyszne. Dla urozmaicenia smaku postanowiłam przełożyć je konfiturą figową i udekorować (to już w wersji niewegańskiej) polewą
Mango PapajaŚniadanie w stylu włoskim tym razem w nieco bardziej nowoczesnej wersji. Dodatek cukinii do pieczarek sprawia, że crostini jest bardziej odżywcze. Jak zawsze przy tego typu śniadaniach wystarczy zaledwie 15 minut, żeby postawić ciepłe kanapki na stole
Milion SmakówDietetycznie, zdrowo i warzywnie Był już Pasztet drobiowy . Był jego wegetariański odpowiednik, czyli Pasztet z cukinii i to do tego w mocno dietetycznej wersji. Tym razem naszła mnie ochota na soczewicę w pasztecie ! Przepis zawdzięczam Ciotce, która piecze go regularnie i niezmiennie raportuje błyskawiczne znikanie potrawy z talerza. Nawet Wujo – zagorzały mięsożerca! – pasztet zajada ze smakiem. Zanęciła mnie więc ogromnie
Grunt to przepis!kuchenne życie i nie stać przy garach smażąc np. kotlety mielone. Dlatego często zamiast smażyć kotlety na patelni często piekę je w piekarniku, tak jak np. kotlety wieprzowe z cukinią . Często przygotowuję tak kotlety, bardzo dużo kotletów (przynajmniej z kg mięsa). Gdy nie mam pomysłu na obiad, one są dużym wybawieniem, wystarczy do nich ugotować kartofle i dodać jakąś surówkę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwypieków nie powinien dziwić, bo jest ona słodka w smaku, a skoro w kuchni wykorzystuje się mniej słodkie warzywa (sprawdź przepis na korzenne ciasto dyniowe lub ciasto czekoladowe z cukinią ) , to i marchewka jest idealnym dodatkiem w słodkiej kuchni. Marchewka, podobnie jak dynia, wpływa na wilgotność ciasta, nadaje mu też specyficzny, marchewkowy kolor. W przypadku tego wypieku nie jest
Smakołyki Berenikiśrodku kryją marchewkę, fetę, zioła i aromatyczne kumin i kolendrę. O moim uwielbieniu do warzywnych placuszków pisałam Wam już nie raz. Na blogu były już placki z cukinii i fety i takie z halloumi , pyszniły się placki z pomidorów , a także ze szpinaku i porów . Zawsze formowałam z masy płaskie krążki, które smażyłam na małej ilości tłuszczu. Dzisiejsze placki
Chilli Czosnek i Oliwasuchego patyczka") w temperaturze 190 stopni. Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. Przechowywać pod przykryciem - w temperaturze pokojowej. (*) Marchewkę można zastąpić innymi warzywami, np. pietruszką, cukinią, dynią. (**) Muffinki najlepiej doprawić wedle własnego smaku. Użyłam papilotek ze SweetBoxa ( SweetBox Kaszubski ). Do wypieków polecam formę ze sklepu przyjemnegotowanie.pl , ponieważ dobrze przewodzi ciepło, dzięki czemu muffinki pieką się
Di gotujechoć bardzo proste danie niejednej głodnej duszy uratuje dzień. Dziś proponuję Wam makaron z kiełbasą jałowcową, porem, papryką i pieczarkami. Również świetnie sprawdzi się w wersji z: 1. boczkiem, cukinią, pomidorkami i cebulką 2. kiełbasą, cebulką, papryką, chili 3. bakłażanem i pomidorem, posypany szczypiorem lub czymkolwiek, co macie pod ręką. Zapewniam, że będzie pysznie i przede wszystkim szybko. Proporcja
kawawszklancestałe stały się elementem polskiego krajobrazu kulinarnego. Nic dziwnego, łatwe są w przygotowaniu i wymagają mało wysiłku, a efekt często jest naprawdę dobry. Tym razem proponujemy połączenie cukinii z boczkiem i klasycznym sosem jajeczno-jogurtowym
Milion SmakówDziś przepis na szybkie leczo. Jest idealne gdy nie mamy czasu zrobić obiadu bo wystarczy odkręcić słoik pokroić kiełbaskę i podgrzać. Składniki: papryka cebula cukinia pomidory sól pieprz Wykonanie: Wszystkie warzywa pokroić w kostkę, przyprawić i gotować do miękkości. Gotowe warzywa przelać do słoików dokładnie zakręcić i pasteryzować ok 30 minut. Przed wcześniejszym podaniem zawartość słoika przelać do garnka, pokroić
Pychotkaaamnie w kuchni dawno tak nie było, tworzę słoiki jeden za drugim, na pewno przydadzą się w ciągu zimy. A dziś zapraszam na cukinię w słoikach z jednej wielkiej wyszły mi 2 duże słoiki. Czytaj więcej
Pychotkaaa