serii dania z drobiu dziś FILETY Z KURCZAKA Z MOZZARELLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI . Danie szybkie i proste w przygotowaniu, podaję z ziemniaczkami i sosem grzybowym,oczywiście z dodatkiem sałat. PIERSI Z KURCZAKA Z MOZZARELLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI. SKŁADNIKI: 4 pojedyncze piersi suszone pomidory (w słoiku) kulka mozzarelli ( duża ) cebula przyprawa do kurczaka knorr sos grzybowy
Kuchnia Beatymoje ukochane migdały mają swoje święto, toteż nie mogłam sobie odmówić przyjemności uczczenia tego. Jako że po weekendzie w towarzystwie przepysznej napoleonki nie miałam ochoty na słodkości postanowiłam zrobić filety z piersi kurczaka w płatkach migdałów. Po prostu poezja, kto nie jadł musi koniecznie spróbować. Robi się bardzo prosto a wygląda efektownie i do tego fantastycznie smakuje. SKŁADNIKI: piersi
Kto ugości moich gości?jajkiem i szpinakiem. Dla lepszego smaku zostały one po upieczeniu przełożone na kilka chwil do parowaru, który sprawił, że panierka stała się taką jaką lubi moja rodzinka. Filet z kurczaka z jajkiem i szpinakiem SKŁADNIKI: podwójna pierś z kurczaka 3 jajka 1 garść świeżego szpinaku 1 łyżka masła sól i pieprz do smaku czosnek 1 ząbek bułka
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiMiód, ocet, koncentrat pomidorowy i pozostałą oliwę dokładnie wymieszać ( lub najlepiej zmiksować ), dodać do cebuli i zagotować na niedużym ogniu, ciągle mieszając. Doprawić do smaku pieprzem i solą , ostudzić. Filety śledziowe pokroić w kostkę i ułożyć warstwami w słoiku. Każdą warstwę śledzi polać przygotowanym sosem. Wstawić do lodówki na 1-2 dni. Przed podaniem można udekorować posiekaną zieloną natką
Przepisy i porady kulinarneDzisiaj zapraszam na filet z kurczaka w pysznej śliwkowo-miodowej glazurze. Dzięki marynacie i szybkiemu pieczeniu, kurczak pozostaje baardzo soczysty :) Najlepiej smakuje podany z ryżem lub puree ziemniaczanym i lekką sałatką. Potrawa inspirowana jest przepisem ze strony Kwestia Smaku. Zapraszam do pieczenia!Składniki na kurczaka w śliwkowej glazurze:2 duże piersi z kurczaka3 łyżki śliwkowych powideł3 łyżki miodu2 łyżki
My Culinary Artwyzwanie, bo to już nie tylko ładne zdjęcia i przepis zamieszczony w sieci, ale przede wszystkim to co najważniejsze: smak! Serdecznie zapraszamy :)SKŁADNIKI:Dla 3 osób.Dorsz:3 świeże filety z dorsza (ok. 200 g każdy)sól, pieprz do smakuSos cytrynowy:100 ml białego wytrawnego wina1 cytryna50 ml śmietanki 30%sól, pieprz do smakuPurée z zielonego groszku
W kuchni Katiemałe dymki w całości 1/2 łyżki czarnego sezamu 1/2 łyżki białego sezamu CZAS PRZYGOTOWANIA: 80 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W misce łączymy sos hoi sin i sos sojowy. Filet z indyka kroimy na cienkie paski i dokładnie obtaczamy w sosie. Wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. 2. Dymkę dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i wkładamy do żaroodpornego naczynia
Tajskie smakipanierki. Dzisiejsze kuchenne rewolucje zaliczają się do udanych! Pierś po przyrządzeniu była soczysta i bardzo smaczna. Polecam jeść ją od razu na ciepło, bo później będzie twarda. Składniki: 1 filet z piersi kurczaka 2-3 łyżki płatków owsianych 3 łyżki dowolnych otrębów nie cała szklanka maślanki przyprawy: sól, pieprz, słodka czerwona papryka Sposób przygotowania: Pierś umyć, osuszyć, a następnie
Truskawkowa FiestaDelikatne mięso drobiowe w kwaśnej śliwkowej glazurze. Może być dodatkiem do obiadu lub zimną przystawką. Polecam raczej
Praktyczna plmuszą być sztampowe i nudne. Filet z kurczaka z grilla na egzotycznie słodko 2015-08-20 21:31:39 Prosty w przyrządzeniu i bardzo efektowny wizualnie i smakowo filet z kurczaka z grilla w egzotycznej marynacie podany m.in. z tropikalnymi owocami. Drukuj Składniki (dla 4 osób) ok. 1 kg średnich (po 250-300g) filetów z kurczaka Marynata(...)soku z limonki, musztardy i oliwy; następnie dodajemy sypkie przyprawy oraz cebulę i czosnek. Z filetów z kurczaka usuwamy ewentualne pozostałości chrząstek, kości i tłuszczu oraz błonki. Z każdego oddzielamy polędwiczkę, a pozostałą część kroimy płasko na 2 osobne plastry w miejscu, w którym filety są najgrubsze. Delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa (polędwiczki niekoniecznie, są dość delikatne). Kawałki kurczaka
Kulinarna Pokusaprzypadku jako składnik do sosu. To niezbyt wymagające umiejętności kulinarnych mięso, ale daje jednocześnie nieograniczone możliwości. Lubię ja i moi domownicy. SKŁADNIKI NA 3 OSOBY: _____________________ 3 pojedyncze filety z kurczaka 1 mała cebula 1/2 czerwonej marynowanej papryki 1/2 małej marchewki 2 plastry ananasa ( u mnie z puszki) 3 czubate łyżki koncentratu pomidorowego 3 czubate łyżki pędów bambusa(...)pieprz i słodka mielona papryka do smaku łyżka miodu 1 ząbek czosnku 0,5 szklanki wody 2 łyżki oleju 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 300 g makaronu SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Filety z kurczaka umyć, pokroić w cienkie paseczki, obtoczyć mąką i lekko podsmażyć. Dodać pokrojoną w cieniutkie plasterki marchewkę, cebulę i wodę.Gdy woda odparuje, dorzucić paprykę, ananasa, pędy
Gosia gotujesię w powietrzu tak przez nas lubiany zapach lata i aromatycznych smakołyków. Moja pierwsza propozycja to: szaszłyki z warzywami i filetem drobiowym w cytrynowo imbirowej marynacie. Jutro część druga pikniku :) składniki na 9 szaszłyków 2 filety drobiowe zielona papryka biała papryka młoda cebulka cukinia pomidorki koktajlowe 9 listków szałwii przyprawa do grilla sól, pieprz olej patyczki
noteskulinarnyfigapizzę z rybką. Jako dodatek użyłam filet z makreli firmy GRALL . Pizza zniknęła bardzo szybko i polecam taką wariację smakową. Pizza z serem, oliwkami, kukurydzą i filetem z makreli SKŁADNIKI: Ciasto: 340 g mąki pszennej 5 g drożdży ¾ łyżki soli ¾ łyżki cukru 2 łyżki oliwy 250 ml letniej przegotowanej wody Dodatki: 500 g sera mozzarella
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiszczycie doznań kulinarnych, więc wielkiego problemu nie było. W ciągu 5 minut przygotujemy przepyszną rybę. Składniki: - filety z łososia- sól- rozmaryn (lub tymianek, bazylia)- oliwa Filety płuczemy i dokładanie osuszamy papierowym ręcznikiem. Kolejno, filet zwijamy, skórą na zewnątrz i bardzo ostrym nożem robimy nacięcia, na głębokość ok. 1cm. Staramy się robić nacięcia dosyć blisko siebie(...)nacięcia solimy i oprószamy rozmarynem, wierzch skrapiamy oliwą. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Kładziemy filety skórą do dołu i przytrzymujemy przez chwilę (palcami lub tak jak ja – łopatką). Następnie filety solimy i już nie dotykamy. Smażymy do chwili, gdy 2/3 fileta zmieni barwę. Przewracamy go na drugą stronę, polewamy równomiernie tłuszczem z patelni i dosmażamy. Odwracamy filety
mojewypiekiinietylkosola, pieprzem i słodką papryką.Wyjmij z lodówki blachę z ciastem i ułóż na nim na środku dwóch prostokątów po jednej części fileta. Na to wyłóż pieczarki z cebulą.Przykryj drugą połową fileta i dwoma plastrami boczku (na każdy filet). Teraz pozostaje już tylko(...)Paski składaj naprzemiennie do środka, raz lewy, raz prawy, aż do samego końca. Pamiętaj, aby nie składać ich zbyt szczelnie, powietrze musi się wydostawać małymi dziurkami:)Filet w cieście wstaw ponownie do lodówki na 15 minut.Piekarnik nagrzej do 200 stopni C. Wyjmij przygotowane filety z lodówki, posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz
Słodko-Słony Świat Ilony