Wspomnienie lata w środku zimy! Bałtycka flądra z domowymi frytkami i masełkiem ziołowym jest odtworzeniem najbardziej dostępnej ryby nad polskim morzem. U mnie na blogu w
Kuchnia PROzdrowotnaRóżnorodność to podstawa zdrowego stylu odżywiania, każdy pokarm zawiera pewien charakterystyczny dla niego zestaw minerałów i witamin a także substancji chemicznych mających konkretny wpływ na nasze
Kuchnia PROzdrowotnaDla niektórych przysmak dzieciństwa a da innych po prostu zdrowsza alternatywa przemysłowych wafelków. Tak czy inaczej takie wafle domowe to połączenie czegoś naprawdę prostego z dobrym
Kuchnia PROzdrowotnaNa przekór wszechobecnej modzie na "włoską" kuchnię, dziś będzie polska odsłona spaghetti. Pieczarki, czosnek, liść pietruszki, lubczyk, liść laurowy, czarny pieprz i wieloziarnisty makaron to odpowiedź
Kuchnia PROzdrowotnaZnudziły ci się marketowe gotowe twarożki? chcesz by śniadanie powaliło Cię intensywnym smakiem który obudzi twoje wszystkie kubki (smakowe)? :). Jeśli tak, to zapraszam do spróbowania niby
Kuchnia PROzdrowotnaDziś trochę bardziej się trzeba będzie napracować :) ale też będzie smaczniej :). Zawita sos podobny do tatarskiego ale jak zawsze w wersji lekkiej bez majonezu. Zarumienione połówki
Kuchnia PROzdrowotnaKolejny klasyk czyli kurczak-ananas w sałatkowej odsłonie. Wersja odchudzona czyli mniej majonezu, więcej zielonego i chrupkiego. Będzie rzodkiewka, sałata masłowa, orzech włoski i sos z
Kuchnia PROzdrowotnaWołowina to baza naszej ukochanej Polskiej kuchni, obecnie zamerykanizowana popularnymi stekami i sprowadzona do hamburgerowego użytku. Sfrustrowany tym obecnym trendem postanowiłem wrzucić przepis na mięso kojarzone
Kuchnia PROzdrowotnaAromatyczny i sycący łosoś wędzony na gorąco polany lekko cytrynowym sosem z koperkiem to pokusa nie do odparcia. Odżywczy łosoś zapewni nam dużą porcję witamin B6
Kuchnia PROzdrowotnaśredniej wielkości ogórków kiszonych 1 czerwona cebulka świeżo zmielony pieprz do smaku szczypta cukru olej lub oliwa Cały czas nie ustaję w poszukiwaniach ciekawych surówek do obiadu. Surówka to nic innego jak kropka nad "i" całego dania obiadowego. Dziś zaprezentuję ciekawą surówkę z ogórków kiszonych i czerwonej cebuli znalezioną na blogu folozofia smaku . Ogórki pokroić w cienkie plasterki
Świat Domowej KuchniKlasyk! w mojej osobistej odsłonie :). Świeży szpinak zamiast rzymskiej kapusty, grzanki z chleba orkiszowego, lekki aromatyczny sos, jajko na miękko i intensywny ser ementaler to cechy
Kuchnia PROzdrowotnaWitajcie! Dziś owoc mojej wielogodzinnej pracy czyli wielki RANKING sklepów internetowych oferujących zdrową żywność. Postanowiłem wykonać takie zestawienie głównie ze względu na to że owe sklepy
Kuchnia PROzdrowotnaProstota i ład w wersji dla jednej osoby :) Soczyste zielone jabłuszko, jagody goji, banan wraz z sosem z mandarynek, marchwi i kardamonu posypany migdałami. Jeśli chcesz
Kuchnia PROzdrowotnaHej! mam dla Was pomysł na pyszną pizzę :). Nie lubisz nadmiaru ciasta w pizzy? nie chcesz jeść grubych bezsmakowych rantów? Jest wyjście :) lekka pizza margherita na
Kuchnia PROzdrowotnaOgraniczanie spożywania chleba ma takie zalety, że robi się w zamian więcej ciekawych sałatek. Oczywiście najlepiej wykorzystywać i łączyć składniki, które lubimy… ale można też próbować połączeń nietypowych, choć to nie zawsze jednak kończy się powodzeniem… Ta dzisiejsza sałatka ziemniaczana z makrelą wędzoną jest przykładem tych sprawdzonych, tradycyjnych smaków… Choć przyznam szczerze, że najczęściej z makreli(...)łam pastę do chleba. Sałatka, mimo że dość prosto skomponowana, bardzo nam zasmakowała. Smaki ciekawie się ze sobą łączą a dodatek dressingu miodowo-musztardowego sprawia, że sałatka jest bardziej ciekawa w smaku. Naprawdę warto się skusić, doskonale nadaje się zarówno jako tradycyjna przekąska, jak i np. na lunch. Zapraszam na sałatkę ziemniaczaną z makrelą wędzoną. Sałatka ziemniaczana z makrelą
UgotujmyTo.pl