ciasto - 164325 przepisów (strona:6224/10955)

Pancakes z gotowanych ziemniaków 159

ziemniaków. Następnie do ziemniaków dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz pieprz. Potem do pozostałych składników wbij jajko i dodaj mleko. Całość wymieszaj bardzo dokładnie. Powinnaś otrzymać gęste ciasto. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Następnie za pomocą łyżki wykładaj niewielkie ilości ciasta. Smaż ok. 3 minut na złoty kolor. Pancakes po usmażeniu podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego Artykuł

365 dni dookoła kuchni
Batony, chałwy, kremy, czyli słodycze od NellFit 167

Dzisiaj wyjątkowo mamy dla Was zbiorczą recenzję, ponieważ chcemy Wam przedstawić nową na rynku firmę NellFit ze zdrowymi produktami dla każdego fit maniaka. W recenzji jak

Candy Pandas
Kruche, Budyniowe Ciasteczka 187

miksujemy z cukrem na puch, następnie dodajemy proszek budyniowy, proszek do pieczenia, mąkę oraz ewentualnie esencję waniliową. 2. Całość zagniatamy. 3. Blaszkę od piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta odrywamy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blaszce, każdą kulkę lekko spłaszczamy i odgniatamy na niej wzorek albo widelcem albo tłuczkiem od mięsa. Postępujemy tak do wykończenia ciasta. Ciasteczka

Gotowanie...to proste !
Zupa tajska 224

Nie możemy podróżować to zafundujmy sobie chociaż podróż kulinarną. Dziś zapraszam Was do spróbowania smaków z Azji. Trochę podrabiane, trochę spolszczone, ale rozgrzewa i smakuje bardzo

Emskie Smaki
Pizza na spodzie z cukinii 157

drożdżowej. Do przygotowania takiego spodu najlepiej użyć młodej cukinii, która nie ma jeszcze ziaren, jest miękka i nie musimy jej obierać. Ważne jest dokładne odciśnięcie cukinii, ponieważ dzięki temu ciasto będzie zwarte. Pizzę taką robimy bez dodatku drożdży, dlatego jest ona szybka, ale też smaczna. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 nieduże cukinie 430 g 1 jajko 5 łyżek mąki pszennej(...)cukinie do lnianej ściereczki i odcisnąć. Do odciśniętej cukinii dodać jajko, mąkę, starty ser, zioła i wymieszać na jednolitą masę. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Posmarować olejem, przełożyć przygotowane ciasto cukiniowe. Rozsmarować na okrągły placek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. na 20 minut. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać obraną, pokrojoną w kostkę cebulę i obrany, przeciśnięty przez

Danka Pichci
Biszkoptowe naleśniki z serem i malinami 173

garnku umieszczamy mleko, wodę, olej oraz mąkę, miksujemy do połączenia. W niewielkim garnuszku ucieramy żółtka z cukrem i cukrem waniliowym na jasną, puszystą masę. Dodajemy ją do garnka z ciastem, mieszamy. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Łączymy w 2-3 turach z ciastem naleśnikowym, delikatnie mieszając. Odstawiamy na około 20-30 minut. Po tym czasie smażymy naleśniki. Twaróg

Smaki Na Talerzu
Chleb żytni na zakwasie 115

zarówno z mąką żytnią chlebową 720 jak i razową 2000. Składniki: na zaczyn: 60 g aktywnego zakwasu żytniego 270 g mąki żytniej 300 ml wody 6 g soli na ciasto chlebowe: cały zaczyn 300 g mąki żytniej 160 g bardzo ciepłej wody łyżka miodu 6 g soli Wszystkie składniki na zaczyn umieścić w misce i dokładnie wymieszać tylko do połączenia(...)Następnego dnia wymieszać mąkę żytnią z solą, wodą i miodem. Dodać zaczyn z dnia poprzedniego i ponownie dokładnie wymieszać. Przykryć i odstawić na około godzinę. Po tym czasie przełożyć ciasto na posypany mąką blat, będzie bardzo lepkie. Omączonymi dłońmi szybko uformować z niego okrągły bochenek, zagniatając boki do środka.  Przełożyć do oprószonego mąką koszyka do wyrastania, ponownie zakryć

wyzwania kuchenne
Kopytka w sosie śmietanowym z pieczarkami, szpinakiem i parmezanem 148

olej rzepakowy do smażenia  szczypta soli, pieprzu i gałki muszkatołowej do smaku  natka pietruszki (pęczek) parmezan (garść startego) Ziemniaki gotuję do miękkości i studzę. Zagniatam gładkie ciasto z mąki, ziemniaków, kaszy manny, soli i jajka. Przygotowane ciasto dzielę na 3 części a z każdej z nich formuję wąski wałek, który kroję na mniejsze części. W dużym garnku gotuję

Mango Papaja
Szybkie ciastka pomarańczowe 241

osuszyć, zetrzeć skórkę z pomarańczy i wycisnąć sok. Jajko rozbełtać z sokiem z pomarańczy i wymieszać z otartą skórką. Mieszankę jajeczną wlać do mąki i zagnieść miękkie i elastyczne ciasto. W razie konieczności dodać jeszcze odrobinę mąki. Z zagniecionego ciasta uformować 18-20 jednakowych kulek o wielkości orzecha włoskiego. Gotowe kulki obtoczyć najpierw w cukrze, a następnie w cukrze pudrze

Smaki Armine
Racuchy drożdżowe z jabłkami 157

cukier, wszystko dokładnie łączymy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie jabłka myjemy, obieramy, pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy w większą kostkę, wrzucamy do ciasta, mieszamy. Na rozgrzany olej nakładamy ciasto łyżką. Smażymy na wolnym ogniu z obu stron do zrumienienia. Przed podaniem racuchy można posypać cukrem pudrem

Kardamonovy
Pieczony naleśnik – dutch baby 125

prosto go zrobić i jak pyszny efekt będzie! Polecane przepisy: – placuszki pełnoziarniste z jabłkami – racuchy drożdżowe – tosty francuskie – placki serowe z jabłkami – jabłka w cieście – placuszki jogurtowe z owocami – placuszki pełnoziarniste – placuszki pełnoziarniste na słodko – placuszki z dyni Ilość: 2-3 porcje Przygotowanie: 30 minut Składniki: – pół szklanki mąki pszennej – 185 ml mleka(...)miski dodaj mąkę, mleko, jaja w całości, cukier z prawdziwą wanilią lub 2 łyżki cukry drobnego i odrobinę ekstraktu waniliowego. Wszystko dokładnie zmiksuj na lekko puszystą masę. Wlej ciasto do naczynia które nagrzało się w piekarniku i piecz przez 20-25 minut. Jeśli robisz w jednym naczyniu tak jak ja ten czas wyniesie do 25 minut, jeśli w mniejszych naczyniach

nietylkopasta.pl
Najlepszy sernik na zimno – mega kremowy i delikatny 211

Polecam Wam świetny przepis na sernik na zimno, wychodzi niesamowicie kremowy i delikatny, wręcz rozpływa się w ustach. Można go zrobić w wielu różnych konfiguracjach, z

Słodki Blog
ŁATWA BABKA BANANOWA Z KAKAO- MOCNO WILGOTNA 176

Ostatnio w domu zalegały mi dość mocno dojrzałe banany, więc postanowiłam je wykorzystać do ciasta. I tak właśnie powstała babka z dodatkiem kakao. Jest przepyszna, wilgotna i wyraźnie czuć w niej banany. Przepis jest banalnie prosty a babka uda się każdemu :) Składniki na keksówkę: * 3 mocno dojrzałe banany * 2 szklanki mąki pszennej * 2 łyżki ciemnego kakao (użyłam  Skworcu ) * pół(...)drugiej wszystkie mokre. Do mokrych składników dodać rozgniecione banany i dobrze wymieszać. Na końcu wsypać suche składniki i ponownie wymieszać mikserem. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec około 45 minut

Zrób to smacznie
Bułki kajzerki 145

łyżeczki cukru 1. Do dużej miski wlewamy ciepłą wodę i rozpuszczamy drożdże, cukier i sól. Następnie dodajemy jajko i masło. 2. Przesiewamy mąkę i całość dokładnie mieszamy wyrabiając jednolite ciasto. Formujemy w kulkę, przykrywamy miskę ściereczką i odstawiamy na 45 minut. 3. Wyrośnięte ciasto przekładamy na stolnicę obsypaną mąką i dzielimy na części (od 8-10 wg uznania). Formujemy kulki

karolgotuje
Chleb pszenno żytni -przepis baza 326

czasie przygotowujemy formę do pieczenia o wymiarach, mniej więcej 33 x 15 cm. Smarujemy ją olejem bądź masłem i obsypujemy dowolną mąką, bułką tartą lub otrębami. 4. Ciasto ponownie mieszamy i wkładamy do formy. Odstawiamy w ciepłe miejsce do momentu aż wypełni ją po brzegi. Inaczej chleb popęka podczas pieczenia. Zajmuje to minimum 3 godziny w zależności od temperatury pomieszczenia(...)Piekarnik nagrzewamy do temperatury 230° C. Wkładamy ciasto, spryskujemy je wodą i pieczemy przez 25 minut. W tym czasie skrapiamy je co 10 minut. 6. Następnie zmniejszamy temperaturę do 200° C i pieczemy kolejne 20 minut. Chleb możemy nakryć folią aluminiową, żeby skórka nie była za bardo spieczona. Ja wolę częściej spryskiwać go wodą. 7. Upieczony chleb zostawiamy do lekkiego

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania